Thierry weet hoe het spel gespeeld wordt: JFVD Jongerendag op het circuit van Zandvoort

Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen.

De snelstgroeiende politieke jongerenvereniging van Nederland organiseert op 30 juni de ALV. En ja, dat wordt een enorm spektakel. Zoals Thierry Baudet vandaag postte op Twitter:

Net als FVD zelf gaat het bijzonder goed met de jongerenafdeling van de partij, JFVD. Enorm veel jonge rechtse mensen sluiten zich aan bij die organisatie. Voor de JOVD — de jongerenafdeling van de VVD — is dat natuurlijk een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Jarenlang had die club het monopolie op het label ‘rechtse politieke jongerenorganisatie.’ Niet meer. Sterker nog, de JOVD wordt tegenwoordig maar al te vaak als links beschouwd door écht rechts-liberale en conservatieve jongeren.

Daarnaast heeft de JOVD tegenwoordig natuurlijk het probleem dat het nergens meer tegen rebelleert. De JOVD ziet zichzelf in de eerste én laatste plaats als opleidingsinstituut voor toekomstige VVD-politici. Dat is heel leuk voor ambitieuze quasi-liberale jongeren, maar het betekent ook dat ze nergens meer tegen kunnen rebelleren. De VVD is immers al acht jaar aan de macht. Een jongerenpartij die niet rebels is? Daar is helemaal niets aan. Bij de Jonge Socialisten doen ze dat dan toch beter.

Hoe dan ook, voor FVD was er dus ruimte om een eigen, populaire rechtse jongerenorganisatie op te zetten. En dat is gelukt. JFVD is de snelst groeiende politieke jongerenvereniging van Nederland… wat niet zo gek is gezien de positieve en energieke uitstraling van de club, terwijl iedereen weet dat ze tegelijk rebelleren tegen “het partijkartel.”

Ja, JFVD kon weleens een heel grote toekomst tegemoet gaan. En dat is goed nieuws voor Thierry Baudet, want met een beetje mazzel komen toekomstige volksvertegenwoordigers van zijn partij binnen via de jongerenvereniging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Blue monday

  Het past perfect bij de partij, volgend jaar instuif bij de polo-wedstrijden in Wassenaar!

  Mijn neefje is er ook zo eentje, slimme kop en dus mooie vooruitzichten en
  Tot in de puntjes in de kleren gestoken.

  Chique scoort en daar past de dandy-partij van Baudet perfect bij aan.
  Lekker een biertje drinken met vrinden…leuk als je nog geen 20 bent.

  Maar rebels? Dat zijn die jongens en meiden niet…het is gewoon een
  Beweging die ze heel aantrekkelijk en interessant om nu bij te horen.

  Ach…over 5 jaar slaan de eerste tegenslagen wel toe, kunnen ze eindelijk een normale partij kiezen. Niet alles is koek en ei.

  1. lugar

   “Ach…over 5 jaar slaan de eerste tegenslagen wel toe, kunnen ze eindelijk een normale partij kiezen. Niet alles is koek en ei.”

   Als je graag bij het oude (1848) wilt blijven is dat jouw ultieme droom.

   1. Blue monday

    Maar…euh was het niet juist Baudet die terugverlangd naar deze oude tijden van heldere structuren en waar iedereen zijn plek kende?

    Ik ben meer een man van de toekomst, velen hier verwijzen vaak naar de gouden eeuw als perfecte tijd. Over het algemeen mensen waar u het hier politiek heel goed mee kunt vinden, dus ik begrijp u niet.

    1. lugar

     @Maandag: Baudet wil juist af van de oude politiek (1848). FVD wil bijvoordeeld directe democratie, een nachtmerrie voor de gevestigde politieke orde.

     1. Heinz

      Ik bestreit dat om de reden dat alles wat Baudet ventileert niets meer is dan een voordracht op een einde jaarsfeest van school in een provinciestadje. Het heeft weinig met politiek te maken.

 2. Supernoodle

  Past goed bij dat kakvolk.
  Theirry gebruikt de politiek on met speeltjes te spelen en om romannetjes te schrijven.
  Politiek bedrijven, ho maar!
  Wat een farizeeër.

  1. Pescador

   Nee rutte pleegt politiek, of moeten we dat roofbouw op nederland noemen.

 3. Ernst Quispel

  Ik bepleit dat Baudet zich uitsluitend op dit soort amusement gaat richten. Daar is hij misschien wel goed in.

  1. lugar

   @Ernst: Er is niemand die zit te wachten op wat jij bepleit, domme jongen.

   1. Meester Kong

    hahaha die @pit
    Lulletje lavendelwater ziet de islam als religie en ziet daarin veel positieve punten.. hup terug naar Geert :

    1. Ernst Quispel

     “Lulletje lavendelwater”

     🙂

 4. JubbeFeenstra

  Maar hoe gaat het in de provincies met de voorbereiding van de Provinciale Staten verkiezing in het vooruitzicht??
  Het enige dat we weten is dat FvD in regio’s gaat werken. Zijn er al genoeg kandidaten? Is de opleiding al gestart? Hoeveel van die mensen weten überhaupt iets van het ploitiek handwerk?
  Of gaat het daar helemaal niet om maar alleen om het aantal achterwerken op de stoelen en later stemmen voor de 1e kamer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.