Trump hoeft zich niet voor te bereiden op gesprek met Kim Jong-un

Amerikaanse president Trump voelt er weinig voor om het gesprek uitvoerig te gaan voorbereiden. Dat meldt Trouw.

Reden hiervoor is, volgens Trump, het belang van de bereidheid van alle partijen om de situatie te willen veranderen. Men kan zich inlezen en voorbereiden wat men wil, zonder daadwerkelijke bereidheid om daadwerkelijk te veranderen gebeurt er niks. Dit hebben we al decennia lang gezien.

Trump is helemaal klaar met de kritiek uit Democratische hoek die bang zijn dat Trump een slechte deal zou gaan accepteren om maar van het gedonder af te kunnen zijn. Klinkt als ouderwets gal spuwen want Trump hekelt slechte deals en is, ondanks zijn vele tekortkomingen, een pragmatisch iemand kickt op aanzien. De mogelijkheid om de geschiedenisboeken in te gaan als de president die de situatie tussen de beide Korea’s verbeterde zal hij niet zomaar voorbij laten gaan.

Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, erkent dat Trump’s aanpak wezenlijk anders is. Voorgaande presidenten en pogingen hebben allemaal tot niets geleid en Trump is nu al verder dan de meeste mensen die ooit een poging hebben gewaagd om vrede te bereiken. Voor Trump is er wel de harde voorwaarde dat de kernwapens weg moeten worden gedaan. Hoe slecht die deal volgens de Democrats dan ook zal zijn, als dát al wordt bereikt is de winst enorm.

Dinsdag vind de Korea-top plaats in Singapore maar beide partijen vliegen zondag al naar het land. Singapore voorziet echter alleen in de koffie en hebben verder geen rol in het geheel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is een arrogante hufter.

  Gevaarlijk dat deze man zoveel invloed heeft.

  1. lugar

   Second

   🙂

  2. Rosasolis

   @Ernst Quispel. Velen in Amerika, Canada, en Europa zullen helemaal met je eens zijn.
   Dat Trump “een arrogante hufter” is, weten we, maar het allerergste is dat dit president zo onstabiel is! Dit kan tot grote problemen wereldwijd leiden.

   1. Ritter

    Rosasolis

    “onstabiel”?

    Hoezo “onstabiel”?

    Trump komt zijn verkiezingsbeloften naar en is zeer succesvol ondanks sterke tegenwerking van de politieke elite en media.

    Dat vermeende (!) “onstabiele” is een media mantra die eindeloos word herhaald maar wat niet gebaseerd is op feiten.

    Trump wil vrede met NK en ook goede betrekkingen met Rusland waarin hij juist door de Europese politieke elite word tegengewerkt.
    ——
    Trumps stille successen
    https://www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Trumps-stille-successen-5923580

    1. denk eens na

     Rosa haar eierstokken spelen af en toe op daarom is rosa een beetje onstabiel (vrouwen kwaaltje ) maar geeft niets hoor rosa.

     1. Rosasolis

      @ denk eens na. Oh wat bent u een zeer onstabiele aggresieve mannelijke wezen die geen respect heeft voor VROUWEN. Heeft u ooit gehoord van typische
      serieuze MANNELIJKE problemen zoals met de ballen die jullie helaas hebben? Soms gaat het slecht met die dingen! En dan hebben jullie hulp nodig, en helaas komt dit hulp van vrouwelijke artsen.

     2. Rosasolis

      @denk eens na. Bent uw een van die domme, ongeschoolde mannetjes die vrouwen-hater is…of gewoon een van die zielige kereltjes die een of andere troep slikt of inademt…pas op lieverd, voor een overdosis van dat spul!

  3. hans-e-pans

   Persoon Quispel, een heel gevaarlijke uitspraak van u.

 2. Ni28

  Ben ik volkomen mee eens. Je merkt al snel of er echte bereidheid is of dat er een vies handeltje achter schuilt. Pas als de bereidheid is ga je handelen en Trump zijn eisen zijn Kim bekend. Aan onzinnige voorbereidingen doen mensen die het niet machtig zijn en daarom strand menige onderhandeling in onsuccesvolle einde. Je verzuipt in kleine lettertjes die iedereen anders kan uitleggen en heb je uiteindelijk niets. Het is wel voor vele zwaar te accepteren dat Trump in dat opzicht deskundig is en een goede zakenman. De heffingen voor staal en aluminium heeft ie ingesteld voor de G-7 top om tot betere handelsverdragen te komen straks. Het gaat hem niet om de heffingen zelf maar verbetering van oude verdragen. Daar is de EU kennelijk nog niet achter. Je hebt met Trump niet meer te maken met een slap figuur maar iemand die weet wat ie wil bereiken en beloftes nakomen. Dat zijn wij in de EU niet gewend met onze slappe leiders.

  1. JanKlaasen

   Als Trump de import heffingen geen probleem vind waarom gaat hij dan tekeer tegen Canada dat de Canadezen de boeren in Amerika kapot maken i.v.m. De import heffing op zuivel van 300% ?

   1. lugar

    @Ernst: Trumppeter…

    🙂

   2. Ritter

    JanKlaasen

    Canada heeft importheffingen…………….Trump wil dat gelijktrekken.

    En gelijk heeft Trump. Waarom kan Canada importheffingen hebben en de VS niet voor Canadese producten.
    ——————–
    “Why isn’t the European Union and Canada informing the public that for years they have used massive Trade Tariffs and non-monetary Trade Barriers against the U.S. Totally unfair to our farmers, workers & companies. Take down your tariffs & barriers or we will more than match you!”

    https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1004909785547001856

 3. NoDoubt

  Hij is geen politicus en dus niet langdradig. Hillary had door haar enorme ervaring een ruime voorsprong. Een zielige vrouw met een president die niet geboren is in Amerika en Islamist is. Daarnaast heeft zij zichzelf verrijkt met Clinton foundation met meer dan 200 ondoorzichtige ltd constructies. Nog even los van de 68 afgewentelde rechtszaken in de Arkansas-tijdperk, en dan doen alsof je voor de vrouwenrechten opkomt maar gewoon bij je man blijft die het niet zo nauw neemt. Wie bedriegt nu wie. Hypocrisie ten top. 1000den email zakelijk via privé laten lopen. Doen alsof je in Bengazi in oorlogsgebied zit maar niets van klopt. Trump is democratisch gekozen, wat je daar ook van vindt. En bij de nieuwe verkiezingen wordt de balans opgemaakt of hij het goed gedaan heeft of niet. De hele internationale wereld was op handen van Hillary, incluis Eva (Hillarisch) Jinek met haar gedweepte interview. Voorlopig is hij behoorlijk slagvaardig. Een nobelprijs zal hem niet gegund worden als hij straks aan tafel zit Kim Jong-un. Hij maakt zijn beloften waar. Ook al vallen deze niet bij iedereen goed.

 4. Rosasolis

  Trump heeft helemaal niets voor elkaar. Niets door de gesprekken met Canada en Europa over eerlijke handel. En de gesprekken in Singapore met Noord-Korea over enkele dagen zullen ook tot niets bijzonders leiden. Wellicht is dit de reden dat Trump geen voorbereidingen wil. Laat ons hopen dat de zeer opvliegend, en onstabiele Trump een keer probeert zich rustig te dragen, en ook dat hij Kim van Noord-Korea een kans geeft om zijn meningen door te geven.

 5. Fortiori

  Een man die maar wat aanklooit. Met al zijn grootspraak komt hij China een fors eind tegemoet in de handelsbeperkingen. Het buurland Canada wordt klem gezet. Opmerkelijk dat velen hier nog steeds de man bejubelen. Met Kim dynastie komt hij van een koude kermis thuis.

  1. lugar

   Kletsen als Ernst, zwetsen als Ernst en brallen als Ernst. Wie is het dan?

 6. Ritter

  Geweldige President!

  Trump luistert naar de “gewone” ; is niet politiek correct ; durft tegen de media( die hem haten) in te gaan en is zeer succesvol.

  De economie floreert onder Trump en de werkeloosheidscijfers zijn de laagste sinds lange tijd. Ook onder zwarten!

  Geen wonder dat zijn criticasters zuur zijn en hun toevlucht nemen tot persoonlijke aanvallen op Trump en zijn familie.

  Trump wil oprecht vrede sluiten. Als het hem lukt om tot een effectieve deal te komen dat heeft Trump zeker de Nobel prijs verdient.
  ————-
  Donald Trump scoort op het wereldtoneel
  https://www.elsevierweekblad.nl/americandreamers/opinie/2018/05/donald-trump-scoort-op-het-wereldtoneel-611808/

  1. Ritter

   “gewone” ……..moet zijn gewone man.

 7. Ni28

  Als men iemand geen succes gunt blijft het bij persoonlijke aanvallen. Je kunt bijna op aan, als iemand uitgekafferd wordt doet hij het eigenlijk goed en behaalt successen. Wie iemand uitkaffert is meestal een looser.

 8. Ritter

  Bij (extreem) links is de haat voor Trump zo groot dat er gehoopt word op een economische ineenstorting .

  Zo hoopt men ook dat de ontmoeting tussen Trump en NK mislukt.
  ——————-

  Bill Maher Hopes for ‘Crashing Economy’ to Get Rid of Trump — ‘Bring on the Recession’
  http://www.breitbart.com/video/2018/06/08/bill-maher-hopes-for-crashing-economy-to-get-rid-of-trump-bring-on-the-recession/

 9. Nasrani

  Stel dat Trump er een geweldige deal sluit…….dan zijn Ernst, Rosalis, kok en andere linkse mafketels hier de rest van het jaar stil. Afgesproken?

 10. Seneca

  Test

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.