Taliban en Afghaanse leger slachten elkaar even niet af

Geen categoriejun 09 2018, 11:00
Het einde van de ramadan nadert en dat is blijkbaar een reden om elkaar even niet kapot te knallen. Dan is namelijk het Suikerfeest en de enige terrorist: diabetes!
Nou ja, er wordt nog steeds gewoon oorlog gevoerd. De Taliban heeft gezegd dat buitenlandse troepen nog steeds doelwit zullen zijn en ook het Afghaanse leger jaagt ook tijdens het Suikerfeest nog gewoon op IS en andere terreurgroepen. Waarom de Taliban en het Afghaanse leger dan deze verstandhouding met elkaar hebben komt niet duidelijk naar voren.
Het zou kunnen zijn om het feit dat de Taliban al weer grote delen van het land in handen heeft en door het Afghaanse leger niet als de andere terreurgroepen kan worden gezien. Van 1996 tot 2001 regeerde de Taliban in Afghanistan maar na 9/11 werden ze uit het straatbeeld verjaagd. In 2014 eindigde de NAVO missie en sindsdien rukt de Taliban weer keihard op. Afghaanse president Ghani heeft laten weten bereid te zijn om de Taliban te erkennen als wettige politieke partij. Dit lijkt een teken dat er met de Taliban niet langer alleen strijd kan worden gevoerd maar moet worden gezocht naar een diplomatieke oplossing.
De Taliban voert nog regelmatig aanslagen uit dus het staakt-het-vuren is hoe dan ook een welkome situatie voor de meeste partijen in Afghanistan. Een van de grotere aanslagen dit jaar eiste 230 slachtoffers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten