Trump hoeft zich niet voor te bereiden op gesprek met Kim Jong-un

Geen categoriejun 09 2018, 12:00
Amerikaanse president Trump voelt er weinig voor om het gesprek uitvoerig te gaan voorbereiden. Dat meldt Trouw.
Reden hiervoor is, volgens Trump, het belang van de bereidheid van alle partijen om de situatie te willen veranderen. Men kan zich inlezen en voorbereiden wat men wil, zonder daadwerkelijke bereidheid om daadwerkelijk te veranderen gebeurt er niks. Dit hebben we al decennia lang gezien.
Trump is helemaal klaar met de kritiek uit Democratische hoek die bang zijn dat Trump een slechte deal zou gaan accepteren om maar van het gedonder af te kunnen zijn. Klinkt als ouderwets gal spuwen want Trump hekelt slechte deals en is, ondanks zijn vele tekortkomingen, een pragmatisch iemand kickt op aanzien. De mogelijkheid om de geschiedenisboeken in te gaan als de president die de situatie tussen de beide Korea's verbeterde zal hij niet zomaar voorbij laten gaan.
Mike Pompeo, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, erkent dat Trump's aanpak wezenlijk anders is. Voorgaande presidenten en pogingen hebben allemaal tot niets geleid en Trump is nu al verder dan de meeste mensen die ooit een poging hebben gewaagd om vrede te bereiken. Voor Trump is er wel de harde voorwaarde dat de kernwapens weg moeten worden gedaan. Hoe slecht die deal volgens de Democrats dan ook zal zijn, als dát al wordt bereikt is de winst enorm.
Dinsdag vind de Korea-top plaats in Singapore maar beide partijen vliegen zondag al naar het land. Singapore voorziet echter alleen in de koffie en hebben verder geen rol in het geheel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten