Trump trekt de stekker uit Palestijnse financiële steun vanwege exorbitante terroristen-salarissen

Geen categoriejun 26 2018, 14:00
De VS hebben hun financiële steun aan de Palestijnen bevroren.
Dit is het gevolg van het aannemen van de Taylor Force wet twee maanden geleden. Die is er op gericht om de Palestijnse Autoriteit te laten stoppen met het betalen van torenhoge salarissen aan Palestijnse terroristen en hun families.
Daarbij geldt dat hoe meer slachtoffers er zijn gemaakt bij de terreuraanslag, hoe hoger de beloning is. De zwaarste terroristen krijgen een salaris gelijk aan een Palestijnse generaal.
De Taylor Force wet is vernoemd naar een Amerikaanse student die in maart 2017 in Tel Aviv op straat werd vermoord door een Palestijnse terrorist. De moordenaar werd dood geschoten.
De verontwaardiging in de VS was groot over het feit dat de familie van de moordenaar aan deze terreuraanslag een riant salaris overhoudt.
De naar Taylor Force vernoemde wet stelt dat de Amerikaanse financiële hulp wordt opgeschort totdat de Palestijnse Autoriteit aan vier voorwaarden heeft voldaan:
De VS was tot nu toe de grootste gever van ontwikkelingshulp aan de Palestijnse Autoriteit, met jaarlijks 215 miljoen dollar. Daarnaast werd nog meer betaald aan de UNRWA, de VN organisatie speciaal voor Palestijnse vluchtelingen en (vooral) hun nakomelingen.
Dankzij de buitenlandse steun kan de Palestijnse Autoriteit de honderden miljoenen dollars betalen uit het “Palestijnse martelaren fonds” en deze worden nog steeds verhoogd. In 2018 werd het bedrag verhoogd naar 403 miljoen dollar, een stijging met 15%. Het bedrag is nu al ruim de helft van de buitenlandse hulp.
In Nederland is er al jarenlang discussie in de Tweede Kamer over het stopzetten van het belonen van Palestijnse terroristen met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’. Al in 2014 werd Kamerbreed een motie aangenomen dat de regering zich moest inspannen om een einde aan te maken aan deze uiterst onfrisse besteding van Nederlands belastinggeld.
Tot nu toe gebeurt er echter niet meer dan dat de regering de Nederlandse bezwaren “consequent naar voren brengt” in gesprekken met de Palestijnse Autoriteit. Die dat vervolgens simpelweg naast zich neer kan leggen, want Nederland verbindt er geen enkele consequentie aan.
Hopelijk volgt onze regering het Amerikaanse voorbeeld en schorst de Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’ ook op, totdat dit afschuwelijke belonen van terreurdaden en van het vermoorden van onschuldige burgers stopt. Of moeten er eerst meer Nederlandse slachtoffers vallen? De Nederlands-christelijke Marike Veldman werd in 2015 al neergestoken in een bus in Jeruzalem. Stop met het geld geven waarmee deze terreur wordt aangemoedigd en beloond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten