Acht executies van IS-leden door Iran

Iran laat er geen gras over groeien! Acht veroordeelden voor IS-aanslagen werden door Allah in de steek gelaten en overleefden hun executie niet. Aldus NU.nl.

Zij werden verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op het mausoleum van ayatollah Khomeini en het Iraanse parlement, eind 2017. Geen twee derde straf met tbs voor deze idioten, hoppakee aan de hijskraan ermee.

Zij hebben zo’n 17 doden veroorzaakt en ruim 40 gewonden. Dit deden ze met de gebruikelijke AK-47’s en bomgordels. Vijf schutters werden tijdens de terreurdaad al neergeschoten door veiligheidstroepen. Waarschijnlijk gaat het hier dan om de breinen achter de aanslagen of waren het van die wappies met een defecte bomgordel. Je weet het niet. Het bureau van de openbaar aanklager in Teheran heeft in ieder geval aangegeven dat deze acht figuren zijn geëxecuteerd. Dat er nog vele mogen volgen.

Iran heeft tijdens de oorlog met IS een aantal keer videomateriaal verkregen waarop te zien was hoe leden van de Revolutionaire Garde, Iraanse soldaten die meevochten tegen IS, werden geëxecuteerd na gevangenschap. Overal waar IS mensen beschuldigde van het niet zijn van een échte moslim, loop je als Farsi sprekende Shi’itische moslim natuurlijk al helemaal gevaar. Het is dus aannemelijk dat er behoorlijk wat wraakgevoelens meespelen bij het proces waardoor deze aanslagplegers zijn veroordeeld.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Guus Geluk

  Het is wel een teken aan de wand dat conservatief-islamitische landen zich nadrukkelijk tegen Islamitische Staat hebben gekeerd.

  IS is moordmachine: ze vecht nergens voor, maar doodt iedereen die hen dwarsligt.

  1. monach

   IS strijd zoals profeet Mohammed streed. De religie ten tijden van Mohammed was ook een moordmachine, en van genocide. De oproepen van moord en genocide zijn nog steeds geldig en terug te vinden in de koran.
   Tegenwoordig gaan de oproepen van Allah tot moord en genocide op de ongelovigen middels een manier wat tijd vraagt. Namelijk migreren en vermenigvuldigen onder bescherming van democratische wetten.

   1. henkC

    Zo ook het katholieke geloof.
    Helaas..

    Laten we het echter op “Kerk” houden. De zichzelf benoemde vertegenwoordigers van hun “God” zijn DE steuntrekkers door de eeuwen heen.

  2. Dubbele Komma

   Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat IS soennieten zijn misschien,leeghoofd Guuslim?

   1. Ernst Quispel

    Kromme Lul.

    🙂

    1. Dubbele Komma

     Slim antwoord hersenloze hahaha.

     Je had weer eens geen argumenten?

     😀

    2. Vraagtekentje

     Die van jou is recht?

     1. nogmaals

      Hoe kleiner een penis is, hoe rechter hij lijkt.
      Guus heeft het daar heel moeilijk mee want hij wil een links en geen rechts penisje.

  3. toetssteen

   IS hangt aan het salafisme wat soennitisch is. Iran is voor het grootste deel sjiitisch. De strijd tussen deze richtingen speelt zich ook af in Yemen, maar daar wordt nauwelijk ruchtbaarheid aan gegeven:
   https://www.globalresearch.ca/video-saudi-arabia-bombs-residential-neighborhood-in-yemen-killing-entire-family/5646311

   Iran wil niet in diezelfde positie komen.

 2. Peter Loosduinen

  Kan Nederland tegen een kleine vergoeding onze IS-strijders uitleveren aan Iran zodat zij daar kunnen worden opgehangen ?
  Dit bespaart ons veel geld.

 3. DolleDries

  Waren dit wel IS strijders of speelt er een andere politiek achtergrond.

 4. meijer61200

  En Nederland haalt ze met open armen terug! Ze waren alleen afgereisd met een EHBO koffertje om mensen te helpen. En af en toe de afwas doen in de keuken. Héééle lieve jongens aldus de familie van 3 van hen, die nooit iemand kwaad zullen doen. Ik begrijp niet dat ook de familie tot in de 3e graad NL niet wordt uitgeschopt. Neem een voorbeeld aan Israël, die pakken dat beter aan. Opknopen dat tuig, hoe meer hoe beter.

  1. DolleDries

   En een werkend Oekraïens vernederlands gezin met drie geboren kinderen hier schoppen we er na 17 jaar uit.

   1. Rechtsaf

    @DD nou als het vluchtelingen waren dat had dus na 2 jaar al gemoeten want Oekraïne is namelijk een veilig land, verder moeten we eens ophouden met het benoemen van de extremen, het gaat hier over mensen met een verknipt ideologisch denkbeeld, de koran is onderdeel van een ideologie met componenten:
    – militair (jihad)
    -economisch (uitlenen zonder rente)
    – justitieel (sharia)
    – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..

  2. Steve Van der Vekens

   Een EHBO-koffertje. 🙂

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ontroerend beeld.
  Onmenselijke slachters die bestraft worden.
  Wat een verschil met het genocide-gekke Nederland waar islamitische kinderverkrachters en slagers gratis geld en een huis krijgen en de slachtoffers, verminkten en nabestaanden een mes in de rug krijgen.

 6. Ni28

  Ophangen in Iran of een taakstraf in Nederland? Een wereld van verschil. Elke misdadiger kiest natuurlijk voor Nederland als het kan. Overigens kwam de beschaving vanuit het oosten.

 7. Nasrani

  Wauw. Wat een afschuwelijke foto! Ben benieuwd wanneer er in ons parlement vragen over gesteld gaan worden of wanneer er hevige protesten uitbreken in Den Haag en omgeving. Wanneer wordt dit onmenselijke beleid eens aan de kaak gesteld?

  1. Original NL

   De onmenselijke manier zoals is’ers met mensen omgaan wordt hier prima aan de kaak gesteld.Nu hun volgzame vrouwtjes nog…eea in het kader van de zo gewilde gelijkheid tussen man en vrouw, vrouwen moeten het recht hebben ook opgehangen te mogen worden.

 8. Vit

  Ik kan er niet van wakker liggen. Beesten (mensen zijn het niet) die creatieve manieren bedenken om iemand om zeep te helpen als onthoofden, pletten onder rupsbanden of aan flarden schieten met een kanon om maar eens wat te noemen verdienen niet beter.

  1. Original NL

   Vit…beesten helpen niemand om zeep..Dat doet alleen het menselijk ras!

 9. Ernst Quispel

  Weerzinwekkend dat er in veel landen nog de doodstraf wordt toegepast.

  1. Adriaan

   @Ernst, Iran is juist bezig de doodstraf niet meer uit te voeren. Deze executie is niet georganiseerd door de Iraanse overheid, maar door losgeslagen Moslims, die zich bij IS hebben aangesloten.

  2. lugar

   @Ernslim: “(…) in veel landen… doodstraf”

   Islam Ernstlim, met het land heeft het niet zoveel te maken. Het heeft álles met islam te maken.

   1. Ernst Quispel

    In dat geval is het opmerkelijk dat er nogal veel executies plaatsvinden in landen als China, de V.S. en deze week nog in Japan.

    1. nogmaals

     @ernst
     Hoeveel executies in het afgelopen jaar in islam-paradijzen, en hoeveel in de niet-islamlanden

    2. wheelboy

     Ik moet ernst quispel keer gelijk geven hoe zeer het ook doet . Arkansas bv had er 3 op een avond de spuit gegeven .Texas zit een gast die met zijn 17 tot de dood veroordeeld is waarbij getuigen jaren later zeggen zoals het om destijds het voordeed was het niet mijn woorden zijn verdraaid .dit alles op beeld en geluid dan zou je denken straf wordt aangepast .mooi niet . Ga eens kijken op YouTube botched dead sentence .Leuk dan zie je hoe het er in de Us aan toe gaat . Daarom zal ik ondanks alles tegen de doodstraf blijven .wel voor echt levenslang

  3. sjun

   Het voorkomt natuurlijk wel recidive…

  4. Peter Loosduinen

   Mits op een effectieve wijze uitgevoerd is hier niets mis mee,
   Wel dient het onomstotelijk bewezen te zijn dat de dader met 100 % zekerheid de dader is.
   Persoonlijk zou ik als instrument de guillotine voorstellen.
   Zie maar eens hoe snel en effectief !
   https://youtu.be/HFrFLzJ9H9c

 10. Steve Van der Vekens

  Haha! Door Allah in de steek gelaten… 🙂
  Allah bleek een zeepbel.

 11. Blue monday

  Je hangt een paar IS randfiguren op en heel DDS is vergeten wat een verdorven regime in Teheran aan de macht is.

 12. HEM

  Vroeger, heel vroeger, haalde ik als kleine jongen het boek van Prikkebeen uit de kast. Plaatjes en een verhaal op rijm. (Hoe ’t heer Prikkebeen verging. Die zoo graag kapellen ving)
  Eén van de engste plaatjes vond ik het plaatje waar allerlei heren met tulbanden op (en een strop om hun nek) hingen te bungelen in de zon.

  Dat ik nu, 70 jaar oud toch weer wordt geconfronteerd met zo’n beeld, het is niet te geloven (maar ditmaal is het geen tekening, maar echt).

  1. Steve Van der Vekens

   … Hij had de bijnaam ‘Prikkebeen’ gekregen doordat hij lang, zwart sluikhaar op zijn benen had…

 13. Peixe

  Mooie fotos heerlik

 14. Bennie49

  Zo heurt het,geen theedrinken zoals hier in dit bananen land

 15. Gerlos

  Opgeruimd staat netjes, maar wel heftig.

 16. bensjoel

  Weinig subtiele speling van het lot.
  Maar als een soort titel staat boven de foto van de ge-executeerden een zin van een advertentie,waarin een uitvaartverzekering wordt aanbevolen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.