maxresdefault

FVD Amsterdam voelt burgemeester Halsema aan de tand om radicaliseringsbeleid

Geen categoriejul 07 2018, 9:00
Halsema zit er pas net maar Forum voor Democratie legt haar nu al het vuur aan de schenen! Ze willen weten hoe het kan dat het radicaliseringsbeleid zo slecht functioneert. Aldus The Post Online.
Op basis van een NOS bericht over een gearresteerde 15-jarige jongen en 27-jarige man die online zouden hebben aangezet tot het plegen van terreur, stelt FVD een debat met Halsema voor. Er lijkt vooralsnog geen verband tussen de beide mannen te bestaan, behalve dat ze beide lang door de AIVD in de gaten werden gehouden maar niemand echt in leek te grijpen. De AIVD tipte de politie namelijk al een jaar eerder over de jongen van 15.
Fractievoorzitter Annabel Nanninga heeft er het volgende over te zeggen: “Het radicaliseringsbeleid ondergaat op het moment een grote reorganisatie en ons bereiken tegelijkertijd alarmerende signalen over radicaliserende jongeren in het jeugdwerk in de stad. De signalen lijken niet te worden opgepakt.”
Dit radicaliseringsbeleid werd door de inmiddels overleden Eberhard van der Laan (PvdA) als zijn eigen project gerund zonder medeweten van een flink aantal ambtenaren en raadsleden.
Het lijkt er dus sterk op dat er, plat gezegd, geen fúck is gebeurd al die tijd en dat geradicaliseerde jongens geen strobreed in de weg is gelegd. Het bleef dus bij 'het is een bekende bij de AIVD' en verder zoekt iedereen het maar uit.
Terecht dus dat FVD hier een debat over wil en dat Halsema zich direct flink mag gaan inlezen over deze kwestie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten