Acht executies van IS-leden door Iran

Geen categoriejul 07 2018, 10:00
Iran laat er geen gras over groeien! Acht veroordeelden voor IS-aanslagen werden door Allah in de steek gelaten en overleefden hun executie niet. Aldus NU.nl.
Zij werden verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op het mausoleum van ayatollah Khomeini en het Iraanse parlement, eind 2017. Geen twee derde straf met tbs voor deze idioten, hoppakee aan de hijskraan ermee.
Zij hebben zo'n 17 doden veroorzaakt en ruim 40 gewonden. Dit deden ze met de gebruikelijke AK-47's en bomgordels. Vijf schutters werden tijdens de terreurdaad al neergeschoten door veiligheidstroepen. Waarschijnlijk gaat het hier dan om de breinen achter de aanslagen of waren het van die wappies met een defecte bomgordel. Je weet het niet. Het bureau van de openbaar aanklager in Teheran heeft in ieder geval aangegeven dat deze acht figuren zijn geëxecuteerd. Dat er nog vele mogen volgen.
Iran heeft tijdens de oorlog met IS een aantal keer videomateriaal verkregen waarop te zien was hoe leden van de Revolutionaire Garde, Iraanse soldaten die meevochten tegen IS, werden geëxecuteerd na gevangenschap. Overal waar IS mensen beschuldigde van het niet zijn van een échte moslim, loop je als Farsi sprekende Shi'itische moslim natuurlijk al helemaal gevaar. Het is dus aannemelijk dat er behoorlijk wat wraakgevoelens meespelen bij het proces waardoor deze aanslagplegers zijn veroordeeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten