Acht executies van IS-leden door Iran

Acht executies van IS-leden door Iran

Iran laat er geen gras over groeien! Acht veroordeelden voor IS-aanslagen werden door Allah in de steek gelaten en overleefden hun executie niet. Aldus NU.nl.

Zij werden verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op het mausoleum van ayatollah Khomeini en het Iraanse parlement, eind 2017. Geen twee derde straf met tbs voor deze idioten, hoppakee aan de hijskraan ermee.

Zij hebben zo'n 17 doden veroorzaakt en ruim 40 gewonden. Dit deden ze met de gebruikelijke AK-47's en bomgordels. Vijf schutters werden tijdens de terreurdaad al neergeschoten door veiligheidstroepen. Waarschijnlijk gaat het hier dan om de breinen achter de aanslagen of waren het van die wappies met een defecte bomgordel. Je weet het niet. Het bureau van de openbaar aanklager in Teheran heeft in ieder geval aangegeven dat deze acht figuren zijn geëxecuteerd. Dat er nog vele mogen volgen.

Iran heeft tijdens de oorlog met IS een aantal keer videomateriaal verkregen waarop te zien was hoe leden van de Revolutionaire Garde, Iraanse soldaten die meevochten tegen IS, werden geëxecuteerd na gevangenschap. Overal waar IS mensen beschuldigde van het niet zijn van een échte moslim, loop je als Farsi sprekende Shi'itische moslim natuurlijk al helemaal gevaar. Het is dus aannemelijk dat er behoorlijk wat wraakgevoelens meespelen bij het proces waardoor deze aanslagplegers zijn veroordeeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties