Afshin Ellian lucht zijn hart over migratie, zijn achtergrond en zijn waardering voor Nederland

In dit prachtige interview, dat ik u zeer aanraad om te lezen, laat de van oorsprong Iraanse man het achterste van zijn tong zien over tal van belangrijke onderwerpen.

Zelf heeft hij moeten vluchten en maakte hij een verschrikkelijke reis mee die hij maar net wist te overleven. Men drukte hem toen al op het hart om te gaan studeren. Dat zou het meeste effect hebben tegen de onderdrukkende krachten in Iran en omstreken. Eenmaal aangekomen in Nederland als politiek vluchteling dook hij de boeken in.

Nu is hij professor, doctor, hoogleraar, filosoof, dichter, columnist en islamcriticus. Het soort kanspareltje zónder de cynische ondertoon die de term normaal meekrijgt. De kansen die hij hier heeft gekregen én heeft aangepakt maakt dat Nederland voor hem een zeer gewaardeerd thuis is geworden.

Dit brengt echter ook kritiek met zich mee en wel in de richting van de huidige problematiek zoals de migratiecrisis en het gebrek aan daadkracht van onze diverse instituties. Voor zijn gevoel gaat Nederland en Europa langzaam ten onder aan deze migranten en het geïmporteerde extremisme waarvoor hij juist op de vlucht was geslagen in zijn jonge jaren.

Door zijn kennis en ervaring op dit gebied weet hij ons ook te vertellen dat het ‘behagen van de moslimgemeenschap’ zoals hij het noemt, totale onzin is. De extreme en fundamentalistische groepen raken er niet door overtuigd en de Nederlanders voelen zich vervreemd door dingen als politiekorpsen die meedoen aan iftars.

Zijn kernvraag is of het liberale westen is opgewassen tegen de fundamentalistische islam en pleit dan ook op z’n minst voor een stop van het pamperen van dit soort gemeenschappen. We hebben meer van dit soort uitgesproken figuren nodig die met een heldere blik duidelijk zeggen en onderbouwen wat volgens hun het probleem en de oplossing is. Mensen die het debat weer aanwakkeren en dit eerlijk weten te voeren. Ga zo door Ellian!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. lugar

  Mooi ventje, het kan dus wel! Maar of hij de islam aanhangt? Ik dacht het niet hoor!

  1. Adriaan

   @lugar, deze man heeft de hersens om problematische zaken op juiste waarden in te schatten. Het zijn slechts enkelen die de Koran-indoctrinatie zijn ontgroeid. Toevallig en gelukkig woont deze meneer in Nederland. Hij bevestigt onze vermoedens die wij al jaren verkondigen.

   1. Frits Jansen

    En er zijn nog minder mensen die de indoctrinatie tegen de islam op haar (geringe) waarde weten te schatten.

    Begrijp dat nou: na Pim Fortuyn begreep Wilders dat islam-bashing electoraal een goudmijn is.

    1. lugar

     @Fritslam: Hoepel gerust op met je sussende slaapverwekkende linksafgebral. Islam is een verderfelijke ideologie die in Nederland niet thuishoort.

    2. Lol Kwipsel

     En toch blijf ik er bij dat……vernietigd dient te worden

 2. Frits Jansen

  Ik dacht dat het al lang beleid is dat radicaliserende vluchtelingen een enkele reis naar huis krijgen.
  Radicaal voor of tegen islam doet er minder toe. Kernvraag is dat radicaliseren.
  Ellian hoort bij een clubje politieke professoren die academisch debat verafschuwen en liever hun opponenten voor gek verklaren, als echte straatvechters.
  Toen een collega van Ellian die wél verstand heeft van de Arabische islam schreef hoe het echt zit, verklaarde Ellian hem in Elsevier voor gek.
  Met dit soort professoren moet de subsidiekraan van de Leidse universiteit meteen worden dichtgedraaid. Die universiteit is door Willem van Oranje persoonlijk opgericht, en niet om een onderkomen te bieden aan vluchtelingen die Hollandse waarden miskennen, zoals de verschrikkelijke Ellian!

  1. lugar

   “Radicaal voor of tegen islam doet er minder toe. Kernvraag is dat radicaliseren.”

   De radicale islam is een zuiver pleonasme.

  2. Roughwood

   Ben dan toch werkelijk oprecht benieuwd wie die collega is…

  3. nogmaals

   @frits
   Als jij het hebt over. “de verschrikkelijke Ellian” die een vluchteling is die Hollandse waarden miskent”. dan weten mensen met een hoger IQ dan jou
   (En dat betreft de meeste echte Nederlanders!) meteen dat jouw uitspraak alles zegt over jou en niets over Ellian.
   Ellian heeft het trouwens veel verder geschopt in de wetenschappelijke wereld dan verschrikkelijke Fritsie.

  4. meijer61200

   Fritsje is weer gek van geiligheid zo te lezen. Wat een baarlijke nonsens kraamt dit uitschot toch weer uit. Prof.Dr. Ellian is een van de weinigen die de islam doorziet. Maar dat neemt het linkse geteisem hem niet in dank af uiteraard. Ellian zou een prima burgemeester zijn in Amsterdam, in plaats van de hypocriete Halalsema.

 3. Ni28

  Ik heb prof. Ellian erg hoog staan. De door hem verwoorde problematiek komt mij erg bekend voor, hij verwoord vaak mijn eigen gevoelens. De gezonde en realistische blik die uit zijn vaak verrassende analyzes voortkomt is verhelderend en realistisch. Ik hoop dat hij nog lang blijft schrijven want dit soort mensen wakkeren aan het gevoel van gezonde verstand die wij in onze politiek en pers zo vaak moeten missen. Hadden wij maar meer van deze mensen.

  1. lugar

   “Ik heb prof. Ellian erg hoog staan.”

   Ik ook, en dat komt omdat hij zich conformeert en is geassimileerd, als je dat doet ben jij bij mij aan het juiste adres!

 4. DolleDries

  Parijs richting afgrond: 400.000 illegale migranten, jaarlijks minstens 180.000 erbij – Spanje heeft linkse regering: Immigratie stijgt met 120% – Doorsnee dagje Londen: Drie migrantenverkrachters veroordeeld, scooterbende gearresteerd – Schotten geschokt door verkrachting en moord op 6 jarig meisje in dorp met veel Syrische migranten

  Het ontruimen van grote straatkampen met migranten in Parijs, zoals hier in mei, blijkt volkomen zinloos, omdat hun aantal met vele honderden per dag toeneemt. (Afbeelding: Getty Images (6).
  Vrijwel alle politici en media doen nog altijd alsof ons land een soort eiland van pais en vree is en blijft, terwijl overal in de ons omringende landen de problemen met asielzoekers en migranten totaal uit de hand lopen. Zijn we daadwerkelijk een uitzondering in Europa, of laten tal van recente steek-, vecht- en schietpartijen, steevast ‘incidenten’ genoemd (zie verder dit artikel), wellicht een andere realiteit zien?

  Parijs met honderdduizenden illegalen richting afgrond
  Extreem streng beveiligde toeristen trekpleisters geven de afgelopen jaren al aan dat Parijs een steeds onveiligere stad aan het worden is. Uitgestrekte wijken zijn ‘no go zones’ geworden, niet alleen voor toeristen, maar ook voor autochtone Fransen. Criminaliteit, armoede en werkloosheid tieren er welig. Volgens een officieel rapport van onder andere een parlementariër van president Macrons LREM partij kunnen er alleen al in de beruchte voorstad Saint Denis wel eens 400.000 illegale migranten leven. Dagelijks komen er minstens 500 illegalen bij in de Franse hoofdstad, op jaarbasis dik 180.000. Macron erkende onlangs dat de migrantencrisis de overheid boven het hoofd is gegroeid, en de Franse bevolking maar zelf een oplossing moet verzinnen.
  Volgens de officiële schattingen is 8% tot 20% van de inwoners van Saint Denis een illegale migrant. Voor de duidelijkheid: dan hebben we het nog niet over de legale migranten, die de meerderheid van de bevolking vormen. Veel illegalen leven op straat. In alle voorsteden met veel migranten is de werkloosheid hoog, en de armoede met 28% zelfs twee keer zo hoog als het gemiddelde in de hoofdstad.
  In het rapport, dat in samenwerking met de Republikeinen werd opgesteld, wordt erop gewezen dat zowel de sociale dienst als de politie zwaar overbelast zijn door het enorme aantal illegalen. De opstellers dringen erop aan dat de overheid eindelijk de etnische en religieuze afkomst van migranten in kaart gaat brengen, iets dat net als in Zweden verboden is uit angst voor ‘racisme’. Verreweg de meeste migranten, zowel legaal als illegaal, komen uit Noord Afrika en zijn moslims.
  Links ziet een totaal andere ‘oplossing’: Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, steunt een plan van de communisten om van een groot park waar veel illegalen zich ophouden een permanent asielzoekerskamp te maken. Na het opruimen van het kamp in Calais vanwege het vele geweld dat er door migranten werd gepleegd is Parijs het belangrijkste verzamelpunt voor illegalen geworden. Volgens schattingen komen er iedere dag minimaal 500 bij. (1)
  Spanje: 120% meer migranten sinds aantreden linkse regering
  Sinds Spanje een linkse (door sociaaldemocraten geleide) regering heeft, is de immigratie uit Afrika met 120% toegenomen. Alleen al vrijdag haalde de Spaanse kustwacht 373 migranten van bootjes op zee af. Onlangs werd het in Italië geweigerde mensensmokkelschip Aquarius in Valencia geaccepteerd. Spaanse studenten werden hun woningen uitgezet om ruimte te maken voor de nieuwkomers, die zelf massaal hun door het Rode Kruis gegeven kleding weggooiden, en in restaurants met biljetten van 100 euro betalen (nu weet u dus waar uw giften aan de diverse ‘vluchtelingen’organisaties terecht kunnen komen) (3).
  De Spanjaarden kunnen hun borst natmaten, want zoals we laatst al schreven komt er volgens Marokkaanse bronnen een vloedgolf van minstens 1 miljoen Afrikaanse asielgelukszoekers op Spanje af.
  Dagje Londen: Drie migrantenverkrachters van o.a. 13 jarig meisje veroordeeld
  We wezen ook al vaak op de pijlsnel verslechterende situatie in Londen sinds de stad zijn eerste moslimburgemeester heeft, de van oorsprong Pakistaanse Sadiq Khan. Na zijn aantreden explodeerde de migrantencriminaliteit.
  Een doorsnee ‘dagje Londen’ ziet er nu zo uit: drie migranten met de namen Mohamed, Omieke en Sanjay (zie foto’s bij de bron, wegens auteursrechten niet door ons te plaatsen) werden veroordeeld voor het verkrachten van resp. een patiënt in een ziekenhuis (waar Mohamed als verpleger werkte), een 13 jarig meisje, en een 18 jarig meisje. Daarnaast werden drie leden van een scooterbende, verantwoordelijk voor veel diefstallen, gearresteerd. (4)
  Schotten geschokt na verkrachting en moord 6 jarig meisje
  De islamitische cultuurverrijking heeft ook het kleine Schotse eilandje Bute bereikt. Op het eiland wonen maar zo’n 6000 Schotten, maar werd wel een aanzienlijk aantal Syrische asielzoekers opgenomen. Nu is het eiland, en heel het land, in rep en roer na de verkrachting en moord op het 6 jarige Schotse meisje Alesha MacPhail door een 16 (?) jarige jongen.
  Net als in de rest van Europa weigeren de autoriteiten de (voor)naam en afkomst van de dader te onthullen. Inmiddels weten de meeste mensen dat als de dader blank en een Europees klinkende naam had gehad, dit doorgaans wèl wordt vermeld.
  Nederland: eiland van pais en vree?
  En in Nederland? Daar komen dit soort zaken natuurlijk niet voor. Wij zijn een eiland van pais en vree, altijd al geweest. Steek-, vecht- en schietpartijen, soms dodelijke, waar we inmiddels bijna dagelijks over lezen –zoals nu weer in Leiden, of in juni in Schiedam, Bolsward , Den Haag, Tilburg, nog een keer Den Haag, Delft , Vlaardingen, Rotterdam, Apeldoorn en wederom Schiedam- zijn steevast ‘incidenten’. De daders komen altijd uit een Nederlandse plaats, maar daar vallen ook bewoners van een AZC in die plaats onder.
  Een 6 jarig meisje uit Weert –net als Noordwijk berucht vanwege de problemen met criminele migranten- ontsnapte onlangs aan hetzelfde lot als de Schotse Alesha, nadat ze was ontvoerd door een 24 jarige man, wat gelukkig door getuigen werd gezien. (Jeugd)bendegeweld, zoals in Waalre, lijkt ook schering en inslag te worden.

 5. toetssteen

  Puik artikel, thanx.

 6. Gerlos

  Geen speld tussen te krijgen, en nu maar hopen dat de problemen aangepakt worden.

 7. Peter Loosduinen

  Voor de heer Afshin Ellian heb ik RESPECT !!
  Hij kent en benoemt de gevaren van de islam.
  Linkse betweters zouden zijn analyses moeten bestuderen en naar hem moeten luisteren.
  Dit zou ons land ten goede komen.

 8. nogmaals

  Frits Jansen geeft een zeer negatieve reactie inzake Ellian.
  Hij heeft het o.a. over een collega van Ellian die wel verstand heeft van de Arabische islam.
  Als een andere reageerden dan aan Frits je vraagt wie die collega is, kruipt Frits je meteen weer terug onder zijn steen, want dan hoeft hij niet te antwoorden.
  Domme Frits snapt niet dat hij zichzelf hierdoor als leugenaar kenschetst.

 9. Ruud562

  Inderdaad Wout hebben we meer van dat soort mensen nodig, naast Asfin hadden we wijlen Hans Janmaat, Pim Fortuyn en nu hebben we al jaren Geert. Hun signalen werd in de ban gedaan! Geert heeft ook nog zijn vrijheid moeten inleveren en wordt nog steeds uitgesloten en verstoten door de dames en heren ‘correcte’ politicy. Politicy waardoor wij ook vrijheden, souvereiniteit en tradities hebben moeten inleveren, ergo, er zijn politieke partijen dankzij hun van de grond gekomen die onze westerse maatschappij ondermijnen!

  Ja Wout, vaak heb ik gelezen over een verdrag dat in 1975 is vastgelegd, waarin islamistische instroom is geregeld, in ruil voor olie. Wellicht goed om daar eens naar te kijken!

 10. Two Ravens Black Kettle

  Afshin met Perzische wortels is een echte Nederlander omringd door roomblank DeugVee die al generaties in NL wonen en het willen omtoveren tot het Midden-Oosten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.