Baas van Duitse voetbalbond distantieert zich van racistische aantijgingen van Özil

Dat ik het moet melden is natuurlijk al triest, maar de president van de Duitse voetbalbond heeft aangegeven dat hij zich verre houdt van de racistische aantijgingen die de voetbalspeler Özil heeft geuit. In Duitsland is het blijkbaar zo ver gekomen dat de president van de voetbalbond letterlijk moet uitroepen dat hij geen racist is. Volgens mij is dat de ‘default’ setting van een Westerse samenleving.

,,Natuurlijk vraag ik mezelf af wat ik beter had kunnen doen”, aldus Grindel. ,,Maar ik geef openlijk toe dat deze persoonlijke kritiek mij heeft geraakt. En misschien vind ik het nog wel vervelender voor alle vrijwilligers en werknemers die aan de basis staan van de DFB. Ik wijs het beslist af dat wij in verband worden gebracht met racisme.”

Grindel vindt dat er voor de Duitse bond een rol is weggelegd om te kijken naar het huidige debat over integratie. De voorzitter hoopt dat de Duitse bond in september het Europees kampioenschap van 2024 krijgt toegewezen en dan de wereld kan laten zien hoe Duitsland met deze maatschappelijke thema’s omgaat. ,,Dat toernooi kan een nieuw verhaal van het voetbal vertellen. We willen kinderen aan het voetbal krijgen, mensen dichter bij elkaar brengen. Met en zonder migratieachtergrond. Verenigd door voetbal.”

Waarom moet ook in voetbal politieke problemen of maatschappelijke issues geïmplementeerd worden? Het was altijd zo een onschuldig spelletje verder en nu wordt elk maatschappelijk probleem erop geprojecteerd. Ik vind dat het een grof schandaal is dat de baas van de Duitse voetbalbond moet benadrukken dat hij ‘geen racist is’. Nou ik hoop het maar! Ik ging daar al niet van uit, dus ja. Verschrikkelijk frustrerend dit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ernst Quispel

  “Waarom moet ook in voetbal politieke problemen of maatschappelijke issues geïmplementeerd worden? ”

  🙂

  1. lugar

   Pisvlek, sneeuwvlok, eenzame zuigtrol.

   1. Meester Kong

    @lugar
    Schelden is een gebrek hebben aan argumenten en fatsoen.

    [ ] eens
    [ ] oneens

  2. sjun

   Degenen die denken een slaatje te slaan uit het uitventen van de slachtofferrol kunnen dat mooi als excuus voor eigen falen in het veld gebruiken. Kennelijk heeft Ozil als voetballer zijn beste tijd gehad. Dan een beetje heulen met Erdogan kan hem de komende jaren nog wat Turkse pecunia opleveren.

   Daaruit blijkt dat wel weer dat Ozil niet enkel weinig met maatschappelijk inzicht heeft maar dat hij economisch ook wel wat bijscholing kan gebruiken. De Turkse lira zakt onder invloed van Erdoganpolitiek immers als een oude onderbroek. Doordat er vanuit Turkije een braindrain van mensen plaatsvindt die niet langer kunnen leven in een steeds verder islamiserend land dat mensen klein, dom en mak tracht te houden. En dat schiet natuurlijk niet op als je lira’s aan het binnenharken bent.

 2. Ritter

  Het woord “racist” is aan deflatie onderhevig. Tegenwoordig helaas vaak (mis)gebruikt als iemand zijn/haar zin niet krijgt.
  ————-

  De racismekaart wordt met de dag goedkoper
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2018/07/de-racismekaart-wordt-met-de-dag-goedkoper-633696/

 3. Ni28

  Dat is de huidige domme, mea culpa, westerse samenleving. De autochtone bevolking treft alle blaam en zijn aan alles zelf schuldig. Domheid, ingevoerd en beheerst door linkse activisten. Ózil is verpersoonlijking van de mislukte multiculturele samenleving waar Turken van de westerse vrijheid en rijkdom profiteren maar tegelijk trouwe dienaar zijn van hun autocratische baas in hun thuisland. Ik zou zeggen, het is de hoogste tijd voor maar een paspoort.

  1. Ni28

   En voetbal heeft niets mee te maken, het is een samenlevingsprobleem.

 4. Anders55

  Er zal heus racisme zijn, dat staat voor mij buiten kijf!!
  maar wat ik niet snap/ niet begrijp is:
  eerst heel goed verdienen( deze meneer is miljonair? en dat is em van harte gegund,
  maar dan ineens op de proppen komen, met een wel heel bekende smoes: nl dat ie zich gediscrimineerd voelt?
  beetje flauw eerlijk gezegd

 5. Ni28

  Voetballers zijn de gladiators van deze tijd. Met het verschil dat de gladiatoren hun leven kregen tot de volgende wedstrijd en de voetballers krijgen miljoenen in geld. Voetbal is een industrie en alleen het eigenlijke schoppen tegen de bal heeft nog met sport te maken. Resultaten zijn niet voor de lol en eer maar een verdienmodel. Er zijn vele meelopers die zwaar aan verdienen en de voetballers verhandelen als vee. De gladiatoren konden niet anders en de voetballers doen het voor de zak met geld. Dat is het verschil.

 6. Bes Tolen

  Het recept is vrij eenvoudig: vrijwel geen vreemdelingen meer toelaten en zoveel als maar even mogelijk wegsturen. Het is belangrijk de lieden, die de immigratie bevorderen daarvoor de mogelijkheden te ontnemen. In veel gevallen zal er strafvervolging moeten plaats vinden. ik denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingswerkers, die wederrechtelijk met immigratie uit Afrika bezig waren of zijn.

 7. Verlazques

  Het zijn de niet Europese gelukzoekers, opvreters, criminelen, etc. die zich moeten verontschuldigen voor het feit dat zij zich gedragen op een manier wat racisme uitlokt
  Bovendien iedereen maakt zich schuldig aan racisme, Turken mogen Marokkanen niet, Heel veel Afrikaanse stammen kunnen elkaar niet luchten of zien. Japanners vinden ons westerlingen maar barbaren en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

 8. Verlazques

  Weer een Turk, Özil, die aangeeft dat hij gewoon een Erdogan retenlikker is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.