Britse brexit-minister David Davis opgestapt: ‘we krijgen een zwakke brexit, daar sta ik niet achter’

Op het moment dat de Britten eindelijk eens verenigd zouden zijn in de brexit-deal, gaat er toch weer een politieke granaat af. Na het presenteren van haar plannen vorige week, leek het eindelijk eens mooi weer te worden voor de Britse premier, Theresa May. Nu is het duidelijk dat het maar een farçe was: David Davis, de brexit-minister, stapt op

De Britse brexit-minister David Davis is per direct afgetreden. Davis werd in 2016 tot brexit-minister benoemd en was verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de Europese Unie. Ook brexit-staatssecretarissen Steve Baker en Suella Braverman zijn opgestapt.

Davis is iemand van de harde lijn. In zijn ontslagbrief schrijft hij niet achter de koers van May te staan. Die leidt volgens hem op zijn best tot een zwakke onderhandelingspositie. Ook zouden er nog meer concessies moeten worden gedaan aan Brussel en krijgen de Britten niet de controle terug over hun eigen wetten. May deelt die zienswijze niet en noemt het vertrek van Davis jammer.

Het Verenigd Koninkrijk heeft door deze actie van Davis een zeer slechte onderhandelingspositie gekregen. Nu blijkt niet alleen dat de Britten niet verenigd zijn achter één visie, maar is het zelfs de brexit-minister zélf die opstapt. Hij was ook een geduchte tegenstander van May en potentieel fractieleider voor de Conservatieven. Het lijkt er dan ook op dat dit een begin kan zijn van het proces om May af te zetten en te vervangen door iemand anders. In dat geval moet Davis het opnemen tegen een van de grootste favorieten op rechts: Jacob Rees-Mogg.

De functionarissen van de Europese Unie zullen vast in hun vuistjes lachen, want het lijkt echt een grote chaos bij de Britten. Het slechtste voor een onderhandelende partij is haar geloofwaardigheid verliezen. Met wat er nu gebeurd is, moet worden erkend dat de brexit een grote blunder kan worden voor het Verenigd Koninkrijk. De Britten moeten binnen korte tijd flink wat veranderen en voor elkaar krijgen, willen ze een goede positie op de wereld veroveren.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

101 reacties

 1. Guus Geluk

  Voor de hardliners met betrekking tot de Brexit zal een zachte Brexit inderdaad slecht nieuws zijn, met inbegrip van de nu opgestapte minister.

  Hopelijk trekt May zich hier weinig van aan en zet ze de zachte Brexit, welke in het belang van Nederland is, door.

 2. Ernst Quispel

  “Met wat er nu gebeurd is, moet worden erkend dat de brexit een grote blunder kan worden voor het Verenigd Koninkrijk.”

  Zou je denken, Lars?

  🙂

  1. Guus Geluk

   Dat klopt: het is één groot fiasco.

  2. Rosasolis

   @Guus en Ernst. Vanuit recente mails die ik krijg van vrienden in Engeland en Wales is de Brexit nu al Een grote ramp. Als het werkelijk een feit wordt, dan willen velen uit Schotland uit de UK treden, en onafhankelijk worden. Maar de Schotten willen in de EU blijven. En wij willen hun ook blijven steunen met onze levensmiddelen producten, vooral van verse groente, fruit, planten en bloemen. Hoewel ik van een glas wijn hou, houdt mijn man van af en toe een glas Schotse whisky, als slaapmutsje. Maar goede Schotse whiskey zal veel duurder gaan worden met de Brexit…En zo, is dit een kleine voorbeeld van dat er geen sprake van een “zachte brexit”. Kortom: of het wordt een volledige Brexit, (met daarna het risico van het verlies van Schotland), of het wordt terug gedraaid.

 3. EU kok

  Het referendum is gewonnen door een aktiegroep, welke de meeste mensen gemobiliseerd had.
  De regering vertegenwoordigd de gehele Britse bevolking.
  Zie hier de veroorzaakte ellende.

  1. Henk-Jansen

   Het is een feit dat mensen, als ze ergens tegen zijn, zich sneller mobiliseren dan andersom. Dat zagen bij de Nederlandse referenda maar ook bij de brexit. Uiteindelijk heeft maar zo’n 27% van de Britten voor de brexit gestemd. Britten die onder valse voorwaarden, opgehitst door charlatans als Farage en Johnson, een grote fout gemaakt hebben!

 4. Fortiori

  De Britten die, opgezweept door populisten, dachten met een Brexit van immigrate af te zijn komen van een koude kermis thuis. Open grenzen en toegang tot de Europese markt is wel het laatste wat mevr. May laat vallen. Met elk land aparte handelsbesprekingen voeren, dat gaat het niet worden.

  1. Guus Geluk

   En juist nu qua migratie de druk op Merkel toeneemt kronkelen de Britten zich moeizaam een weg uit de EU.

   Arm, arm misleidt volk.

   1. Guus Geluk

    Misleidt

 5. DolleDries

  Het duidelijk dat de Britten op een klein ophitsend groepje betaalt door Soros meer onafhankelijkheid willen van de EU en niet mee gesleept willen worden in de totale chaos waarin de EU ten onder gaat.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Het verraad van Theresa May.

  Bedtime for democracy !!

  1. Beukman

   @Raaf
   De leus Bedtime for democracy is vooral van toepassing op het Brexitreferendum zelf. Dat had maar heel weinig met democratie te maken.

 7. Heinz

  Malta heeft veel Britse pensionada’s binnen haar grenzen (mooi klimaat) en deze krijgen hun maandelijkse pensioencheque tegen minder Euro’s uitgekeerd vanwege een verslechterde wissekoers verhouding. Tel uit de winst. Daar hoor je weinig over, doodgezwegen door harde brexeteers.

  1. EU kok

   In Spanje hetzelfde verschijnsel.
   Het aantal huizen, welke door de bank zijn teruggenomen wegens achterstand op de hypotheek-aflossing zijn vrijwel allemaal van Britse bezitters welke met de noorder of westerzon vertrokken zijn.
   Ben daar wel een beetje blij mee.
   Het Britse plakplaatjesvolk is niet mijn favoriete gezelschap.

  2. DolleDries

   Dus om een goed in de slappe was zittende Britten in luxe aan het vreten te houden moet je de onafhankelijk op heffen en je overleveren aan de grillen van Duitsland en Frankrijk.

   1. EU kok

    goed in de slappe was zittende Britten in luxe aan het vreten te houden.
    .
    Dat klinkt wel heel jaloers jankerig links.

  3. Holland

   Pensionada’s die in hun luxe villa’s op Malta minder pensioen krijgen! Wat een schreeuwend onrecht! Wat een ramp! Het moet toch niet erger worden!

   1. EU kok

    Pensionada’s die in hun luxe villa’s in de Eifel minder pensioen krijgen! Wat een schreeuwend onrecht! Wat een ramp! Het moet toch niet erger worden!

    1. nogmaals

     @eu-cock
     Stikjaloers!!! Klinkt zelfs jankerig links!!
     Ik bedenk mij nu opeens dat de vele negatieve reacties door DDS-trollen inzake het in de prachtige Eifel wonen, vooral worden ingegeven door nijd en jaloezie.

     1. EU kok

      Dat zou best kunnen @nogmaals.
      Ik ken die trollen niet.
      Persoonlijk blijf ik toch liever in het zonovergoten zuiden van ons prachtige Europa wonen. Meer zon , minder regen, geen Duitsers maar Spanjaarden als buren.

  1. DolleDries

   Die zitten toch al volop in lage loonlanden in Nederland is niet een productie bedrijf van Philips meer .te vinden

   1. Guus Geluk

    1.500 banen.
    1.500 banen.
    1.500 banen.

 8. Ernst Quispel

  De kans is groot dat May deze week de handdoek in de ring gooit en de clown Johnson eindelijk zijn kans schoon ziet.

  Die gaat dan de harde Brexit realiseren waarmee hij vervolgens de volgende verkiezingen gaan verliezen.

  Ondertussen zal het VK verarmen en kleiner worden.

  Arme Britten.

  1. Holland

   Al maandenlang van de linkse remainers op DDS hetzelfde gelul. Tot heden toe gaat de Britse economie niet down the drain en het afsluiten van handelsverdragen met elk land afzonderlijk is slechts een kwestie van tijd. Onafhankelijkheid, soevereiniteit en zelfbeschikking gaat boven alles.

   1. Ernst Quispel

    Holland zou voor de verandering eens naar de feiten kunnen kijken:

    https://www.theguardian.com/business/2018/may/29/brexit-disaster-economic-data-uk-eu

    1. Holland

     Heb jij dat filmpje al bekeken wat ik je vorige week toezond, waarin de CEO van the Bank of England zijn excuses aanbood voor zijn verkeerde voorspelling waarin de economie een disaster zou worden, maar dat helemaal niet uitkwam?

     Geheel los daarvan: onafhankelijkheid en zelfbeschikking mag geld kosten. Veel geld.

     1. EU kok

      quote:Geheel los daarvan: onafhankelijkheid en zelfbeschikking mag geld kosten. Veel geld.
      .
      Mag ik hier uit concluderen dat bij een Nexit, waarbij u verplicht wordt om vertrekken uit de Eifel en uw huidige huis ver onder de marktwaarde moet verkopen of nog erger, uw huis in de Eifel moet aanhouden zonder er gebruik van te kunnen maken, u schouderophalend zegt: Het mag mijn geld kosten, Veel van mijn geld.

     2. Ernst Quispel

      Ja, dat was een filmpje uit 2017.

      Het lijkt me slimmer je op de actuele feiten te richten.

    2. Rechtsaf

     @Ernst het probleem met de EU is dat ze zichzelf economisch compleet voor paal zet.
     De EU is een geldwolf (mammon), GB betaalde tussen ’14 en ’17 10% van de EU begroting.
     Noorwegen is geen EU-lid, maar moet voor toegang tot de Europese markt wel ‘betalen’ en niet eens zoveel minder dan het kwijt zou zijn als volwaardig EU-lid.

     1. EU kok

      quote:Noorwegen is geen EU-lid, maar moet voor toegang tot de Europese markt wel ‘betalen’ en niet eens zoveel minder dan het kwijt zou zijn als volwaardig EU-lid.
      .
      Zouden de Noren er toch nog aan verdienen of zijn ze zo stom om te betalen voor iets waar ze geen profijt van hebben?

   2. Onslow

    Maar U begrijpt toch wel dat de import van machine onderdelen kostbaarder wordt. Onderdelen voor bijv. Miele wasmachines die aan de consument doorberekend worden.
    Inmiddels al 15% van voor het Brexit referendum. Trouwens voor alle EU import.
    De Britse burger is de dupe. Maar dat zal de NL symphatisant van de Brexit een zorg zijn.

    1. Holland

     Onafhankelijkheid en zelfbeschikking mag geld kosten. Veel geld. Maar dat begrijpt het door economie verblinde watje van vandaag niet.

     Niet alles draait om geld. Hoewel: bij jullie slappe zakken waarschijnlijk wel. Naast aanbidding van de mamon bestaan er ook nog andere waarden en keuzes. De wereld gaat ten onder aan economie.

     1. EU kok

      Heel Holland Hakkelt:De wereld gaat ten onder aan economie.
      .
      Ik begin een sterk vermoeden te krijgen dat Holland zich tot de SP bekeerd heeft.
      Dat is nummer 2 vandaag.

    2. Rechtsaf

     @Oslow vroeger had je de EEG (Europese Economische Gemeenschap) dat was een samenwerkingsverband tussen landen en dat was prima, dat is wat anders dan de EU (Europese Unie) het is natuurlijk van de zotte dat de EU ineens geen samenwerkingsverband meer wil met een Europees land..

     1. EU kok

      quote:de EU ineens geen samenwerkingsverband meer wil met een Europees land.
      .
      Sorry, had het verkeerd begrepen.
      Het was dus een referendum in de EU om De Britten eruit te zetten.
      Nu ga ik het snappen.

  2. Rechtsaf

   @Ernst bangmakerij, ik denk dat de Britten heel goed voor zichzelf kunnen zorgen, “jullie” doen net alsof de Britten randdebielen zijn, en zo denken “jullie” ook over het klootjesvolk in Nederland als er een Nexit komt, die er uiteindelijk ook gewoon komt.
   Nederland is een zeer ondernemend land, Nederlanders zijn zeer inventief en vindingrijk kunnen heel goed voor zichzelf zorgen en ik wou dat Den-Haag daar eens wat meer oog voor had, dat ze tot besef komen dat een Nexit het beste is voor Nederland en haar BURGERS…

   1. Beukman

    @Rechtsaf beweert:
    dat ze tot besef komen dat een Nexit het beste is voor Nederland en haar BURGERS…

    Vervelend alleen dat de burgers daar zelf anders over denken.

    Nexit zou een nog veel grotere ramp worden dan Brexit, aangezien de Nederlandse economie in nog veel grotere mate is verbonden met die van andere landen.
    Dat is trouwens altijd al zo geweest. De conclusie moet dan ook zijn dat een Nexit on-Nederlands is.

    1. Rechtsaf

     @Beukstra nou heel veel burgers denken daar helemaal niet anders over, sterker nog, de roep om uit de EU te stappen wordt groter..

     Het is uiteraard bangmakerij, zoals ik al eerder aangaf, om te denken dat Nederland in de problemen komt, dat is niet waar, want Nederland is zeer ondernemend en sterker nog, waar zouden andere landen zijn zonder Nederland?
     De banden met andere economieën zijn zo sterk dat deze behouden blijven, het probleem is Brussel die bemoeit zich veel teveel met de economieën..

     1. Guus Geluk

      Rechtsaf: “Het is uiteraard bangmakerij, zoals ik al eerder aangaf, om te denken dat Nederland in de problemen komt, dat is niet waar, want Nederland is zeer ondernemend en sterker nog, waar zouden andere landen zijn zonder Nederland?”

      U bent ontstellend naïef.

     2. EU kok

      quote:waar zouden andere landen zijn zonder Nederland?
      .
      De wereld zou reddeloos en radeloos verloren zijn.

     3. Beukman

      Feit is, @Rechtsaf, dat de meeste Nederlanders een Nexit niet zien zitten. Dat aantal zal nog meer worden nu dankzij de nadere Brexit blijkt wat een hoop gedoe en extra kosten het met zich meebrengt.

      Daarnaast heeft de EU ook een politiek doel. Denk jij werkelijk dat Europese landen zonder het huidige EU-verband in staat zouden zijn om de problemen die Europa bedreigen te lijf te gaan zonder stevige ruzie met elkaar te krijgen?

     4. Rechtsaf

      @Guusülsün en jij bewust onwetend, ziende blind en horend stok en stokdoof..

      Ik weet niet welke (werk) mentaliteit jij hebt maar ik heb uiteraard de indruk dat die niet heel bijster best is, Nederland is zeer ondernemend, het Nederlandse volk zijn zeer harde werkers die Europa helemaal niet nodig heeft…
      Alleen de minderheid, zoals gewoonlijk, bepaald…

     5. Guus Geluk

      Rechtsaf: “Nederland is zeer ondernemend, het Nederlandse volk zijn zeer harde werkers die Europa helemaal niet nodig heeft…”

      Waarom denkt u dat het ondernemende Nederland één van de oprichters van de Europese samenwerking was?

     6. EU kok

      Lugar zegt tegen beter weten in:het Nederlandse volk zijn zeer harde werkers.
      .
      En dat uit de mond van iemand die tijdens zijn werk op DDS hangt.

     7. Rechtsaf

      @Beukman feit is dat heel veel Nederlanders tegen zijn maar die krijgen geen stem, logisch want Nederland is zo links als een pest.

      “Daarnaast heeft de EU ook een politiek doel.Denk jij werkelijk dat Europese landen zonder het huidige EU-verband in staat zouden zijn om de problemen die Europa bedreigen te lijf te gaan zonder stevige ruzie met elkaar te krijgen?

      Hier ga je al scheef “problemen die Europa bedreigen” de problemen die Europa bedreigen worden niet door Europa opgelost sterker nog, worden Europa binnen gehaald, de koude oorlog is inmiddels voorbij hoor, landen zijn het niet eens met het Europees beleid dus wat lul je nou…

     8. Guus Geluk

      🙂

     9. Rechtsaf

      @EU dick jij bent dan ook een echte lugar fetisjist, dom jongetje ben je ook.

     10. Beukman

      @Rechtsaf antwoordt:
      feit is dat heel veel Nederlanders tegen zijn maar die krijgen geen stem

      Maar jij hebt ze gelukkig geteld, en het zijn er minstens 10 miljoen?

      Hier ga je al scheef “problemen die Europa bedreigen” de problemen die Europa bedreigen worden niet door Europa opgelost sterker nog, worden Europa binnen gehaald,

      Oja? Hoe denk jij dat die zgn vluchtelingencrisis, om maar een dwarsstraat te noemen, eruit had gezien zonder EU?

     11. EU kok

      Ik vind het een compliment om door rechtsaf en al zijn andere namen voor dom uitgemaakt te worden.
      U of moet ik zeggen jullie maken mijn dag weer helemaal goed.

     12. lugar

      “Lugar zegt tegen beter weten in:het Nederlandse volk zijn zeer harde werkers.”

      @Vleeshelm: Dat je in de war bent ontgaat ons niet, lezen kun je ook al niet, dom ventje!

     13. lugar

      Als het volk de keuze laat, dan hebben ze gekozen. Brexit is een feit, het volk heeft gekozen. Nu nog aan ons de vraag over Nexit. Echte democraten zijn voor die vraag niet bang.

 9. Onslow

  WELK SCENARIO IS HET MEEST WAARSCHIJNLIJK?
  De Britse economie ondervindt hinder van hogere olieprijzen en onzekerheid omtrent de Brexit. Zelfs als het Verenigd Koninkrijk binnen de Europese douane-unie blijft, is het voor veel Britse bedrijven onduidelijk hoe de toekomst op het gebied van de internationale handel eruit zal zien. Door de verzwakking van het pond sinds het Brexit-referendum is de inflatie boven de doelstelling van de Bank of England gekomen en groei de economie nog steeds boven potential. Hierdoor is het goed mogelijk dat de Bank of England in augustus of anders nog voor het einde van het jaar de rente zal verhogen. Voor EUR/GBP zijn bovenstaande ontwikkelingen negatief. Niet alleen wordt de rentespread groter, ook ondermijnt de onzekerheid rondom Italië de euro.

  1. nogmaals

   Pleegt Onslow plagiaat?

    1. nogmaals

     Nou begrijp ik waarom Onslow net deed alsof het zijn eigen tekst was. Het is een verhaaltje van een commercieel financieel adviesbureau.

     1. Holland

      Ja Nogmaals: alle EU-hyena’s komen uit hun holen om overal vandaan tekstjes van het internet te plukken die hun beweringen ondersteunen. Opvallend daarbij is dat ze zichzelf overschreeuwen, alsof ze in hun hart jaloers zijn op de Britten die het ‘m toch maar weer flikken.

      Europeanen behoren tot de laffe tak: verslagen in WOII, gered door de Yanks en de Tommy’s, hebben ze nu -als de nieuwe slaven- weer een grote bek. Onverbeterlijk kutvolk.

     2. Guus Geluk

      De Nederlandhatende aard kan Holland nooit lang verborgen houden.

      Hoepel op als het je hier niet zint, landverrader!

     3. Beukman

      Mede-Europeaan @Holland klaagt:

      Europeanen behoren tot de laffe tak: verslagen in WOII, gered door de Yanks en de Tommy’s, hebben ze nu -als de nieuwe slaven- weer een grote bek. Onverbeterlijk kutvolk.

      Fraai staaltje zelfhaat hier.
      Overigens vraag je je af waarom iedereen eigenlijk hier naartoe wil, als we zo’n kutvolk zijn.

     4. lugar

      EU-fascist @Neukman oreert: Blablablaba

     5. Holland

      Haha, blijkbaar troffen mijn woorden doel bij superslaaf en supertrol Guus. Diep in zijn hart voelt hij dat juist hij de NSB’er is en als reactie probeert hij hier op DDS de dienst uit te maken. Wie denk je wel dat je bent? Ik zal het zeggen: een zwaargerefomeerde pedofiele ouderling die totaal gehersenspoeld is en op geen enkel front meer zelfstandig kan nadenken of een eigen mening heeft die afwijkt van de MSM-kanalen. De useful idiot in optima forma.

      Lazer op van DDS Guus!

     6. Holland

      Beukman, ik had het over een karaktercomponent van de meeste Europeanen: hun lafheid. Dat zovelen hier naar toe komen heeft daar niets mee te maken, maar met de vetpotten van de verzorgingsstaat. Maar dat begrijp jezelf ook wel.

     7. Guus Geluk

      Naast een hater van het eigen volk en vaderland is Holland tevens een Europa-hater. Dat zijn de ergste oikofoben: lui die tevens een hekel hebben aan de Europese bevolking.

      Pak uw biezen en emigreer!

     8. Beukman

      @Holland
      Het is in ieder geval opmerkelijk dat je de Europeanen een bepaalde karaktertrek toedicht. Ongemerkt en wellicht ongewild ga je dus toch uit van “de Europeaan”.

     9. Holland

      Nee Beuk de Rattenvanger, ik ga niet uit van `Europeanen`. Voor jouw goede orde dan: de Europese volken of bevolkingen.

      Zo goed?

 10. DolleDries

  De krant Daily Mail heeft vandaag beweerd dat er een plan van £ 5,6 miljoen is om Brexit te dwarsbomen.
  Gelekte documenten tonen blijkbaar aan dat een pro-remain-groep een halfjaarlijks plan heeft gelanceerd om te voorkomen dat Groot-Brittannië de EU verlaat.
  Gesteund door miljardair financier George Soros, wil Best for Britain £ 6 miljoen besteden aan de campagne, volgens de documenten.
  Ze zouden naar verluidt onthullen dat de groep in tegenspraak zal zijn met elke definitieve overeenkomst die Theresa May met Brussel sluit – redenerend dat het ‘niet is waarvoor we hebben gestemd’.

  1. Beukman

   @Dries
   Ik heb ook in de Daily Mail gelezen dat Soros stiekem elektroden in het hoofd van T. May heeft geïnplanteerd, waarmee hij haar op afstand kan besturen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Theresa May is letterlijk een volksverrader.
  In een beschaafde beschaving met een functionerende democratie en rechtsstaat zouden types als Theresa May en Frau Merkel voor een tribunaal staan.

  1. Professor Zonnebloem

   Welke wet hebben ze dan overtreden?

   1. Two Ravens Black Kettle

    Theresa: Brexit en dus de democratie frustreren.
    Frau Merkel: dankzij haar werden duizenden meisjes verkrachten en tientallen vermoord. Zij verdient minimaal levenslang.

    1. Professor Zonnebloem

     May frusteert de Brexit? Die lijkt er vooralsnog te komen, toch? Een zachte Brexit is immers nog steeds een Brexit. Overigens je kan nooit weten hoeveel mensen voor een harde al dan wel zachte Brexit zijn geweest met de simpele voor/tegen Brexit stelling die het Britse volk is voorgelegd. Je kan derhalve ook nooit concluderen dat de democratie gefrusteerd is. Louter dat je zelf gefrusteerd raakt.
     Merkel was direct verantwoordelijk voor het verkrachten van duizenden en het vermoorden van tientallen meisjes? Kom maar met je bewijs. Merkel kan hoogstens verweten worden niet hard genoeg te hebben opgetreden tegen dergelijke misdaden, maar dat maakt haar nooit hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor die daden. Je mag nog zeggen: “oh nee, toch niet. haha.”

  2. Henk-Jansen

   Ik blijf me verbazen over wat ik hier allemaal lees 😀

   1. Heinz

    Wat denkt U van de redactie van de financiële pers. Financial Times, Wall Street Journal, Financieel Dagblad? Dat is opperste verbazing.

  3. Beukman

   @Raaf
   Welnee, Farage en Johnson zijn volxverraders.
   Zij hebben immers het volk met valse argumenten opgezweept om vóór een brexit te stemmen.
   Farage is vervolgens voor de naderende puinhoop gevlucht om zijn brood te gaan verdienen bij, of all places, de EU, en Johnson heeft inmiddels gekozen voor de doodlopende weg van een zachte brexit.

   Driehonderd jaar geleden waren hun koppen eraf gehakt en gespietst op de hekken van Buckingham Palace.

 12. poldi

  Hopelijk volgt Johnson, May moet vervangen worden willen ze niet vallen in de klauwen van Brussel. May ondermijnt alles wat van Brexit verwacht mag worden, ze blijft een remainder in hart en nieren, het is niet te verbloemen.

  De UK-gaat-ten-onder neuroten en angsthazen zijn alweer vol op het orgel aan het spelen, de UK zal afzinken, een vloedgolf van ellende zal het land overspoelen.
  Niks van dat alles, het zal best moeilijk worden, maar de UK is zeer sterk en flexibel, in alle vrijheid zullen ze zegevieren, en wij kunnen alleen maar kijken en voelen hoe wij opgevreten worden en onder voet gelopen worden onder leiding van Rutte aan Brussel.
  Brexiteers wens ik veel succes, leve de echte vrijheid.

 13. Verlazques

  Merkwaardigerwijs dacht deze minister dat hij eisen aan de EU kon stellen. Geen realiteitszin dus en dan kun je maar beter opstappen

 14. poldi

  Plagiaat
  ————
  Natuurlijk is het beter een (pijnlijke) eenmalige harde scheiding door te voeren dan jarenlang te blijven doormodderen met halfslachtge politiek.

  Het toont wil- & doorzettingsvermogen en hierdoor kunnen nieuwe & goede handelsovereenkomsten gesloten worden.

  Dit zwaktebod zorgt voor het blijven vooruitschuiven van problemen en zichzelf chantabel maken voor Brussel & anderen.

  1. Professor Zonnebloem

   Het is altijd makkelijk om je spierballen te laten rollen op papier. Kroegpraat.
   Een harde brexit is nagenoeg onmogelijk gezien de afhankelijkheden tussen het VK en Europa. Het is een illusie om te denken dat je daar in een harde draai onderuit komt.

   1. Heinz

    Het resultaat bij een volledige afzondering zou zijn: ‘dobberbritten’ en dan zijn de rapen gaar.
    Er zijn al wel wat Britten met een Duits paspoort, die hebben geluk. NL natuurlijk ook. Daar komen zij als eerste aan wal.

   2. Holland

    En waarom dan wel Ernst? Licht dat eens toe. Of past dat niet in jouw negatieve doemdenkscenario? Nauurlijk niet: jij bent een EU-nazi, dus alles wat tegen het Heilige Euopese Rijk in gaat is verwerpelijk, moet ausradiert worden. Zo draait stompzinnig links: gillen, schreeuwen en dreigen zonder feiten hard te kunnen maken. Je hele hoofd zit vol met verkeerde illusies en aannames.

    1. Heinz

     Het feit dat u vrij en frank de grens kunt passeren is een groot goed. Ook het goederen vervoer, de fietstas hoeft niet open. De hele handel van Kaufland kan zo zonder heffingen de grens over.

     1. Holland

      De immigrantenhordes, de economische vluchtelingen en zorgstaatparasieten kunnen ook frank en vrij de grens over. Dat is de doodklap op termijn voor Europa.

     2. nogmaals

      Heinz heeft zijn prioriteiten geweldig op een rijtje.

    2. Professor Zonnebloem

     Beetje afhankelijk van de harde Brexit smaak die gekozen wordt, verliezen nagenoeg alle sectoren. De industrie, landbouw en veeteelt, dienstensector, etc. In het ergste geval krijgt het VK niet eens de toegang tot het luchtruim van Europa. Ik hoef u toch niet uit te leggen dat dat desastreus zou zijn voor het VK en de britten. De prijzen van nagenoeg alle producten gaan omhoog. Sommige producten zullen in eerste instantie niet eens meer verkrijgbaar zijn, bij het wegvallen van handelsovereenkomsten die names de EU zijn gemaakt. Die kunnen natuurlijk weer opnieuw gemaakt worden, maar dat kost tijd. En in die tijd, is de kans groot dat alles als een plumpudding inelkaar zakt. Bedrijven verliezen omzet, veel mensen verliezen hun baan en de meest primaire levensbehoeften worden duurder. Tel uit je winst. Een harde brexit is er een met bijna alleen maar verliezers.

     1. Onslow

      Professor, U herinnert mij aan iets, en wel aan “spare parts” (reserve onderdelen)
      Bij halffabricaten zijn deze uiterst essentieel om verwerkt te worden tot een eindproduct. Als die spare parts op zich laten wachten, ontstaat er stagnatie.
      Dat heeft kapitaal verlies tot gevolg en voortvloeiend daaruit problemen om productief te werken. Werkers kunnen geconfronteerd worden met ontslag.
      Een run op de sociale kassen voor een uitkering. Maar het MAG geld kosten zei een slimmerd.

     2. EU kok

      quote:Maar het MAG geld kosten zei een slimmerd.
      .
      Waarschijnlijk bedoelt deze linkse SP reageerder: Het mag andermans geld kosten.

     3. Holland

      Precies wat ik dacht: Ernst komt met uitsluitend aannames, voorspellingen, verwachtingen, gissingen, onderstellingen en hypothesen. Geen enkel feit. Louter gevoel en emotie, op niks gebaseerd.

     4. Professor Zonnebloem

      @Holland
      Dacht je nou werkelijk dat dat een goede ontsnappingsclausule is uit dit gesprek? “Er is nog geen Brexit, dus je kunt nog lekker geen cijfers overleggen, haha”. Nee, natuurlijk kan ik geen cijfers overleggen van de Brexit, als die er nog niet is. Tamelijk domme opmerking. Je kan echter wel beredeneren wat er zou gebeuren als alles hetzelfde blijft of als er een ding verandert. Bijvoorbeeld, nu op dit moment is er geen ‘deal’. Je kunt dan prima beredeneren wat de gevolgen zijn als dat zo blijft. Welke overeenkomsten komen dan te vervallen, wie raakt dat, etc.
      Dat heeft verder geen klap met emotie te maken, maar alles met verstand. Gebruik het jouwe eens.

     5. lugar

      Ja Holland, gebruik het eens, aldus Ernst Code Dopper de 26e.

     6. Holland

      Professor Quispel geeft besmuikt toe dat alles wat hij zegt inderdaad premissen, aannames, voorspellingen, verwachtingen, gissingen, onderstellingen en hypothesen zijn.

      Zelf noemt hij dat doorredeneren over eventuele gevolgen.

      De kletskous moet toch ooit toch wel eens moe worden van zijn stomme geklets op niks af.

     7. Beukman

      Hier dan nog een gissing, @Holland. Het vertrek van Davis heeft May’s problemen alleen maar bemoeilijkt. Het hoort bepaald tot de mogelijkheden dat er muiterij in haar partij uitbreekt, Johnson en een paar anderen opstappen, en May het veld moet ruimen. Wat het land onbestuurbaar maakt.

      Hoe denk je dat de Conservatives op zo korte termijn met een nieuwe leider op de proppen kunnen komen als de verdeeldheid onderling al zo groot is? Over een maand of 3 moet de Brexit rond zijn, vergeet dat niet. Als de deadline niet wordt gehaald, wordt het een snoeiknerpharde brexit, die de Britten nog gaat bezuren.

      Het is niet zeker dat bovenstaand scenario zich gaat voltrekken, maar dat mooi weer spelen van jou begint wat lachwekkend te worden. Geef maar toe dat de kans dat de zooi die 2 jaar terug al was voorspeld er gaat komen, met de dag groter wordt. Je kan het beter nu al toegeven dan pas de dag erna, je snapt wel waarom.

     8. Professor Zonnebloem

      Oké, een normale discussie met valide argumenten is blijkbaar toch te hoog voor je gegrepen, @Holland. Maar ik geef niet op, gaan we nog een keer:
      Jij denkt dat het VK beter af is met een Brexit. Echter dat weet je helemaal niet. Er is immers geen Brexit, dus je kan geen cijfers overleggen. Toch meen jij dat je bepaalde mogelijke gevolgen kunt beredeneren op basis van de huidige situatie en eventuele toekomstige gebeurtenissen. Waarschijnlijk zie je zelf ook wel de vergelijking met mijn antwoord eerder. De kans dat je daar te dom voor bent, is onwaarschijnlijk, want dan gaan we in de richting van simpelere organismen als sponsen e.d.

      Nog even een conclusie, want ik zag je aandacht al weer verslappen: niemand weet wat een Brexit voor gevolgen heeft, maar we kunnen wel berederenen hoe waarschijnlijk bepaalde scenario’s zijn. Neem even een kopje thee en denk er eens rustig over na.

     9. Holland

      Eindelijk geeft Quispel het volmondig toe: “niemand weet wat een Brexit voor gevolgen heeft, maar we kunnen wel berederenen hoe waarschijnlijk bepaalde scenario’s zijn.”

      Quispel redeneert vanuit zijn doemdenkscenario’s, Holland vanuit optimistische scenario’s. Geen van beide weten we het, alleen de invalshoek verschilt.

      Los daarvan heb ik al meermalen opgemerkt dat het niet alleen om economie gaat, maar ook en vooral om zelfbeschikking, soevereiniteit en onafhankelijkheid. Drie woorden die een gruwel zijn voor Quispel.

     10. Professor Zonnebloem

      Jij noemt het negeren van alle waarschuwingen optimisme, ik noem het onverantwoord bestuur. Zelfbeschikking, soevereiniteit en onafhankelijkheid zijn mooie begrippen, maar dan wel op het niveau van het individu. Op landelijk niveau zijn het doorgaans vrij holle begrippen, want geen enkel land kan waarlijk onafhankelijk zijn van andere landen. Sta je dan te schermen met holle frasen, terwijl veel Britten het moeilijk krijgen om rond te komen.

    3. EU kok

     quote van Holland:Zo draait stompzinnig links:
     quote van Holland: De wereld gaat ten onder aan economie.
     .
     quote van een kok: Maak daar maar chocolade van.

     1. Onno

      Pol Pot deed dit met een ‘boerenrepubliek’ Weg met economie. Dat land is ten onder gegaan aan het ontbreken ervan.

     2. lugar

      O__O

   3. Frits Jansen

    Laffe, of moet ik dekken brave politici deinzen terug voor de gedachte dat een keiharde Brexit de Britten zal overtuigen van de onzinnigheid daarvan

 15. Frits Jansen

  Als je die fanate kop ook ziet: de relatie tussen UK en EU moet helemaal kapot.
  Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Holland

   Wanneer mogen we een fotootje van jouw smoel tegemoet zien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.