Burgers krijgen de rekening van het Klimaatakkoord

klaverzaal
Foto: Jesse Klaver temidden van zijn GroenLinks-supporters. Bron: GroenLinks.

Milieuorganisaties vrezen het ergste; de burgers krijgen de rekening gepresenteerd van het Klimaatakkoord en de grote bedrijven eisen subsidie. Via het AD.

500 miljoen euro per jaar zou het alleen in Amsterdam al gaan kosten om de Klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen. Greenpeace, Milieudefensie, de Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu (jongens, voeg je eens gewoon samen, mijn god zeg) lijken allemaal dezelfde conclusie te trekken, namelijk dat de burger keihard wordt gepakt in z’n portemonnee terwijl de grootste aanstichters van al deze milieumaatregelen subsidies eisen!

Niet dat ik nou zo’n grote milieu fan ben of sta te springen om ‘het meest ambitieuze Klimaatakkoord ter wereld’ maar pak dan ook het probleem bij de aanstichters aan. ‘De vervuiler betaalt’ wordt altijd door iedereen gezegd. Dan doelen ze natuurlijk op die stoere vent met z’n Ford Mustang die het centrum van Utrecht onveilig maakt, maar het zou ook op moeten gaan voor bedrijven als Shell.

Een deel van de kosten zou komen door het inzetten op CO2-opslag. Een maatregel die erg duur is en niet veel structureel bijdraagt aan de doelstellingen, maar voor bedrijven wel maakt dat ze nog even niks hoeven aan te passen aan hun werkzaamheden.

Klinkt dus allemaal weer alsof bedrijven er alles aan doen om maar niet te hoeven meewerken (goh, wat een verrassing) en wederom de burger de dupe wordt van de ambities van types als Klaver (goh, nóg een verrassing). En wanneer iedereen dan lekker kaal is geplukt en weer deugt, blijkt dat Duitsland nog steeds bruinkool stookt en China en de VS inmiddels alleen nog maar zwarte pluimen genereren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

111 reacties

 1.   

  Natuurlijk burgers worden helemaal gek gemaakt en betalen elke cent die Den-haag bedenkt

 2.   

  Wout vertolkt het socialistische geluid: het Grootkapitaal moet dokken!

  1.   

   SCHIZOFREEN DOET OOK WEER EEN DUIT IN HET ZAKKIE DOMME JONGEN

  2.   

   Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en ???????????????? Goed zo!

 3.   

  Wouter raadpleegt wederom de onbetrouwbare MSM, in dit geval het AD, om zijn dagelijkse woordenbrei hier te publiceren.

 4.   

  Goed dat er een klimaatakkoord is maar de VVD zou de VVD niet zijn als ze de burgers niet zouden laten dokken terwijl ze de grote bedrijven buitenschot houden. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen op deze asociaal, wereldvreemde partij stemmen!

  1.   

   De domme jongen hier is er maar één: nl Uiterst Links.
   Hij heeft echt er echt nog nooit gehoord dat de natuur zich niet laat dwingen.
   De mens kan het klimaat niet veranderen.
   Wie is het ook al opgevallen, na enige dagen regen herstelt de natuur zich en de groene grasvelden en wallekanten kleuren weer mooi groen. Ik geniet daar elke minuut van. Hoe heerlijk om dit te mogen aanschouwen. Het lijkt wel een herhaling van het doemdenken over de zure regen, ik heb de bossen en bermen er nog nooit zo mooi bij zien staan. Die hele milieuterreur moet terug in de schoolbanken, de as van de aarde schuift heel langzaam op, lees eens over de ijstijden en daarna komend warmere tijden. De hunebedden etc etc

   1.   

    @penis aqua di rosa: Uiterst Links is een multinicker, ga maar met je muis over zijn naam dan zie je “CJD”

    1.   

     Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = CJD = Uiterst Links

 5.   

  De door de Staat gecontroleerde maatschappij zoals Aldous Huxley (Brave new World) en George Orwell (1984) hem beschreven komt er echt aan! Zie/hoor weer dit belachelijke idee: https://www.bnr.nl/player/audio/10085475/10347257

 6.   

  En allemaal om het koningshuis voort te laten bestaan
  burgers mogen opdraaien

  1.   

   meer om de asielzoekers te bekostigen ( asielzoekers veroorzaken een hoop milieu ellende)

 7.   

  Referendum afschaffen en een klimaatakkoord op een dag. Nog een feestje vandaag?

 8.   

  Ik wordt kots- en kotsmisselijk van al die klimaat psychopaten van vooral die vervloekte GL, D66 en VVD.
  Het piepkleine Nederland moet ten koste van de burger weer zonodig het allerbraafste jongetje van de klas zijn.
  Misselijk wordt je ervan.
  Heeft iemand een emmer ?

  1.   

   En als ik dat vreselijke opgewonden linkse standje Jesse Klaver zie dan wordt ik nog misselijker.

  2.   

   Ik wordt kotsmisselijk van jouw uitstoot, waarom moet ik dat gedogen?

   1.   

    @Moslimaandag: Jij wordt inderdaad, ik word niet.

 9.   

  De burger gaat voor het klimaat betalen en krijgt klimaat voor terug. Intussen zal het aantal superrijken weer stijgen en het aantal super armen zal vertienvoudigen. Je kunt beter spreken over een kolderakkoord. En dat alles onder de rook van andere landen. Hoe Nederland groot kan zijn in het kleine.

 10.   

  Ik lees over “maatschappelijke discussies” maar qua klimaat of duurzaamheid (verschrikkelijk woord) is er geen discussie.
  Volgens goed links gebruik wordt alles wat duurzaam is hersenspoelend door de strot geduwd en de zakken gerold van werkend NL .

 11.   

  De klimaathoax is de manier om wereldwijd een ongekend scala van nieuwe belastingen op te leggen. Inventief, dat wel.

 12.   

  Als ik zo de reacties lees, is de grootste frustratie op rechts dat de middenklasse het klimaatakkoord kan gaan betalen. Deze frustratie is natuurlijk niet onterecht en werd ook al door Wout Willemsen benoemd. Wel nu, zie hier een van de voordelen van de EU. De EU is bij machte om grote multinationals te dwingen hun deel te betalen. Het blijft overigens belangrijk voor ons als simpele burgers om deze noodzaak te blijven benoemen. Dus goed bezig hier!

 13.   

  Nederland wil opnieuw het braafste jongetje van de klas zijn met het ‘meest ambitieuze klimaatplan ooit’. Zeker de laatste alinea van Wout’s artikel indachtig: “En wanneer iedereen dan lekker kaal is geplukt en weer deugt, blijkt dat Duitsland nog steeds bruinkool stookt en China en de VS inmiddels alleen nog maar zwarte pluimen genereren.” En zo is het precies: iedereen in de Eifel stookt vrijwel de hele winter hout, ook als er een (oliestook)CV aanwezig is. En Holland doet dapper mee: overmorgen wordt de hele wintervoorraad brandhout gebracht. Ik verheug me al weer op een knapperend (CO2 verhogend) houtvuur.

  1.   

   Los van de CO2-doelstelling moet Nederland een oplossing vinden voor het sluiten van de gaskraan in Groningen, een besluit dat door niemand wordt betwist.
   We hebben de mogelijkheid voldoende gas te importeren uit Rusland maar die afhankelijkheid van een dictatoriale en imperialistische staat willen we niet.

   We zullen alles moeten doen energieonafhankelijk te worden. Het Klimaatakkoord is een vermetele maar juiste stap.

   1.   

    Eindelijk krijg je in de gaten waarom investering in een extra kerncentrale milieuvriendelijke noodzaak is.

    1.   

     Ik zou persoonlijk de bouw van een moderne veilige kerncentrale toejuichen om de overbrugging naar een gasvrije economie mogelijk te maken.
     Ik denk echter dat het politiek geen haalbare optie is.

   2.   

    Ernst Quispel. De Groningse gaskraan is al zo goed als leeg. Wat zal er een verschrikkelijke armoede komen in al de grote islamitische landen die totaal afhankelijk zijn van hun grondstoffen. Dan komen er absoluut ernstige oorlog situaties. Maar het klimaatakkoord houdt nergens rekening mee.

   3.   

    @Quispel
    Heeft niets met een imperialistische en dictatoriale staat te maken.
    Verwittig je eens voordat je weer je persoonlijke afkeur en frustraties uit.
    Dat staat zo dom.
    http://www.co2ntramine.nl/russisch-gas-slechter-voor-klimaat-dan-dat-uit-groningen/
    Trouwens, Duitsland zal wel gas uit Rusland importeren, het postzegellandje Nederland niet.
    Helaas heeft het huidige kabinet een te grote broek aan, die wij allen financieel moeten ophijsen, zodat ze niet voor de ganse wereld voor paal komen te staan.

 14.   

  Nederland, belastingland. De FIOD rukt op, mark my words.

 15.   

  Met een investering van rond € 35.000,- kan een gemiddelde huizenbezitter zijn huis energieneutraal maken. Met de huidige energieprijzen betekent dit dat men na 15 jaar deze investering heeft verdiend en daarna de kosten voor het energieverbruik in de zak kan steken.

  Dit geldt ceteris paribus, als de energieprijzen stijgen en de technologie voor warmtewusselknh en zonnepanelen goedkoper wordt, hetgeen redelijkerwijs is te verwachten, betekent dit een aantrekkelijke optie waar enorm veel Nederlanders voor gaan kiezen. Gemeenten en woningbouwcoöperaties zetten daar nu al breed op in.

  Er liggen meer financiële kansen dan bedreigingen voor de burger. Macro-economisch zal het een enorme toename van bedrijvigheid en dus werkgelegenheid veroorzaken.

  Ik ben nogal in mijn schik met het Klimaatakkoord. Deze regering doet de goede dingen.

  1.   

   Veel zonnecellen, omvormers en warmtepompen zijn na 15 jaar technisch afgeschreven, op en aan vervanging toe. De fabrikanten beloven een langere levensduur, maar vergeet dat gerust. Een auto (van een topmerk) van 15 jaar oud rijdt nog wel, maar de reparaties nemen zienderogen toe en na 18 jaar koop je een nieuwe auto. Een traditionele aardgas CV-ketel is na 15 jaar ook niet al te best meer en gaat kuren vertonen of onveilig worden. Warmtepompen staan zomer en winter buiten en hebben veel draaiend mechaniek aan boord dat gestaag slijt. Reken er dus maar op dat je precies na de theoretische afschrijvingstermijn opnieuw je portemonnee kunt trekken.

   1.   

    Zelfs in dat geval heb je financieel neutraal gedraaid, Holland.

    Je aannames kloppen overigens niet. De levensduur van zonnecellen is aantoonbaar langer, hoewel hun rendement in de loop der jaren afneemt.
    Warmtewisselaars staan alleen maar voor een deel en alleen voor een bepaald type in de buitenlucht.

    1.   

     Aanvullend: de levensduur van warmtepompen ligt op ruim 20 jaar en bij vervanging hoef je alleen het ‘draaiende’ deel te vervangen. Dat zijn de grote kosten niet.

     1.   

      Dat zeggen de fabrikanten van de aardgasgestookte CV-ketels ook Quispel. ‘U hoeft na 15 jaar alleen de branders te vervangen’. Bullshit. Het regelblok gaat stuk, de circulatiepomp, het expansievat en je hebt ook je onderhoudscontracten. Fabrikantenverhalen moet je nooit geloven. Alles wat zo intensief gebruikt wordt en dag en nacht moet werken slijt sneller en is onderhoudsgevoeliger dan ze voorspiegelen.

     2.   

      Het spijt me Holland, maar je maakt niet de indruk je er serieus in verdiept te hebben.

     3.   

      Arrogante kloothommel: we hebben deze discussie in het verleden ook al gevoerd en toen moest ik je op het goede spoor zetten omdat je er de ballen van af wist. Ondertussen ben je niet veel wijzer geworden: je hebt het nog over een warmtewisselaar waar je een warmtepomp bedoelt. Nitwit. Ga je aftrekken en donder op naar je nest.

     4.   

      “Ga je aftrekken”

      Je bent een primitief mens, Holland.

      Ik ga je weer eens een tijdje negeren.

     5.   

      Domme bal gehakt: wat ik al zei, je gelooft zonder meer de fabrikantenverhalen, terwijl je er zelf de ballen van af weet.

      Je toont weer eens dat je een narcistische, megalomane psychopaat bent met een gigantische overdreven zelfbeeld een opgepompt ego tot Tokio. Je weet niets, helemaal niets. Daar ben je te stom voor, kleine klootzak.

     6.   

      @Ernstlim: “Ik ga je weer eens een tijdje negeren.”

      Graag, en álle ook a.u.b.

   1.   

    Het ligt inderdaad genuanceerd. In de link wordt er terecht op gewezen dat energieneutraal net warmtewisseling en zonnepanelen niet is te realiseren zonder isolatie. De kosten daarvoor zijn sterk afhankelijk van het type huis maar als die isolatiekosten hoger liggen dan het gemiddelde zijn de huidige stookkosten ook evenredig hoger. Voor het rendementsplaatje maakt dat niet heel veel uit, behalve dan dat de startinvestering hoger ligt.

  2.   

   @ernst het wordt voor niemand goedkoper hoe kom je daarbij, onze regering is er bij gebaat om de burger zoveel mogelijk uit te kleden, en ze hebben nu weer een nieuw speeltje ontdekt, onder het mom het is de schuld van de Groningers

  3.   

   Ernst Quispel
   Ik begin me af te vragen of je echt zo dom bent . Ik zal proberen het uit te leggen dat energie neutraal zeker na 2020 niet bestaat want jou fijne regering schaft de saldering af dus gaat jou regering er voor zorgen dat hoe dan ook jij vet gaat betalen ondanks dat jij genoeg energie voor je eigen huis hebt zoals ik bv nu .

   Vandaag weer mooie dag mijn zonnepanelen leveren ong 24kw stroom vandaag op das meer als zat voor mezelf .In de zomer loopt mijn meter ong 1000kw terug .Die 1000kw verbruikt dan bv mijn buurman . In de maanden vanaf ong november leveren mijn panelen niet genoeg stroom tot ong maart april .dus dan loopt die meter terug van die 1000 die ik over had naar ong 300kw .Die produceer ik teveel daar krijg ik nu 300×0,7 voor terug dus zon 21 euro .Das situatie nu .

   vanaf 2020 is het zo dat je overcapaciteit die jij aan het net levert je die 7ct krijgt (mits je een slimme meter hebt en ik vertik het er een te laten aansluiten ) en als je dan savonds van je werk terug komt en de lamp aan zet je ong 21 ct betaald . Die 7ct is wat kwiebes dan subsidie noemt . Nu snap je wel als je paar jaar verder bent rooft kwiebes gewoon je stroom .krijg je niks meer terug en pakt hij de winst van jou stroom en jij mag volle pond betalen .

   Dan zou je energie neutrale huis je al geld kosten dus niet meer neutraal . Komt bij accus om je over capaciteit op te vangen zijn veel te duur en zie jij maar eens zoals in mijn geval 1000kwh stroom op te slaan die je als overcapaciteit hebt omdat in de zomer je veel meer stroom levert als je zelf nodig hebt . Mijn huis is op het baden en koken energie neutraal ik heb nieuw systeem airco hangen die heel mijn huis (tot 5 graden meer rendabel als een cv).kan koelen en verwarmen . Ik had het idee nog ea panelen te laten installeren om echt geheel energie neutraal te zijn .Maar na het horen van kwiebes ben ik goed instaat het hele zooitje te verkopen /

   1.   

    In je relaas haal je twee concepten door de war: energieneutraal en financieel neutraal (ofwel quitte spelen).

    1.   

     @professor en je vergeet er natuurlijk en dat is de genderneutrale energie

     1.   

      En in jouw geval kunnen we daar ook humorneutraal aan toevoegen.

     2.   

      @Siemien: Je kunt het de noenkoelienketsien professor van Leipum niet kwalijk nemen, hij heeft een tik gekregen van de zweefmolen. Eigenlijk is het een multinick van Code 134 aka Dopper Graatsma WlM.

   2.   

    @Wheelboy: Wat denk jij? Als iedere Nederlander z’n huis energieneutraal maakt, gaat de overheid dan geen energieneutrale belasting heffen?

 16.   

  @holland
  @Quisling
  Een aantal dagen geleden ook al een draadje waarin Quisling liet blijken totaal geen verstand van techniek te hebben, maar toch zijn domme reacties neerplempt. Hij had het over warmtewisselaars in een context waardoor ik als ingenieur meteen begreep dat hij uit zijn nek zat te lullen nadat hij, zoals gewoonlijk iets had gegoogled, maar niet goed begrepen. Toen ik vroeg wat hij bedoelde met die warmtewisselaars werd het stil. Nog paar keer de vraag herhaald, maar geen reactie, terwijl hij toch druk aan het reageren was op DDS.
  Dus Holland, doe maar geen moeite, want hij is dom geboren, en heeft absoluut niets bijgeleerd.
  Als Google niet bestond, hadden we totaal geen last van Quisling!!

  1.   

   Kan nogmaals als ingenieur ons bijpraten over de relatie tussen warmtepompen en warmtewisselaars?

   1.   

    Quisling is een zwijn dat graag paarlen lust. Maar ik ga geen moeite doen.
    Meestal als je iets vraagt, is het niet om iets te leren, maar in de hoop dat het antwoord jou gelegenheid geeft om te draaien en te ontkennen.

    1.   

     Aldus de technische uiteenzetting van Ir. nogmaals.

     :)

    2.   

     @Nogmaals zo zijn islamimbecielen die geven geen antwoord maar zuigen en irriteren en parasieteren en op die laatste zal wel een reactie komen schat ik..

     1.   

      Ach ach, Recep Taayaf Ernstoğan, zijn strotje zal als eerste besneden worden als linkse moslimknuffelaar.

     2.   

      Gelukkig wist Hetzalwelweer de discussie al weer op de islam te brengen.

     3.   

      Ernstoğan Qüispel, onze hoop in bange dagen, pro geitenmelker en pro lapjesdrager voor alle vrouwelijke inwoners van de EU. Ik hoop dat mohammed met jou is want de rest is tegen….

     4.   

      Ach Ernstoğan Qüispel, als ik er ben taai jij af, of je wordt opgesloten in je cel…..prima.

  2.   

   Voor de ingenieurs op dit blog die natuurlijk lang weten hoe het zit met die warmtepompen en warmtewisselaar is deze link mogelijk toch nog informatief.

   https://www.duurzaamthuis.nl/energie/verwarming/warmtepomp

   1.   

    He, he, je hebt het dus eindelijk begrepen drollekop: een warmtewisselaar is een ONDERDEEL van de warmtepompinstallatie. Voortaan niet meer zo’n grote betweterige smoel opzetten als je ergens geen bal verstand van hebt.

    1.   

     Zolang wij met z’n allen op de wc ons plasje en ons poepje nog steeds wegspoelen met puur drinkwater, dan moet iedereen binnen de EU z’n bek houden over het klimaat, want daar wordt helemaal niets aan gedaan en je hoort er niets over.

    2.   

     Heel goed, Holland.
     Je bent niet heel erg snugger maar ik zie dat het kwartje is gevallen.

     Nu kun je weer gaan schelden en tieren.

     1.   

      Je vraagt je af waarom Holland altijd zo overspannen loopt te schelden en tieren.

     2.   

      Guus, als je niet gelijk de kont van je meester zou kussen, maar de hele draad leest waarop Quispel zijn totale onbenul en onnozelheid etaleert en dan toch de megalomane brutaliteit heeft om zich als deskundige op te stellen, had je het antwoord zelf kunnen geven.

      Overigens lijkt iedereen er gemakshalve aan voorbij te gaan dat het hele klimaatprobleem een hoax is en feitelijk niet bestaat. Alle slaafjes accepteren het bedrog van de overheden en lopen braaf achter gemanipuleerde rapporten aan. Vorige week las ik een artikel waarin stond dat in de afgelopen veertig (!) jaar de zeespiegel met slechts 8 mm effectief was gestegen.

     3.   

      @Holland wat er vooral gebeurd is dat wij burgers op kosten gejaagd worden, en klimaat fluctueert met andere woorden er komt ook weer een ijstijd, ik zie het klimaat als golven van de zee, als je de zee van heel dichtbij bekijkt zie je hele kleine golfjes maar kijk je naar de zee in het geheel krijg je eb en vloed over de hele wereld, ik geloof dat het hype is die wordt aangegrepen om nog meer geld/macht/controle te krijgen over mensen..

     4.   

      “met andere woorden er komt ook weer een ijstijd”

      :)

     5.   

      Ja Rechtsaf, daar heb je gelijk in. Door verschillende klimaatwetenschappers wordt een naderende, kleine ijstijd voorspeld.

     6.   

      Met schelden en tieren beperkt Holland zich niet slechts tot dit artikel. Het beeld rijst van een tamelijk overspannen man.

     7.   

      Ja, Guus, Holland zit niet lekker in zijn vel.

      Emigreren uit Nederland is wellicht geen goed idee. We zien hetzelfde chagrijn en gelijksoortige woede bij de emigrant Floris.

     8.   

      Ja. Arme zielen.

   2.   

    Sorry Ernst maar dat is geen oplossing .Zon pomp gebruikt electriciteit en die wordt door een gas of kolen centrale opgewekt dus je verplaatst het probleem 60km verder bij wijze van spreken .

    1.   

     Daarom kun je een energieneutrale oplossing ook alleen in combinatie met zonnepanelen realiseren.

 17.   

  Je zou zeggen als de industrie voor 80% verantwoordelijk is voor uitstoot co2 dat zij dan voor 80% die maatregelen moeten betalen .Maar die vlieger gaat niet op de burger betaald die 80% want men is maar al te bang dat die industrieën weg gaan en er een hoop werkeloosheid komt . Zolang de overheid niet veranderd en gaat beginnen met bouwen van getijde centrales in de wadden en zeeland en begint met bouwen van thorium reactoren is heel dat milieu vraagstuk een grote farce .

  Dat zie je ook aan alles .NL zit onderaan net boven malta als het gaat om schone energie op te wekken . Zelfs de saldering van zonnepanelen schaffen ze af en geven een subsidie die zal verdwijnen als sneeuw in de zon .Dus een hoop mensen zullen geen zonnepanelen kopen . Als je echt een co2 vrije maatschappij wil dan is dit heden ten dage echt mogelijk . binnen 25 jaar zouden we geheel co2 vrij kunnen zijn . Maar het gaat ze puur en alleen om uw en mijn geld niet meer niet minder

  1.   

   wheelboy. Dan hangt er een stolp over speldeprik Nederland???? Waarom laat dat klimaatakkoord de grootste en ernstigste vervuilers van de hele wereld de lucht en scheepvaart buiten beschouwing?

   1.   

    Omdat die vervuiling niet via nationale afspraken kan worden aangepakt. Daartoe zijn internationale afspraken nodig.

 18.   

  Waarom denk je dat Trump hier op staat .Die wapens worden door de meeste Navo landen bij hem gekocht dat levert de US weer geld in het laatje . Dan doen onze politici aan bangmakerij de boze Rus die komt . En wij betalen wel . Dit zooitje moet eens ophouden .Een goed uitgerust leger Ja zeker , maar dan wel een dat Europa verdedigd en niet mee oorlog gaat voeren in Irak Afghanistan Mali enz .

 19.   

  Wat wij zoal met z’n allen de atmosfeer inpompen is in ieder geval niet zo fris, eigenlijk zou het een kleurtje moeten hebben dan was het wat duidelijker.

 20.   

  Wat ik al eerder schreef was er ooit ene Clair Patterson die aantoonde dat lood in benzine zeer schadelijk was voor de gezondheid van mensen, uiteraard waren de bedrijven waar hij notabene een toelage van kreeg niet blij mee. 20 jaar later kreeg hij alsnog gelijk.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Clair_Patterson

 21.   

  Het honderden miljarden kostende klimaatakkoord zal eens te boek komen te staan als het zeer ernstig, schandalig,verkwistend, onzinnig akkoord ooit. Die kleine groepjes rijke machthebbers laten niet voor niets de grootste CO2 vervuilers lucht en scheepvaart buiten het Klimaatakkoord.De hele leefomgeving en leefwijze van bevolking wordt hen afgenomen. Inspraak nul. CO2 kent geen grenzen. Gas de schoonste energie moet en zal verdwijnen. Het is die machthebbers in de kop geschoten met medewerking van de Staatsmedia. Elk rationeel argument wordt afgeschoten. Met kleutervertellingen zit de macht bij Jinek. Die vrolijk mee doet.Wat een smerige leugenachtige bende.

  1.   

   Meent Anna dat we de gaskraan in Groningen niet hoeven dicht te draaien?

   1.   

    Blablabla blaaskaak, vetklep, multinicker, eenzame lafaard.

   2.   

    wheelboy. Dan hangt er een stolp over speldeprik Nederland???? Waarom laat dat klimaatakkoord de grootste en ernstigste vervuilers van de hele wereld de lucht en scheepvaart buiten beschouwing?

    1.   

     Heeft Anna nog een antwoord op mijn vraag?

     1.   

      Jij doet niet meer mee Quispel, je staat buitenspel.

   3.   

    Quisling zal wel nooit leren om begrijpend te lezen.
    Anna heeft meer verstand in haar pink dan Quispel in zijn hele lijf met multinicks.

    1.   

     @Again: Dat sowieso!

   4.   

    Ernst Quispel. U gebruikt Gronings gas als argument? Wat heeft dat te maken met het schandalige, honderden, miljarden verkwistende klimaatakkoord. Spreken ze over banen. Dat er een enorm hoog aantal banen zullen verdwijnen daar mag niet over worden gesproken. Die kleine groepjes super rijke Klimaatreligies hebben geen enkel benul wat in de toekomst alle gevolgen zullen zijn. Niemand maar dan ook niemand kan het klimaat veranderen. Dat doet de aarde voor ons.

    1.   

     Het sluiten van de gaskraan in Groningen dwingt tot de omschakeling naar duurzame energie.
     Of vindt Anna het sluiten van die gaskraan niet noodzakelijk?

     1.   

      Steeds gedacht dat quisling een man was, maar nu blijkt het een groen-linkse muts te zijn, met een handvol hersencellen.

     2.   

      @Again: Volgens mij is het leeg in islambeciel’s bovenkamer. Top omschrijft het doorgaans goed: pisvlek, blaaskaak, vette speklap, eenzame lafaard, en meer van dat soort typeringen.

     3.   

      @Ernst het sluiten van de gaskraan (en terecht) is voor onze regering wederom een excuus om nog meer geld af te troggelen van haar burgers, het zou mooi zijn als onze regering eens wat terug zou doen met name voor de Groningers, of vindt Ernst van niet?

     4.   

      @Siemien, het is een misverstand te denken dat als de Overheid wat ‘terug zou doen’ voor de burgers in Groningen dat niet ten koste zou gaan van de burger. Als de Overheid de Groningers wil helpen, en dat lijkt me noodzakelijk, zal ze dat niet kunnen zonder de burgers geld af te troggelen.

     5.   

      @Ernst dat jij het prima vindt dat je leeg getrokken wordt prima maar ik vind dit niet..

     6.   

      Ernst Quispel. Is dat de reden? Alle regeringen hebben decennialang alle miljarden gasinkomsten verkwist, opgemaakt aan de Betuwelijn5 miljard–JSF 4,5 miljard–Oosterscheldedam 4 miljard–HSL 3,5 miljard–Noord Zuidlijn3 miljard–Deltawerken–Fyra enz,enz. Toen werd het nog bekostigd door de gasinkomsten. NU moet de bevolking het verkwistende klimaatakkoord ophoesten. Arrogante rijke machthebbers hebben nergens last van. Bevolking wordt monddood gemaakt en Staatsmedia doet vrolijk mee.

     7.   

      Op welke wijze denkt Siemien dan de Groningers te kunnen helpen?

     8.   

      Ernst Quispel. Wie gaat er nou gas winnen in het dichtstbevolkte gebied van de wereld? Dat is vragen om moeilijkheden. Het stikt van de staten die volop grondstoffen bezitten. Nederland heeft niet voor niets onder de grond een hele gasinfrastructuur laten aanleggen. Onze gas was grotendeels voor export vandaar de verkwistende gas miljarden. Miljoenen werden over de balk gesmeten. Nu gaan de klimaatreligies aan een nog groter fiasco beginnen. Met geld van de bevolking en om bij de armste te beginnen. Die kunnen toch niks beginnen.

     9.   

      @Anna,
      De overheid wenst voor haar gasproductie niet afhankelijk te zijn van de imperialistische dictatuur Rusland.

      Dat lijkt me zeer verstandig.

     10.   

      @Anna: “klimaatreligies”

      Scherp, zeer scherp. De groengekkies willen ons kapot maken! Het zijn dezelfde idioten die vinden dat er teveel mensen op de moeder-aarde leven terwijl ze zelf niet bereid zijn als eerste te gaan.

     11.   

      @Ernst vindt jij dat we de Groningers niet moeten helpen dan?

    2.   

     @Anna
     “Niemand maar dan ook niemand kan het klimaat veranderen. Dat doet de aarde voor ons.”
     Dat is onjuist. Alle data wijst naar één scenario, waarbij menselijk gedrag de directe en enige oorzaak is van het tempo waarin de huidige klimaatveranderingen plaatsvinden. Daarmee is de mens als oorzaak van de momenteel plaatsvindende klimaatveranderingen even waarschijnlijk als, zegge, ons begrip van zwaartekracht. Groot genoeg dus om beleid op te kunnen maken.

     1.   

      Professor van Leipum komt ook weer uit de draaimolen. Je kunt het beter bij1 nick houden Ernstlim.

     2.   

      Dat is juist, Zonnebloem, er is wetenschappelijke consensus over het feit dat de opwarming van de aarde in belangrijke mate door de mens wordt veroorzaakt.

      Er zullen altijd sceptici blijven die stug volhouden dat dit niet waar is, zoals er ook altijd mensen zullen zijn die zeker weten dat de Holocaust een zionistische leugen is.

     3.   

      Ook professorandus Zonnebank wauwelt de overheid, mainstream media en -rapporten na, zonder ook maar een seconde te besteden aan de evenzovele, kwalitatieve tegenonderzoeken. Domme, blinde, verkokerde, rigide man.

     4.   

      Er bestaat GEEN wetenschappelijke consensus over de klimaatontwikkelingen. Quispel liegt dat hij barst. Maar dat is natuurlijk niet nieuw voor deze pathologische leugenaar en overheidsaanbidder.

 22.   

  Ernst Quispel. “De overheid” wenst afhankelijk te worden van schaliegas vanuit de VS. Die groot overschot schaliegas aan de eigen bevolking niet kwijt kan vanwege de schade aan aarde en milieu. Wat hebben de Russen en Poetin u ooit aangedaan??????

  1.   

   Quispel en Prof. Zonnebloem zijn dezelfde persoon samen met de EU kok.

 23.   

  En als het nu nog iets zou opleveren voor het klimaat, welnee. Voor elke windmolen moet er fossiele backup zijn, dus meer CO2. Een select clubje verdient heel veel aan dit akkoord, maar het milieu en het klimaat zijn de verliezers.

 24.   

  De linkse troep kan natuurlijk ook de valse immigranten terug sturen naar de warme thuislanden. Hier moeten ze 26 graden Celsius stoken wat betekent dat de energielast in de toekomst daardoor alleen al een duidelijk aan te wijzen zich fors uitbreidende groep kent, die de problemen zal verhogen. Daar wenst links niet bij stil te staan terwijl hier de natuur, die hen als links zogenaamd zo lief is, in meer opzichten blijvend wordt geschaad. Sorry, nee, dat mag ik niet schrijven. Natuurlijk?
  Deze regering is bezig de plannen uit te werken om voor Amsterdam tot 5 miljoen en Rotterdam tot 5 miljoen inwoners te komen. Utrecht moet er 3 miljoen krijgen. Anders tel je straks zelfs in Europa niet mee, vindt ze. Gek, dat ze het in Den Haag dan nog wat rustiger willen houden.

 25.   

  De nieuwe melkkoe, het klimaat accoord.
  Weer is Nederland haantje de voorste dankzij die vieze linkse flikkers.
  Merkel koopt er alleen maar gas bij??
  Al dat gefok van die analfabeten geeft dat geen extra CO-2?

 26.   

  Wat zou de heer Nijpels in zijn enorme open haard eigenlijk stoken? Of is deze aan een warmtepomp aangesloten? Dat was op de TV niet goed zichtbaar. Maar deze man weet alles over CO2 en hoe wij op energie kosten gejaagd moeten worden zoals door hem gepresenteerd. Hypocrisie ten top.

 27.   

  De klimaatpropaganda van Zonnebloem,de zelfbenoemde prof of tewel Quispel, is dezelfde propaganda waarmee Al Gore miljoenen verdient heeft. De klimaatsceptici wordt intussen de mond gesnoerd. Waarom eigenlijk als je theorie zo sterk is? Het is nu weer Galilei of Bruno tegen de Roomse kerk maar in moderne gedaante.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!