De nachtmerrie van Hongarije: Max Verstappen valt uit met motorproblemen

Wat een farce.

Toen de vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije moesten beginnen ging vrijwel iedereen ervan uit dat Max Verstappen dit weekend mogelijk een gooi zou kunnen doen naar de winst. De bolide van Red Bull Racing is namelijk buitengewoon geschikt voor het bochtige circuit. Het moest heel wat kunnen worden. Jawel, Max ging minstens voor het podium, en misschien zelfs voor de hoogste trede.

De eerste vrije trainingen leken dat beeld te bevestigen. Max zette in de eerste vrije training de derde tijd neer en in de tweede vrije training zelfs de tweede tijd. Wat een feest! Yes!

Of niet, natuurlijk. Want tijdens de kwalificatie én de race ging het niet goed. Op zaterdag moest Max genoegen nemen met de zevende plek, wat voor een Red Bull-coureur écht niet goed genoeg is, maar dat had hij niet aan zichzelf te wijten. En vandaag liep het zo mogelijk nog slechter in de race zelf. Max viel namelijk uit met, alweer, motorproblemen. Dit terwijl hij in razendsnel tempo van plek 7 naar plek 5 was opgeschoven.

Het zal niemand verbazen dat Max bepaald niet amused was. “What a fucking joke!” riep hij. Hij probeerde nog wat op zijn stuur toen de Renault-motor in een veilige stand schoot, maar het team liet hem leden dat hij zijn bolide toch maar moest parkeren in het gras. “What a fucking joke! Kan ik niet gewoon doorrijden. Het kan me geen fuck schelen als ik deze motor opblaas!” riep hij woedend terug over de boordradio.

Teambaas Chris Horner was ook woedend. Op Renault, natuurlijk. Zoals hij tijdens de race tegen Sky News liet weten:

“We betalen meerdere miljoenen voor een topklasse product, maar iedereen kan zien dat dit product dat absoluut niet is.”

Dat is inderdaad zo, ja. Red Bull betaalt grof geld voor een goede motor, maar krijgt daar veel te weinig voor terug. Experts zijn er over het algemeen over eens dat de auto zelf waarschijnlijk het beste design heeft van allemaal. Maar ja, die motor he? Renault weet dat het contract met Red Bull er na dit seizoen op zit en dat de Oostenrijkse renstal overstapt naar Honda. Blijkbaar laten ze Red Bull nu maar aan zijn lot over. Een schandelijke wanprestatie — Red Bull betaalt gewoon voor een topmotor — maar blijkbaar komt Renault weg met dit soort wangedrag.

Ondertussen is die arme Max Verstappen het kind van de rekening. Die doet zijn best, gaat er voor de volledige honderd procent voor, maar staat uiteindelijk maar al te vaak met lege handen omdat Renault niet levert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Meester Kong

    De nachtmerrie van Hongarije, dan denk ik meer aan Orban 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.