De rekentool voor alle dagelijkse vraagstukken

Berekenen, we doen het iedere dag!

Het is onmogelijk om alles te weten, zelfs de slimste mensen van onze tijd hebben vragen over specifieke onderwerpen. Sommige onderwerpen vereisen ook veel kennis of er zijn constant veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringmaatschappijen. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden op het gebied van verzekeringen. Ook verschillen de prijzen van de verzekeringsmaatschappijen. Over het algemeen heeft de mens geen zin om eigenhandig uit te zoeken welke verzekeringen noodzakelijk is, of welke verzekeringsmaatschappij de beste tarieven hanteert. Gelukkig is er nu een handige website die het mogelijk maakt om deze zaken gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Al is dit slechts een voorbeeld. Berekenen.nl biedt ook de mogelijkheden om een berekening te maken voor zaken als: hypotheek, autozaken, inkomen. In dit artikel zal de meerwaarde van de rekentool behandeld worden.

Het berekenen van een hypotheek

Het kan voorkomen dat jij na een verloop van tijd uitgekeken raakt op jouw huidige woning. De oorzaak hiervan kan voortkomen door verschillende factoren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de locatie van jouw huidige woning niet meer praktisch is, vanwege een groei binnen het gezin. Ook kan een plotselinge verandering in werk genoeg reden zijn om te verhuizen naar een andere gemeente. Zo zijn er natuurlijk nog talloze beweegredenen om te verhuizen. Om deze stap te maken zal een groot deel van de bevolking een hypotheek moeten afsluiten. Nu speelt het gezamenlijke inkomen een grote rol bij het verstrekken van deze lening. Met behulp van Berekenen.nl kan men een maximale hypotheek berekenen door de invoer van de gezamenlijke situatie.

Bereken jouw fitheid

Vandaag de dag is men druk bezig met het gezonder leven. Zo zie je om elke hoek van de straat wel een sportschool en starten steeds meer ‘gezonde’ horecaondernemingen. Nu is het ook zo dat men aan zichzelf wil werken; voeding en sporten is ontzettend belangrijk voor een gezonde levensstijl. Zo zitten er namelijk nare bijwerkingen aan overgewicht, maar ook ondergewicht. De voor de hand liggende bijwerkingen van overgewicht zijn natuurlijk hart- en vaatziektes en diabetes. Waar de bijwerkingen van ondergewicht kunnen bestaan uit het verlies van spierweefsel en een grote kans op ziektes. Nu kan men met de eerdergenoemde rekentool zijn of haar BMI berekenen. Dit zal een indicatie geven of een bepaald gewicht past bij jouw lengte en leeftijd.

Alle financiële zaken van jouw inkomen berekenen

Of je nou student bent of al jaren aan het werk, zal het fijn zijn om precies te weten hoeveel jij verdient. Zo kan men met behulp van de rekentool tot in het uurloon berekenen hoeveel zij daadwerkelijk verdienen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij belastingaangiftes of als je wilt weten hoeveel geld aan het eind van het jaar over is voor een vakantie. Zo kan je ook berekenen of je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen, heel handig dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Rosasolis

  Als het je moeilijk heb om ieder maand rond te komen, dan ben gedwongen om altijd
  op al je uitgaven te letten. En heel zuinig te leven op je zeer kleine maandelijkse budget.
  En dan vrees je op de 3de week van de maand, voordat je weer geld krijgt, dat je koelkast zal bijna leegstaan. Dat is echte armoede, dat velen van ons kennen. Voor welke reden dan ook. Maar ik ben zo moe van al die adverts die we krijgen, over fantastische aanbiedingen als wij “overstappen”. Het lijkt nu een soort overstap oorlog te worden tussen de banken, energie bedrijven, en allerlei verzekeringen bedrijven. Je wordt bestormt dagelijks met al dit overstap handel in dagbladen, internet, radio en TV. Het allerergste is de telefoon. Gisteren werd ik alweer opgebeld door een energie bedrijf met een niet-van Nederlands akomst verkoper die probeerde me weg te halen van Nuon
  omdat hun bedrijf zou zo veel goedkoper zijn…Omdat ik verwachte een belangrijke telefoontje rond die tijd, heb ik moeten haasten om dit waardeloze telefoontje op te nemen. Moeilijk als je astma patient ben en je van hoog naar laag moet haasten naar te telefoon…om alleen te horen dat Nuon niet een goede energie bedrijf is en die van hun veel beter zou zijn. Jammer dat mijn voice-mail kapot is. Volgende week een nieuwe telefoon kopen.
  Ik krijg uitstekend hulp via onze gemeente om te zorgen voor mijn belasting opgave,
  ieder jaar. Het zijn zeer capabel mensen die het prime verzorgen. Fijn is het dat je kan geld terug krijgen, om een keer iets leuks te doen op kopen voor jezelf of voor je woning. Hoewel ik zuinig ben, en altijd geweest, zie ik niet dat alles, tot de laatste cent
  moet gerekend worden. Kijk uit mensen, want er zijn veel valstrikken. Dat heb ik ook gemerkt. Als je bij goede firma klant ben, en je tevreden ben, blijf dan waar je ben.
  Vaak kan je ook je contract verlengen, met korting.

 2. Bes Tolen

  Goed kunnen rekenen is in de eerste plaats een kwestie van snel en accuraat werkende hersenen, van een aangeboren intelligentie voor rekenen. Hoewel veel oefening je ook stukken beter kan maken. Dat in de tweede plaats.
  Goed kunnen rekenen omvat ook dat je weet waar je mee bezig bent. Dat is conditie. Je moet bij rekenen altijd dadelijk zien dat waar je toe komt, goed in de richting zit. Die conditie is werkelijkheidszin, namelijk in verhoudingen kunnen denken. 2 maal 14 is dan bijvoorbeeld nooit 280. Heel wat mensen maken rekenfouten. Heel grof fout vaak. Het beroerde is dat mensen, die niet exact genoeg zijn, dat zijn helaas de meesten, ook op andere gebieden dan rekenen niet voldoende tot helemaal niet in verhoudingen denken. De goede rekenaars hebben dus veel voor.
  Evenwel. Het foute in de cultuur is dat de goede rekenaars stelselmatig worden afgestraft. Het is een godsdienstige insluiping en dat is niet zo maar. Want de godsdienst wil dat normaal te achten rationele niet en beschimpt het als niet van groot belang. Het is een machtsfactor in het westen en die frustreert de goede rekenaars en dat zijn zij die werkelijk met iets goeds komen, juist heel belangrijk.
  Mogelijk was de gang van bankzaken zelfs de grootste frustratie van de hervormer Maarten Luther, die wel begreep dat het op financieel gebied echt fout zat. Hij begreep de oorzaak niet eens half en dat maakte hem tot een antisemiet, stelt men in onze tijd. Maar dat is een stelling die ook aangeeft dat men tegenwoordig niets van de problematiek begrijpt. We moeten rationeel worden en niet godsdienstig, geen onbeholpen luie slapers of zelfs slaven maar werkelijkheidszin ontwikkelen. Zullen we wie er anders over denken maar als misleid zien? We moeten er van af dat de politiek altijd die irrationele krachten, die overwicht aan macht hebben, de voorrang gunt. Zo zijn we de laatste decennia opnieuw flink bedonderd en bestolen. Niet iedereen maar wel velen onder ons en onze samenleving. We moeten nu zelfs uit kijken dat we niet helemaal worden gesloopt. De geldmacht steunt op de mooiste, onwaarschijnlijkste verhalen om te misleiden. Die verhalen zijn al oud, de geldmacht zit er altijd al achter. Ze krijgen ons nog in de houdgreep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.