Duterte’s opruimdienst: eerst voor drugscriminelen, nu ook voor wildplassen en vandalisme!

Rodrigo Duterte is al bezig met een grote schoonmaak van zijn land, de Filipijnen, sinds zijn aantreden. Nu de drugscriminelen bijna allemaal opgepakt of vermoord zijn, is het tijd om de wildplassers en vandalen aan te pakken! Via The Post Online.

Duterte bleek een man van de armen uit de mouwen en aanpakken, en bleek toen een man van geweren uit de holsters en afknappen. De drugscriminelen zijn grotendeels vermoord en opgesloten en de mensen die teveel leken op drugscriminelen volgens mij ook. Al met al heeft dit zo’n 4000 mensen het leven gekost, alleen al door politiegeweld en wellicht een veelvoud van dat cijfer door onbekende schutters.

Inmiddels heeft de politie nieuwe instructies gekregen en pakken ze nu mensen op die op straat drinken, rondlopen met ontbloot bovenlijf, wildplassen en vandalisme plegen. Dit resulteerde in zo’n 50.000 man achter de tralies. Hier moet dus wel even bij worden vermeld dat de aanpak minder hardhandig is dan bij de drugscriminelen het geval was. Hoe lang de mensen vastzitten en of dit per vergrijp verschilt is nog niet duidelijk.

Human Rights Watch beschouwt het natuurlijk als een verschrikking en ziet het allemaal als bruut politiegeweld. De tijd zal het leren of Duterte’s aanpak het gewenste effect heeft of dat er een aantal humanitaire rampen staan te gebeuren als men zijn aanpak zat wordt.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ernst Quispel

  Trump is nogal op de aap gesteld.

  1. sjun

   Ernst Quispel laat weer eens een racistisch commentaar los. Rodrigo Duterte heeft het recidivisme in zijn land behoorlijk teruggedrongen.

   1. Ernst Quispel

    Dat Sjun ook een bewonderaar van Duarte is kan niet verbazen.

    1. lugar

     “Trump is nogal op de aap gesteld.”

  2. lugar

   “Trump is nogal op de aap gesteld.”

   Het staat er echt!

   1. Floris

    Quispelstaartje valt weer eens door de mand. Hij blijkt een racist te zijn.

    1. lugar

     Klopt, ook was hij blij met de dood van Pim Fortuyn.

     1. Floris

      Ook is hij fan van Hamas en antisemiet.

 2. palko

  ‘Human Rights Watch’. Mag ik even verschrikkelijk braken. Dit soort geldverslindende en zakkenvullende NGO’s hoor je nooit en te nimmer over plichten die elk mens ook heeft. Misschien kan de president van de Filipijnen er ook voor zorgen dat alle leden van de terroristische moslim organisatie Abu Sayyaf vanuit Mindanao de Zuid Chinese Zee worden ingedreven, danwel zonder pardon onder de grond worden gestopt.

 3. Peter Loosduinen

  Rodrigo Duterte is er een van “Niet lullen, maar poetsen”.
  Niets mis mee !

 4. Diederik van Walsum

  Kan het nog mooier?

 5. Diederik van Walsum

  Iemand hier vorige week nog beelden gezien van de voetbalsupporters tijdens WK in Rusland?
  Eentje dacht dat het een leuk idee was om op een politiebus te klimmen. Die werd binnen drie seconden zo ongenadig hard in elkaar getimmerd. Dat doet ie geen tweede keer meer. Dat is dus het verschil met Nederland. Hier roept men ‘rustig, rustig’ en denkt nog een dialoog te kunnen voeren. Nee, meteen er op los rammen met de wapenstok! Dat is de enige taal, nog multiculti ook, want iedereen begrijpt em.

 6. Gerlos

  Deze corrupte dictator spoort voor geen meter en heeft het land op de rand van de afgrond gebracht,

  1. Jantje

   Deze president is eerlijk gekozen door een bevolking die de welig tierende misdaad zat was. Gelukkig is Duterte geen politicus, want hij houdt zich aan zijn woord.
   Binnenkort hopelijk ook in Europa zo iemand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.