Knettergek: Indonesië veroordeelt 15-jarige meisje tot 6 maanden cel vanwege abortus na verkrachting door broer

Knettergek: Indonesië veroordeelt 15-jarige meisje tot 6 maanden cel vanwege abortus na verkrachting door broer

Dit is echt ongelooflijk.

Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik in verreweg de meeste gevallen tegen abortus ben. Eigenlijk alleen als het leven van de moeder op het spel staat vind ik abortus verdedigbaar, in alle andere gevallen is het wat mij betreft not done om een nieuw leven te vernietigen.

In Indonesië gaan ze daar echter wel héél ver in. Op Sumatra is een 15-jarig meisje de afgelopen week namelijk veroordeeld tot zes maanden cel omdat zij abortus heeft laten plegen. Ze was toen al een half jaar zwanger, wat natuurlijk betekent dat de baby echt al een baby was... en wat je ook doet denken dat ze wel heel vreemd heeft gehandeld.

Maar dan weet je alle details niet. Het meisje was namelijk zwanger van haar oudere broer. Die had haar vorig jaar maar liefst acht keer verkracht. Haar moeder hielp haar om abortus te plegen.

Laat ik duidelijk zijn, na zes maanden zwangerschap abortus plegen is terecht verboden, niet alleen in Indonesië (waar je abortus mag laten plegen tot zes weken, daarna niet meer tenzij het leven van de moeder op het spel staat), maar ook in Nederland. Maar deze straf is natuurlijk volstrekt belachelijk. Dit meisje is op brute wijze verkracht, en niet eenmaal maar ácht keer... en dan ook nog eens door haar eigen broer. Als rechter moet je daar rekening mee houden, en haar eerst en vooral als slachtoffer zien én behandelen. Een celstraf bovenop de verkrachting en de ongewenste zwangerschap is volstrekt inhumaan. Geen beschaafd volk kan zo'n straf accepteren. Het zegt dan ook alles over Sumatra als daar niet massale protesten uitbreken.

Natuurlijk is dit verhaal al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat de verkrachter, de broer van het meisje, slechts veroordeeld is tot twee jaar cel. Hij heeft zijn eigen zusjes dus acht keer verkracht, haar zwanger gemaakt, en haar op die manier indirect gedwongen abortus te laten plegen én dus een celstraf te krijgen, maar hij komt er vanaf met twee jaar cel.

24 maanden voor de verkrachter. 6 maanden voor zijn slachtoffer. Het is ongelooflijk. Of mogen we dat niet zeggen omdat dit niet politiekcorrect genoeg is?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties