Knettergek: Indonesië veroordeelt 15-jarige meisje tot 6 maanden cel vanwege abortus na verkrachting door broer

Geen categoriejul 22 2018, 15:00
Dit is echt ongelooflijk.
Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten dat ik in verreweg de meeste gevallen tegen abortus ben. Eigenlijk alleen als het leven van de moeder op het spel staat vind ik abortus verdedigbaar, in alle andere gevallen is het wat mij betreft not done om een nieuw leven te vernietigen.
In Indonesië gaan ze daar echter wel héél ver in. Op Sumatra is een 15-jarig meisje de afgelopen week namelijk veroordeeld tot zes maanden cel omdat zij abortus heeft laten plegen. Ze was toen al een half jaar zwanger, wat natuurlijk betekent dat de baby echt al een baby was... en wat je ook doet denken dat ze wel heel vreemd heeft gehandeld.
Maar dan weet je alle details niet. Het meisje was namelijk zwanger van haar oudere broer. Die had haar vorig jaar maar liefst acht keer verkracht. Haar moeder hielp haar om abortus te plegen.
Laat ik duidelijk zijn, na zes maanden zwangerschap abortus plegen is terecht verboden, niet alleen in Indonesië (waar je abortus mag laten plegen tot zes weken, daarna niet meer tenzij het leven van de moeder op het spel staat), maar ook in Nederland. Maar deze straf is natuurlijk volstrekt belachelijk. Dit meisje is op brute wijze verkracht, en niet eenmaal maar ácht keer... en dan ook nog eens door haar eigen broer. Als rechter moet je daar rekening mee houden, en haar eerst en vooral als slachtoffer zien én behandelen. Een celstraf bovenop de verkrachting en de ongewenste zwangerschap is volstrekt inhumaan. Geen beschaafd volk kan zo'n straf accepteren. Het zegt dan ook alles over Sumatra als daar niet massale protesten uitbreken.
Natuurlijk is dit verhaal al erg genoeg, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat de verkrachter, de broer van het meisje, slechts veroordeeld is tot twee jaar cel. Hij heeft zijn eigen zusjes dus acht keer verkracht, haar zwanger gemaakt, en haar op die manier indirect gedwongen abortus te laten plegen én dus een celstraf te krijgen, maar hij komt er vanaf met twee jaar cel.
24 maanden voor de verkrachter. 6 maanden voor zijn slachtoffer. Het is ongelooflijk. Of mogen we dat niet zeggen omdat dit niet politiekcorrect genoeg is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten