Duterte's opruimdienst: eerst voor drugscriminelen, nu ook voor wildplassen en vandalisme!

Geen categoriejul 22 2018, 14:00
Rodrigo Duterte is al bezig met een grote schoonmaak van zijn land, de Filipijnen, sinds zijn aantreden. Nu de drugscriminelen bijna allemaal opgepakt of vermoord zijn, is het tijd om de wildplassers en vandalen aan te pakken! Via The Post Online.
Duterte bleek een man van de armen uit de mouwen en aanpakken, en bleek toen een man van geweren uit de holsters en afknappen. De drugscriminelen zijn grotendeels vermoord en opgesloten en de mensen die teveel leken op drugscriminelen volgens mij ook. Al met al heeft dit zo'n 4000 mensen het leven gekost, alleen al door politiegeweld en wellicht een veelvoud van dat cijfer door onbekende schutters.
Inmiddels heeft de politie nieuwe instructies gekregen en pakken ze nu mensen op die op straat drinken, rondlopen met ontbloot bovenlijf, wildplassen en vandalisme plegen. Dit resulteerde in zo'n 50.000 man achter de tralies. Hier moet dus wel even bij worden vermeld dat de aanpak minder hardhandig is dan bij de drugscriminelen het geval was. Hoe lang de mensen vastzitten en of dit per vergrijp verschilt is nog niet duidelijk.
Human Rights Watch beschouwt het natuurlijk als een verschrikking en ziet het allemaal als bruut politiegeweld. De tijd zal het leren of Duterte's aanpak het gewenste effect heeft of dat er een aantal humanitaire rampen staan te gebeuren als men zijn aanpak zat wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten