EU smijt 23,5 miljoen euro richting Palestina

Dikke klap geld, aldus The Post Online. Schijnen ze hard nodig te hebben, die Palestijnen. Komt vast goed terecht want dat is normaal bij conflictgebieden waar iedere boerenkinkel met een AK binnen kan komen wandelen.

Het geld moet ten behoeve van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook komen. Met het geld wil de EU particuliere geldschieters stimuleren om hun eigen geld in het gebied te investeren. Want zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? Mooi hotelletje bouwen waar de week erop mogelijk een raket tegenaan vliegt of weer zo’n lutser z’n minibar gebruikt om molotov-cocktails te maken.

De EU meent dat er banen mee worden gecreëerd die de lokale bevolking ten goede komen. Het zou gaan om het opwekken van energie en het efficiënter gebruik ervan, dat gaat namelijk niet zo goed als de kogels je om de oren vliegen. Verder leven die lui natuurlijk in een open lucht gevangenis waar ze niet worden vertrouwd door Israël en dus allerlei beperkingen krijgen opgelegd. Het is dus een beetje alsof je gevangenen een dikke smak geld geeft om hun leefomstandigheden te verbeteren. Dikke kans dat het ergens anders naartoe gaat en dan heb je Israël weer boos.

Of paramilitaire dienst en terroristische activiteiten ook als baan worden gezien door de EU is niet bekend. Zij spreken echter van een situatie waar het veel banen gaat opleveren terwijl het totaal geen goed investeringsklimaat is. Fijn stel lapzwansen daar in Brussel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Vraagtekentje

  Niet zeuren, de meerderheid van het kuddevolk heeft zelf de VVD de grootste gemaakt en gehouden, dus fijn u zuurverdiende centjes via de belasting naar Palestina laten vloeien, minister Kaag doet het graag:-)

  1. Pindas

   AMEN!

 2. Vraagtekentje

  anis al-qaq is de Palestijnse echtgenoot van Kaag, daarom doet ze het zo graag. Verder geen belangenverstrengeling hoor! Wel een leuke naam heeft haar man spreek uit als (anus al kwak) das makkelijk te onthouden:-)

  1. palko

   @vraagtekentje, Sigrid Kaag, in de volksmond beter bekend als de qaq-madame.

  2. Guus Geluk

   Kaag is een competente politica, hetgeen betekent dat zij niet in Brussel werkt, als u begrijpt wat ik bedoel. Kaag heeft met deze beslissing derhalve weinig te maken.

   1. Rechtsaf

    @GuusülsÜn Kaag is getrouwd met een Palestijn…

    1. Guus Geluk

     Rechtsaf,

     Ja, en?

    2. lugar

     @RA: Het is nog erger!

     Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

   2. Roughwood

    Tuurlijk Guus. En water is niet nat…

 3. Ernst Quispel

  Zolang Israel, met steun van het Westen, in strijd met het Volkenrecht het Palestijnse volk politiek, militair en economisch onderdrukt zal er financiële steun naar toe moeten.

  1. Meester Kong

   @Swetsnek is een mooi voorbeeld voor DDS, waar ligt de grens voor het wegjorissen van een reaguursel.
   Maar nee hoor, Meester Kong kreeg een weggejorist voor het stellen dat DDS last had van een writers block ……..

   1. Rechtsaf

    Kijk daar komt ruggetuffer en islamlover Kong gelijk om de hoek zeilen typerend niet?

    1. lugar

     @RA: Typerend maar niet opvallend. Hij wil immers meer islam.

     [X] Enzovoort

   2. swetsnek

    Een oneliner komt blijkbaar niet zo hard aan dan al dat gezever van jou hahahahaha

  2. Rechtsaf

   @Ernstslim speciaal voor jou..

   https://israelcnn.com/video/news/275996459

   1. lugar

    Moet je eens aan islambeciel vragen wat ze met die ‘steun’ doen. Ik vermoed dat je geen antwoord krijgt. 😛

  3. nogmaals

   Leuk dat ernst nu vindt dat er financiële steun naar Israël moet.

  4. Arie B

   Palestijns volk bestaat niet.

  5. Roughwood

   Onderdrukking. Daar weet, het overigens niet bestaande, Palestijnse volk inderdaad alles van. Door hun eigen corrupte terroristische machthebbers.

 4. Meester Kong

  Tja het uitverkoren volk sloopt het met EU gesubsidieerde projecten, dus het geld is gewoon nodig ……

 5. swetsnek

  IK ZOU MET WAT ANDERS SMIJTEN ………

  1. Nasrani

   Dat doet Israel wel.

 6. Ni28

  Het was al wat minder met de Palestijnse terrorisme de laatste tijd. Geld was kennelijk op. Met 23 miljoen kan je het terreur weer een beetje aanwakkeren voor een half jaartje.

 7. Guus Geluk

  Swetsneks “commentaar” is in digitale rook opgegaan.

  1. swetsnek

   ofniedan ze bint er maar druk met
   Een hele klus om alles te lezen .
   NA JA TIS EEN FLUTSITE EN DAT BLIJFT HET OOK AL IS DE CENSUUR NOG ZO HOOG

 8. denk eens na

  Het wordt eens tijd dat de pallies naar hun maagden geschoten worden

 9. lugar

  Sigrid Kaag heeft in haar woonkamer prominent een foto van Yasser Arafat. Yasser Arafat geldt als “de vader van het moderne terrorisme”. Zijn hele leven heeft hij zich bezig gehouden met weerzinwekkende terreur. Duizenden onschuldige mensen zijn op bevel van Arafat vermoord. Niet alleen Joden en Israëli’s, maar ook vele Jordaniërs, Libanezen en Palestijnen – zowel politieke tegenstanders als Arabieren die wel in vrede met Israël wilden leven.

  https://i2.wp.com/likud.nl/wp-content/uploads-plikud01/2017/10/foto-Kaag-2.jpg

  1. Frits Jansen

   Kaag is bij uitstek deskundig, en dat wringt met de vooroordelen die dagelijks op deze site te lezen zijn.

   Arafat een terrorist? Bedenk dat de Hollandse watergeuzen destijds beslist ook terroristen waren. Want het hangt af van het perspectief. Duitsers spelen van Siegerjustiz(de rechtvaardigheid van de winnaar): wie wint krijgt gelijk.
   Verzetsstrijders worden geëerd als het verzet wint, en veroordeeld als terroristen als het verzet verliest.

 10. lugar

  Het is natuurlijk schandalig dat Al Qaq – Kaag competent wordt genoemd terwijl zij zich in interviews geregeld beroept op haar goede relatie met de sjiitische terreurorganisatie Hezbollah. Wie is daar nou trots op? Naast veel terreur in het Midden-Oosten pleegt Hezbollah ook terreur op Joden wereldwijd, zoals de aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Argentinië waarbij 85 onschuldige burgers gedood werden.

 11. lugar

  Sigrid Al Qaq noemde de democratisch gekozen Israëlische premier Netanyahu onder meer “een racistische demagoog” en “geen vertegenwoordiger van vredelievende Israëli’s”.

  Zij werkte voor de UNWRA, de VN organisatie die alle Palestijnse nakomelingen van vluchtelingen opgesloten houdt in kampen. Dat zou nodig zijn, zo wordt hen wijs gemaakt, omdat zij daardoor ooit naar Israël zullen mogen verhuizen.

  Daarom moeten zij – zelfs als zij in gebied wonen met Palestijns zelfbestuur, wat geldt voor de meerderheid – in afschuwelijk overbevolkte kampen blijven wonen. In deze kampen worden zij door de UNWRA opgevoed met antisemitisme, haat tegen Israël en verheerlijking van de jihad.

 12. lugar

  Sigrid Al Qaq noemt haar kinderen ‘Palestijns’. Als haar kinderen Palestijns zijn en dus niet Nederlands, wat doet zij dan in een Nederlands kabinet?

  Ook beleidsmatig gezien is Sigrid Al Qaq een heel merkwaardige keus voor een staatssecretaris. Sigrid herkent zich niet in Nederland, want zij constateert “dat Nederland gedurende mijn [tientallen jaren] afwezigheid nogal is veranderd”.

  Zij vindt migratie “een verrijking voor de Nederlandse samenleving”. Zij is daarom tegen opvang in de regio, iets wat juist een speerpunt is van het buitenlandbeleid van het nieuwe kabinet.

  1. Frits Jansen

   uh, Kaag is geen Staatssecretaris maar Minister.
   En als zodanig geboden aan de doctrine van eenheid van kabinetsbeleid.

   Moet je D66-er zijn om geïnteresseerd te zijn aan de visie van iemand met zoveel internationale ervaring als Sigrid Kaag?

   Ik wacht op de reaguurders die haar tot crypto-nasi bestempelt, want doet de naam “Sigrid” niet denken aan Wagner, de componist die zo door de nazi’s bewonderd werd.

 13. lugar

  Nederland staat de komende jaren voor grote uitdagingen, ook wat islamitische terreur betreft. Het is van groot belang om ministers en staatssecretarissen benoemen die deze dreiging en de bestrijding daarvan serieus nemen.

 14. lugar

  Sigrid Al-Qaq krijgt mijn respect als zij de Nederlandse bijdrage aan de terroristen organisatie Hamas du moment stop zet! Echter, met een Palestijnse echtgenoot heb ik mijn twijfels en de praktijk wijst dat uit.

 15. lugar

  En het zou bijzonder zijn als Sigrid Al-Qaq neutraal is of dat ze de Nederlandse belangen goed zal behartigen. Ik heb ernstige twijfels. Niet zozeer aan haar capaciteiten, maar aan loyaliteit en neutraliteit. De praktijk wijst namelijk uit dat er miljoenen die kant op gaan. En wat doen ze er ook alweer mee?

  1. Guus Geluk

   Onzinnig geneuzel: Kaag moet zich conformeren aan het regeerakkoord. Bovendien leunt haar ministerschap op een coalitie met drie pro-Israëlische partijen. De hetze, zoals beschreven door Saltmines en thans wordt doorgezet, begint te vermoeien.

 16. lugar

  – UNWRA, de corrupte UN organisatie die ervoor zorgt dat Palestijnse Arabieren levenslang vluchteling blijven.

  – UNICEF, de corrupte UN organisatie die de duizenden jaren Joodse geschiedenis/erfenis uit het Jodendom schrapt.

  – Yasser Arafat, de corrupte Palestijnse terroristen leider en “president” die vooral voor zichzelf zorgde.

  – Anis al Qaq, minister en later ambassadeur… van een niet bestaand land met een terrorist als president.

  Het is niet moeilijk te raden waar het schip strandt voor Sigrid Al-Qaq, haar echtgenoot en haar Palestijnse kinderen, kijkend naar haar carrière van draden leidend naar al het foute in bovenstaand lijstje.

 17. Gerlos

  GEDROCHT EU al een BEDANK berichtje gehad van de corrupte bestuurders van de Palastijnen.

 18. Two Ravens Black Kettle

  De EU kan niet wachten tot de laatste Jood is verdwenen uit Europa
  Saillant detail
  Een groot deel van de Joodse gemeenschap blijft op haar eigen slagers stemmen.
  Worden er een Joodse familie uit A’dam getreiterd
  Dan denken ze
  “ik ben een Gutmensch, mondje toe, gelukkig is het een ander Joods gezin”

  Niet voor niets zijn nergens zoveel Joden weggevoerd als in Nederland.
  Dit in tegenstelling tot Denemarken
  Die dan ook gehaat wordt door een groot deel van de Joodse gemeenschap
  (het deel dat elke dag op tv komt en in kranten schrijft en kennelijk met alles wegkomt bij de rest)

  1. Meinoud Marinus

   Two ravens BK,
   Schreef:
   “…Niet voor niets zijn nergens zoveel Joden weggevoerd als in Nederland..”

   Kun jij mij, als jij je tranen hebt gedroogd, die je uit zelfmedelijden rijkelijk hebt laten vloeien, uitleggen wat dit in hemelsnaam met die 23 miljoen te maken heeft?!

 19. Meinoud Marinus

  Een vicieuze cirkel…
  23,5 miljoen moet er al weer heen.
  …ik ga ervan uit dat Israël het weer netjes terugstort aan de EU?
  …want als zij zo doorgaan met die dure beschietingen kunnen we volgend jaar weer een soortgelijk bedrag overmaken.

  1. lugar

   @Ernst: Typerend maar niet opvallend. Jij wil immers meer islam.

   [X] Enzovoort

   1. Meinoud Marinus

    Rechtsaf…
    Dank je voor de link…

    …Maar wil je via die site en dat videootje mij iets duidelijk maken of..?
    Ik weet niet of het gelukt is..

    1. Rechtsaf

     @Mienoud nou dit Meinoud, dit is nou nieuws dat je niet zal zien in Nederland, de waarheid..

     1. Meinoud Marinus

      Erg ‘tof’ van je.
      Wat een ‘mazzel’ met zo’n nieuws-site. Dat zal het ‘gajes’ leren

      Rechtsaf laat zich lekker voor ’t karretje spannen…

     2. Rechtsaf

      @Mienoud jij als antisemiet vindt dit natuurlijk heel erg vervelend nieuws om te moeten zien

 20. Nasrani

  Australie en de VS draaien de geldkraan dicht. De EU is gekke Gerritje en zal wel betalen. Heb wel wat medelijden met de EU. Twas niets, tis niets en het wordt niets.

  1. Frits Jansen

   Dr VS zijn een marionet van Israël via de Joodse lobby, en Australië is een voormalige strafkolonie. Vooral bij Australische politici merk je dat ze afstammen van boeven. Verder is Australië verschrikkelijk ver weg zodat ze geen enkel gevaar lopen bij onrust in het Midden Oosten.

 21. Frits Jansen

  Op 500 miljoen EU burgers is 23,5 miljoen een stuiver per man, toch waarachtig geen groot bedrag. Misschien wel schandalig weinig.

 22. Vit

  Zomaar een vraagje hoor, maar zou je als eenling kunnen eisen dat jouw bijdrage aan de schatkist middels belastingen niet naar de Palestijnen gaat? Het is tenslotte mijn geld wat naar een organisatie gaat die het heus niet gebruiken voor opbouw van hun land, daar ben ik dus faliekant tegen.

  Ik heb het mijn buurman ‘Pecunia’ gevraagd die belasting inspecteur is, maar die had er geen antwoord op maar gaf me wel gelijk.

 23. Verlazques

  Amerika smijt miljarden naar die corrupte Netanyahou

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.