Europese Commissie: ‘Juncker was niet dronken, maar heeft last van ‘ischias’, zenuwpijn’

Jean-Claude Juncker werd gisteren op social media helemaal afgemaakt. Op een filmpje is te zien hoe Juncker aan het ronddolen was en niet meer op eigen benen kon staan. Hij werd dan ook vaker bijgestaan door andere wereldleiders, zoals onze eigen Mark Rutte. Onze torenhoge Nederlander hielp de voorzitter van de Europese Commissie overeind te blijven. Is die nu dronken? Volgens de Europese Commissie niet en heeft hij last van zenuwpijn.

Volgens hem had Juncker last van een aanval van ischias, een vorm van zenuwpijn die begint in de rug en doorloopt naar het been. “Het was een zeer pijnlijke aanval, met krampen. Juncker had eerder al openlijk gezegd dat zo’n aanval de mogelijkheid om te lopen beperkte en dat was woensdag het geval.”

Volgens de woordvoerder slikt Juncker medicijnen en voelt hij zich nu beter. Berichten in de media dat hij dronken was, noemt de woordvoerder smakeloos en oneerlijk. Hij zei er verder bij dat Juncker niet van plan is om het de komende tijd rustiger aan te doen.

Veel mensen geloven dat niet, omdat Juncker al langer beschuldigd wordt van het zijn van een alcoholist en een zware drinker. Elk officieel kanaal wil er niet bij dat hij een zware drinker zou zijn, maar dat er allemaal redenen zijn. Om eerlijk te zijn, als ik naar de filmpjes kijk, dan zie ik echt een dronkeman, maar goed, ik ben geen medicus. Oordeelt u het zelf maar wat het zou kunnen zijn en of de framing van de Europese Commissie wel of niet gewerkt heeft.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. DolleDries

  Mijn oordeel ,dronken.

  1. hans-e-pans

   Ze beliegen ons al jaren, dus waarom nu ineens de waarheid spreken.

  2. Dubbele Komma

   Stomdronken!

 2. denk eens na

  De junk had zo een last van pijn dat hij maar een neutje of tien achter over sloeg

 3. Rechtsaf

  Natuurlijk was meneer Juncker zo dronken als een kanon, en ik heb al gezegd door gewenning zie je het verschil bijna niet maar ja het lichaam verraad.

 4. Ernst Quispel

  Waarmee de laster terzijde kan worden geschoven.

 5. DolleDries

  Och Rutte was duidelijke op de video , een kusje er op.

 6. denk eens na

  Of zal de junk pijn in zijn ( @ ) hebben met rutte zo dicht in de buurt

  1. Ernst Quispel

   Je bent een vies kereltje, denk eens na.

   1. Top

    VOG7JPJMGA

   2. Hoofdpiet

    Jij bent een vies kereltje pedo aanhanger

 7. Floris

  Dronken of niet, de man is een ramp voor Europa.

  Optiefen en achter de geraniums met dit opgewarmde lijk.

  1. Ernst Quispel

   Het is mogelijk een goed idee dat iemand met zulke zware medische problemen wordt vervangen maar aan het beleid zal dit weinig veranderen: Juncker voerde de wil van de Europese kiezer naar een sterkere EU uit.

   1. Rechtsaf

    @Ernstlim Junkcer zei het in 1999 al.

    We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt. Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.

    En hoezo de wil van de kiezer? niet namens mij

   2. Adriaan

    @Quispel, ik ben erg benieuwd wat je op de opmerking van Rechtsaf op te merken hebt.

    1. Adriaan

     Het is triestig dat je op voorhand weet dat @Quispel geen antwoord op deze vraag geeft. Zielepoot.

 8. Stanly2000

  Rutte, wereldleider?

  1. Original NL

   Rutte, wereldleider ???????????????????????
   ???????????????????????????????????????????

   1. Original NL

    Rutte, wereldleider…… pfff.proest..woehhaaa..hahahahaahahahahahahaha..kom niet meer bij..hahaha hou op.hahahahaha..au au.

 9. palko

  Het lijkt me duidelijk dat Jean Kloot Juncker de cognacfles gebruikt als pijnstiller.

  1. Ni28

   vloeibare ischias.

 10. Ni28

  Wie zou ook verwachten dat de Europese commissie officieel zou laten weten dat Juncker dronken was?

  1. DolleDries

   De media.

  2. Ni28

   Rutte beweerde ook dat is ischias had maar wie gelooft Rutte nog?

   1. DolleDries

    Ernst

   2. Ni28

    Notoire dronkaard met ischias kan natuurlijk ook.

    1. Lazy Kid

     Notoir alcohol gebruik kan heel goed de oorzaak van ischias zijn.

 11. Adriaan

  Kan iemand zijn medisch dossier opvragen? 🙂

 12. lugar

  Bacchus Junkcer.

  1. Rechtsaf

   @lugar hij is goed 😉

 13. Adriaan

  Zijn dit de symptomen van ischias????
  https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

 14. Nasrani

  President Trump zou lachend twitteren dat dit nieuws van EU Cie ‘fake news’ is. That guy is as dunk as possible. LOL

 15. DolleDries

  Weggehouden uit de massamedia –voor een aanzienlijk deel omdat die er toch niets van begrijpen-, maar onverbiddelijk dichterbij komend, is de al jaren gevreesde megacrash van de euro en eurozone. Uit de laatste TARGET-2 cijfers blijkt dat de grootste angst van Duitsland en Nederland waarheid aan het worden is. De zuidelijke schuldenstaten, vooral Italië en Spanje, zijn alleen al aan Duitsland nu het ‘magische’ bedrag van een slordige € 1 biljoen (duizend miljard euro!) schuldig. Desondanks doen de meeste mensen, zelfs establishment economen, alsof dat allemaal niets te betekenen heeft. Een centrale bank kan immers gewoon de geldpersen aanzetten om het probleem op te lossen? Dat heeft in landen zoals Zimbabwe, Argentinië en Venezuela, en straks ook Turkije, ook heel goed gewerkt.

  Paolo Savona, de minister van Economische Zaken van de nieuwe ‘populistische’ regering van Italië, schokte Brussel onlangs opnieuw door in het parlement nogmaals te suggereren dat Italië zich moet voorbereiden op een uittreding uit de eurozone. De (bijna) € 1 biljoen – waarvan een krappe € 500 miljard van Italië- zullen namelijk nooit kunnen worden terugbetaald, en zullen dus op zeker moment moeten worden weggewerkt met een bailout door de centrale bank.
  Gevaarlijke onzin
  In veel kranten en online media zult u experts lezen die beweren dat TARGET-2 slechts een intern betalingsverrekeningssysteem van de eurozone is, dat enkel ‘op papier’ bestaat, dus op de balansen van de centrale banken van de lidstaten (en de ECB). Met de ‘echte economie’ zou het allemaal niets te maken hebben.
  Wat aperte en gevaarlijke onzin is. In realiteit laat het TARGET-2 systeem zien in welk land de leningen en kredieten van de banken (aan bedrijven en particulieren) niet meer kunnen worden terugbetaald. Hoe dieper een land in de TARGET schulden wegzinkt, des te groter is het risico dat de banken –net als destijds in Cyprus en Griekenland- moeten worden ‘gered’. Zoals in die landen was te zien gaat dat altijd gepaard met kapitaalcontroles en/of een ‘bail-in’, oftewel een gedwongen ‘bijdrage’ aan deze ‘redding’ van alle rekeninghouders.
  Italianen begonnen met geld van banken afhalen
  Italiaanse rekeninghouders zien de bui daarom al hangen, en zijn begonnen met het weghalen van hun geld bij de banken. Dit is de echte, harde realiteit. Mensen zijn terecht bang dat ze hun geld kwijtraken. ‘Iedereen die zijn geld op een Italiaanse bank laat staan, is een idioot,’ vindt analist Mike Shedlock, die destijds dezelfde waarschuwingen gaf voor Griekenland, voordat het daar inderdaad helemaal mis ging.
  Het beleid van de ECB –geleid door Mario Draghi, een Italiaanse bankier- laat klip en klaar zien dat het Italiaanse bankensysteem insolvent is (= feitelijk failliet, maar (nog) niet officieel). Vanwege de enorme bedragen kan rustig worden gesteld dat met het Italiaanse het hele bankensysteem van de eurozone insolvent / quasi failliet is.
  Gewoon de geldpersen aanzetten?
  En wat kan een centrale bank dan nog doen om het officiële bankroet te vermijden? De geldpersen aanzetten – een simpele oplossing, vinden tegenwoordig veel mensen, zelfs degenen die economie hebben gestudeerd. Dat is dan ook precies wat de ECB al jaren doet: digitaal de schulden van met name de zuidelijke staten opkopen, met tientallen miljarden per maand. Dat dit rechtstreeks tegen de afspraken in het Verdrag van Maastricht ingaat, daar maalt inmiddels niemand meer om.
  Laat staan dat ooit nog aan de reden waarom die afspraken überhaupt werden gemaakt wordt gedacht, namelijk om te voorkomen dat de inwoners andere landen –in dit geval Duitsland, Nederland, Luxemburg en Finland- garant moeten staan voor de schulden van de rest. En die ‘rest’ bestaat inmiddels ook uit Frankrijk en Oostenrijk, landen die enkele jaren geleden nog (net) aan de positieve kant van de TARGET-2 balans stonden.
  Crash gegarandeerd, de vraag is alleen wanneer
  Zoals met zoveel afspraken en verdragen in de EU en eurozone is het Verdrag van Maastricht dus feitelijk stilletjes in de prullenbak gekieperd. Als zelfs economen vinden dat er niets mis is met het aanzetten van de geldpersen –kijk wat dit landen zoals Zimbabwe, Venezuela, Argentinië, en straks ook Turkije, heeft opgeleverd-, dan is er geen redden meer aan, vrezen wij.
  Dan maakt het ook niet meer uit hoe hoog de TARGET-2 bedragen oplopen: nu € 1 biljoen, straks het dubbele, het viervoudige, enzovoorts. Het is enkel wachten op het fatale moment dat de wereld het vertrouwen verliest in de euro. De klap die dan volgt –over een maand, of over 5 jaar- zal de EU hoe dan ook in totale chaos, en honderden miljoenen Europeanen in diepe armoede storten.

 16. Koos sssss

  citaat: “Volgens de woordvoerder slikt Juncker medicijnen en voelt hij zich nu beter. Berichten in de media dat hij dronken was, noemt de woordvoerder smakeloos en oneerlijk. Hij zei er verder bij dat Juncker niet van plan is om het de komende tijd rustiger aan te doen.”

  De EU ten voeten uit. Zelfs wat je ziet proberen die eurocraten nog ten stelligste te ontkennen. Laat staan, dat je er iets van mag zeggen.

  In 1 zin is die woordvoerder wel geloofwaardig: Juncker is niet van plan om het de komende tijd rustiger aan te doen.

 17. Original NL

  Zal wel jicht zijn door regelmatig alcohol/wijn misbruik.

 18. Guus Geluk

  Een persoon met deze pijnklachten zou dit zware werk als Europese topman niet moeten doen. Hij moest later met een rolstoel worden vervoerd. Wellicht kan Timmermans het termijn van Juncker afmaken.

  1. lugar

   @Guuslim: Hoe komt het toch dat ik de overtuiging heb dat jij gemaakt naïef bent.
   Wellicht kan Nederland beter uit de EU, Nexit.

   1. Guus Geluk

    Lugar,

    Enkele lessen van de econoom Bouman voor de Nexitters onder ons.

    https://fd.nl/opinie/1261174/lessen-voor-nexiteers

    1. Rechtsaf

     @Guusülsündogan nou en, nexit is het beste voor Nederland zelf domme jongen..

    2. sjun

     Economie is een sociale wetenschap. Je verwijst naar menings’jounalistiek’ in de vorm van een column van Matthijs Bouman. En die miste wat in zijn column in het FD.

     1. De EU is verre van effectief. Al jaren staan de grenzen open. Het onderhandelt niet maar Franse en Duitse Socialisten en Globalisten drukten door. Daar gaat binnenkort verandering in komen nu de eerse Duitse betaalstaat de grenzen selectiever open wil.

     2. Ook de Britse wereld draait na Brexit gewoon door. Slechts de lobbyisten hebben een probleem die kunnen niet meer ver weg in Brussel hun belangen ten koste van belastingbetalende Britse burgers geregeld krijgen.

     3. Britten zijn weer baas over eigen grens en eigen wetten. En dat is hard nodig gezien het Afrikaanse folprogramma dat weer vele kanslozen naar West Europa dumpt.

     4. De ECB raakt vanzelf failliet. Nu al zijn de nettobetalers behoorlijk overvraagd en het houdt maar niet op. Het recept voor burgeroorlog wordt elke dag weer opgediend.

     5. Bij het FD verdwijnen commentaren die beargumenteerd een minder fraai licht op de EU laten schijnen. Het scheelt weer geld om voortaan ook deze broodschrijvende bron links te laten liggen.

 19. EllyD18

  Met isias kun je ook niet aan het handje lopen.

  1. toetssteen

   @EllyD18
   Laat staan lachen.

 20. dannyvermeulen69

  Typsich een dronken waggeltje vaak gezien in het uitgaans leven vooral dat loopje naar achteren.,

 21. lugar

  Referenda verdwenen, grenzen open, belastingen blijven stijgen, peperduur onzinnig klimaatakkoord, multicultureel drama, onzinnig van gas af, onbetaalbare gezondheidszorg, islamisering, premier bezig met EU-baan, Demmink, omkoping (Pechtold) etc. Gaat lekker met Nederland.

 22. Verlazques

  Hoe was het ook weer; “Me too”

 23. dannyvermeulen69

  Nexit! wat een optocht van de liegende struikrovers bende met de bezopen Junkie..lijkt wel een B movie alle sekte leiders in een ganzen pasje met de staats mongool junkie gesteund door de holbewoners

  1. Dubbele Komma

   Nexit! Graag!

 24. Diederik van Walsum

  De man is gewoon een zware drinker!

  Op de NOS spreken ze eerst tegen dat ie dronken was en iets verder staat te lezen dat ie een alcoholprobleem heeft evenals hij een zware roker is.
  PUNT

 25. Florissa

  Denk dat je er niet met deze smoes over rugpijn vanaf komt als je met de auto gaat rijden ,deze lummel is stomdronken ,en dat zooitje wat er achter en naast loopt een stelletje klootzakken wat als een hond achter zijn baas loopt .

 26. Gerlos

  Rugpijn van het hevelen van zijn arm naar zijn mond, de zuipschuit.

 27. Pescador

  Hij vind pijn blijkbaar fijn, want ik zie hem alleen maar lachen en geil naar de euroleiders kijken, als je pijn in je rug hebt kun je dat wel aan het gezicht zien, en ook kun je en wil je dan daar niet gaan staan, maar als je veel alcohol naar binnen giet verminderd de pijn wel wat en normaal gesproken het verstand ook maar daar hoeft hij niet bang voor te zijn want verstand heeft die homo niet

 28. sjun

  Al had die man fantoompijn. Samen met Frans Timmermans, Angela Merkel, Emanuel Macron en Guy Verhofstadt belichaamt hij elke dag weer een gegronde reden voor NExit.

 29. Antidotum

  Kleine correctie:
  Hierbij wil ik u aangeven dat Juncker weldegelijk last heeft van ischias.
  Aanvankelijk dacht ik ook aan een korsakov probleem, doch dat blijkt niet het geval te zijn.
  Ik hoorde gisteren, van iemand uit het veld, dat er naderhand een rolstoel voor juncker was gerealiseerd, om de voortgang te bespoedigen.

  MvG
  Antidotum

  1. Pescador

   echt niet,en ik kan het weten ik weet hoe je je gedraagt met zoveel pijn ik heb ervaring.
   gewoon straal bezopen

 30. Peter Loosduinen

  Waarom wordt de heer Juncker niet uitgenodigd om zich in Nederland te laten behandelen voor ischias ?
  Wellicht bestaat de mogelijkheid dat er meer aan de hand is met de heer Juncker.

  Onze artsen zouden dit kunnen onderzoeken.

  Als ik als gewoon burger de beelden bekijk lijkt het mij dat we hier met een zuipschuit te maken hebben.

 31. Koos sssss

  Bij een zenuwpijncontrole van de politie in Eindhoven zijn 8 automobilisten van de weg gehaald die te zwaar aan zenuwpijn leden.

 32. lanex

  Ach, en kijk toch het handtasje van Juncker hem te hulp schieten, en de boel over te nemen, ja, degene die denkt zijn plek te krijgen zodra deze alcoholist exit is.

 33. H.Vaes

  Eenieder die uit de filmbeelden niet kan beoordelen dat Juncker stomdronken is…….is wat mij betreft ……ziende blind en nog te stom om voor de duvel te dansen……en vooral de volgende keer …….weer op de vvd stemmen…..zodat zij gewaarborgd blijven te worden bestuurd door een stelletje idioten waarvan hun voorzitter een dronkenlap blijkt te zijn.

  1. EU kok

   Oh, zit Juncker namens de VVD in de regering.
   Weer wat geleerd van iemand die stelt dat anderen nog te stom zijn om voor de duvel te dansen.

 34. H.Vaes

  Beste EU kok
  De vvd slaat op Rutte die er op uit is de volgende opvolger te zijn van de idiote dronkenlap. Ik ging er van uit dat iedereen dat wel zou begrijpen…..maar ik had me vergist…..Bij deze dan.

 35. Nico.Levering

  Dus terroristen zijn verwarde mensen, en bezopen regeringleiders hebben zenuwpijnen.

 36. FLP

  Zoooodan Heren tokkie’s… lijk wel of ik hier op de markt sta. Rutte neemt hem bij de hand naar het beloofde …barland. Ik zei al enkeltje Brussel en als dat niet lukt dikke baan bij Shelll of Unilever. Laat Mark maar schuiven…die baan heeft ie al binnen. Is ie straks gewipt door Baudet , gaat oprutte van uit Brussel nog de dienst uitmaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.