Theresa May blijft in droomwereld en gelooft nog steeds in Brexit en handelsverdrag met VS

Geen categoriejul 13 2018, 15:18
Na een verschrikkelijke week voor de Britse premier, Theresa May, is het oppassen geblazen voor haar. Haar regering valt zowat uit elkaar en het is ook nog eens duidelijk geworden dat de Amerikaanse president, Donald Trump, de mogelijkheid tot een handelsverdrag heeft afgesloten voor de Britten. Een 'softe Brexit' zou namelijk betekenen dat de VS alsnog met de Europese Unie praat en niet met het Verenigd Koninkrijk.

De Britse premier May is er na snoeiharde kritiek van president Trump nog steeds van overtuigd dat ze na het vertrek uit de EU een handelsverdrag kan sluiten met de VS. "Handel is een van de belangrijkste onderwerpen bij de gesprekken van vandaag. We vertrouwen erop dat we een goede deal met de VS kunnen sluiten", zei haar woordvoerder.

Trump zei gisteren in een interview met de tabloid The Sun dat Mays opstelling in de brexit-onderhandelingen nooit tot een echte brexit kan leiden, omdat de Britten te nauw aan de EU verbonden blijven. In dat geval hoeven de Britten niet op een vrijhandelsverdrag met de VS te rekenen, zei hij.

David Davis en Boris Johnson zijn de regering al ontvlucht, waardoor de harde Brexiteers in de gaten krijgen dat een 'echte' Brexit er waarschijnlijk niet in gaat zitten. De positie van May wordt daardoor heel erg wankel en er gaan nu al geruchten de ronde dat er nieuw leiderschap gewenst is bij de Conservatieve Partij. Zij wuift dat weg en gaat gewoon lekker verder, lopend richting een klif.
Geblinddoekt ziet ze geen enkel probleem en met oordoppen in schreeuwt ze dat alles goed gaat. Als Trump zegt dat een handelsverdrag er niet in zit, dan negeert ze dat en zegt ze dat het er wel in zit. Maakt allemaal niet uit, gewoon doorgaan! Het is verbazingwekkend dat ze niet ziet in wat voor moeilijkheden ze zit en waar ze het Verenigd Koninkrijk mee naartoe sleept.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten