Frankrijk en Malta nemen wederom migranten op voor Italië: geruzie gaat door

Syrische en Irakese migranten op een veel te kleine schuit. Bron: Ggia / Wikimedia Commons.
Foto: Syrische en Irakese migranten op een veel te kleine schuit. Bron: Ggia / Wikimedia Commons.

De afgelopen dagen is er weer ruzie geweest over migranten en de boten die ze vervoeren. Italië heeft Frankrijk en Malta gevraagd om migranten op te nemen en volgens de Italiaanse premier gaan ze dat ook doen. Op deze manier is er weer een crisisjes doorbroken, maar met veel frustratie. Als er met elke boot vol migranten zo veel discussie en gezeik aan vooraf gaat, dan gaat dat alleen maar de relaties tussen landen schaden.

Italië en Malta ruziën sinds een paar dagen over wie er verantwoordelijk is voor de 450 migranten die door mensensmokkelaars in Libië met de houten boot de Middellandse Zee werden opgestuurd. Volgens Malta voer het schip eerst in Italiaanse wateren, maar volgens Italië klopt dat niet.

Gisteren besloten de Italiaanse autoriteiten de 450 migranten bij het eiland Linosa van de vissersboot af te halen. Acht vrouwen en kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De rest is naar twee andere schepen overgebracht. Italië weigert hen nog altijd op te nemen en zoekt andere landen die dat wel willen doen.

Zonder een duidelijke gezamenlijke visie zal dit alleen maar doorgaan en op een hele verkeerde manier. De onwil van de Europese landen om tot een duidelijk plan te komen zorgt met elke migrantenboot voor een kleine crisis.

Dit betekent niet dat ik Italië niet begrijp, heel erg goed juist, maar begrip is iets anders dan acceptatie. Als er alleen maar met vingers gewezen wordt, dan heb je uiteindelijk helemaal geen visie waar je op kan voortbouwen. Juist dan zit je in de problemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  kosten verhaald op de burger 450 x €300.000 = € 135.000.000.

  1.   

   De werkelijke kosten zijn veel hoger!!
   Je moet rekening houden met levenslange klaploperij en gepamper van de “vluchtelingen” en hun nareizende families. Ook de talloze nakomelingen moeten volledig worden onderhouden.
   En vergeet niet dat al die gepamperde, lieve moslims zich straks aansluiten bij onze wrede tegenstanders in de bijna onvermijdbare burgeroorlogen.

  2.   

   @Geen Twijfel: De machthebbers, nationaal en Europees, beschikken over een schier onmetelijk aantal belastingbetalers. Alle regelgeving is gericht op het sealen en veiligstellen van die geldstroom zodat de hobby’s van de machthebbers betaald blijven.

   De wiv is zo’n stuk gereedschap. De FIOD kan en zal daar gebruik van maken teneinde geen enkele belastingcent onbereikbaar te houden. Let maar op!

   1.   

    @lugar menigeen heeft zijn dikke vette kop in een meter beton laten storten dus dat opletten is voor weinige weggelegd, maar ik ben er iig 1 van die oplet..

    1.   

     Als ik het zo beschouw verkeert U in een permanente staat van crisis. Een en al crisis.
     Geen opvang, maar wel oppeppen hoe wij massaal in het verleden onderduikers op de vlucht een veilig onderkomen boden. Zeg maar de bezetter op alle mogeijke manieren met risico voor eigen lijfsbehoud tegen werkten. Dat doen wij dus weer.

 2.   

  Het is een gebed zonder einde omdat de Europese leiders weigeren effectieve maatregelen te nemen om de stoom illegalen te stoppen.

  Het enige wat echt help om deze stroom illegalen een halt toe te roepen is wat Australië jaren terug heeft gedaan toen het land werd overspoeld met z.g “bootvluchtelingen”.

  Consequent terug slepen en dat volhouden.

  Het bleek zeer effectief te zijn want de boodschap is begrepen door (potentiële) illegale migranten en de stroom illegalen is opgehouden voor de kust van Australie.

  En natuurlijk niet pamperen met allerlei uitkeringen en een gedoog beleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

  Het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) heeft een sterk aanzuigende werking op illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Europa reizen.

 3.   

  Als landen illegale migranten blijven opnemen kan deze crisis nooit opgelost worden. Europa sukkelt maar voort.

 4.   

  Gelukszoekers terug naar Libië slepen, daarna afzinken.
  Management van mensensmokkelorganisaties als Artsen zonder Geweten vast zetten, berechten en in het gevang smijten.
  Subsidietiet naar deze terroristen-enablers volledig afsluiten

  1.   

   +++++

 5.   

  Zou op zich nog niet zo’n probleem hebben met deze “economische” vluchtelingen.
  Het is de volstrekte afwezigheid van de uitvoering van het beleid.
  Als de uitgeprocedeerde,noem het van mij part illegale, asielzoeker, nu ook daadwerkelijk uitgezet zou worden.
  Dan zou ik idd meer begrip op kunnen brengen.

  Nu? Helaas, het halfslachtige beleid of het totale gebrek aan uitvoering van dit beleid, roept ook bij mij de 1e reactie op “Dicht met die grenzen en terugsturen.”
  Waarom geven we deze mensen niet b.v. een werkvergunning van 3 maanden, binnen die tijd geen werk? Dan er uit… Ongewenste vreemdeling, niet meer en niet minder, vingerafdruk/ Dna en niet meer welkom…

  Nu heb ik het gevoel dat ik gewoon bedrogen wordt met al dat geklets over illegaal en uitzetten, ik hoor er over praten maar zie nauwelijks of geen resultaat.

  1.   

   Dat heeft totaal geen zin om eerst binnen te laten voor wel of geen werk. Je krijgt ze sowieso niet meer weg, en dat weten ze. Achterlijk zijn ze echt niet, al worden ze wel zo behandeld door de ongelofelijk naïeve opnemers van deze migranten.

   1.   

    @lanex, er is inderdaad maar één afdoende oplossing. Geen migranten, lees nepvluchtelingen, binnenlaten. Dan hoef je ze ook niet weg- of terug te sturen.

 6.   

  Rechtsomkeer met die boten, lina recta terug waar ze vandaan zijn gekomen! D a t moet het beleid zijn!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!