Gemeente Rotterdam werkt samen met sharia-promotend advocatenkantoor

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente alle banden met advocatenkantoor El Hannouche per direct verbreekt. Het kantoor zou volgens LR shariarechtbanken promoten terwijl het juist partner is in de aanpak van dit soort praktijken. Via de Telegraaf.

Er zouden in zijn totaliteit zo’n twintig partners meedoen aan het gemeentelijke programma om allerlei achterlijke en barbaarse praktijken die men zich voor kan stellen bij slecht geïntegreerde migranten, tegen te gaan. Denkt u hierbij aan huiselijke geweld omdat de vrouw een mening had, een dochter die met een Nederlandse jongen flirt of een vrouw die van haar man wil scheiden.

De gemeente wil dat dit soort culturele verschillen worden doorbroken of in ieder geval verzacht, maar El Hannouche is juist voorstander van shariarechtbanken, die net zo zouden functioneren als arbitragecommissies (doen ze niet). In de praktijk leidt zo’n shariarechtbank er toe dat de vrouw gewoon de bek moet houden en de man gelijk heeft. Hoe aantrekkelijk dit idee ook moge zijn, het is niet in lijn met wat de Rotterdamse gemeente, of überhaupt de Nederlandse bevolking, wil.

Volgens Jamal El Hannouche is het LR goed recht om zijn rol aan de kaak te stellen maar is er niks aan de hand en heeft hij nooit klachten gehoord over dergelijke instanties. Dikke lariekoek natuurlijk. Tussen 2013 en 2015 waren er 215 geregistreerde gevallen van ‘schadelijke traditionele praktijken’. Daar is helemaal geen shariarechtbank voor nodig maar gewoon een tik op de vingers van een Nederlandse rechtbank. Doen we niet, mag niet, gedraag je, klaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Holland

  De hersenziekte genaamd ‘links’ maakt dat policor Nederland geen flauw benul heeft van de islam, zijn doelstellingen, de middeleeuwse waarden en normen en de uitwerking in de dagelijkse praktijk.

  De pest is ook dat links zo geharnast is in zijn cultuurmarxistische overtuigingen dat er geen zinnig woord mee te wisselen valt. Burgeroorlog en de gewapende strijd lijken op termijn de onontkoombare uitkomst.

  1. Frits Jansen

   Uw woordgebruik is zo fantasieloos dat u wel een trol MOET zijn.

   1. Holland

    …zei de linkse asieladvocaat die Nederland nog verder verziekt heeft door honderden uitgeprocedeerde gelukszoekers bij te staan in evenzovele, heilloze processen. Deze man verdient een levenslange gevangenisstraf. En nog steeds is hij uit op de verdere ondergang van Nederland: als trol op DDS manifesteert hij zich voortdurend met linkse lulkoek die nog erger en zieker is dan van die andere trol, Quispel.

    Frits Jansen verdient een Neurenberg 2.0.

   2. swetsnek

    NEE HOOR Holland is oke jij bent degene die niet deugt

   3. Frits Jansen

    U schijnt me in de gaten te houden. Dan had u kunnen weten dat ik al heb gezegd dat ik geen advocaat ben.

    Asielzoekers hebben overigens recht op bijstand van een advocaat. Maar het bijstaan van een uitgeprocedeerde is zinloos want kansloos.

    Ik verbaas me dat u met een scheldpartij reageert als Ik u ontmasker als trol.

    1. lugar

     @Fritslim: Ben jij nu zo dom of zijn wij nu zo snugger?

    2. Rechtsaf

     @lugar fritsülsün is natuurlijk als ilsamimbeciel verre van snugger

    3. Frits Jansen

     Ik ben zo slim en u bent zo dom.
     Maar vooralsnog kibbelen wij slechts over feiten.

 2. Ni28

  Met de huidige college zal Rotterdam mogelijk het primeur in Nederland halen met sharia rechtbank. Misschien met een tent naast het Gerechtsgebouw.

 3. DolleDries

  Islamitische burgemeester ja en nu de vruchten plukken.

 4. Frits Jansen

  Het is politiek correct om de sharia voir te stellen als iets verschrikkelijks. Maar insiders weten al lang dat de sharia ook regels omvat voor “alternatieve geschillenbeslechting”, dus zeg maar voor rijdende-rechter achhtige zaken. Dat werkt vaak beter dan een rechter want dan ligt meteen het mes op tafel.
  In Canada zijn al lang geleden proeven gedaan met sharia-geschillenbeslechting, en die zijn slechts gestopt omdat populisten ze zwart maakten.
  De Leidse iskamkenner prof. Berger zei ooit dat de Sharia voir 90% met ons recht samenvalt.

  Dus ik zou zeggen: islamhaters op deze site, barst maar los!

  1. Rechtsaf

   @Frits je laat heel duidelijk blijken dat jij een soort insider bent, in alles laat je merken dat je echt een pleuris hekel hebt aan Nederland, in alles laat je zien dat je meer islam wilt de vraag is waarom wil frits zo graag meer islam in Nederland? wat heb jij voor zieke geest?

   1. lugar

    @RA: “(…) waarom wil Ernstlim en Fritslim meer islam in Nederland..?”

    Ernstlim denkt dat als je buigt, knielt en onderdanig bent, ze binnen de islam wel zullen begrijpen dat ze zich aan ons westers model moeten aanpassen. En als dat niet werkt dan gaat de renegaat zelf wel overstag, lafaards geloven dat buigen de oplossing is.

   2. Frits Jansen

    Kunt u niet lezen of is dat te veel gevraagd van een trol?
    Als echte trol-automaat komt u telkens met het zelfde verhaal.
    Ik citeer professor die eens een andere kijk op de zaak heeft, maar zeg helemaal niet dat ik meer islam wil. En met Nederland heeft het al helemaal niks te maken.
    Ik vind Nederland zoiets als Almere, Nieuwegein of Zoetermeer: nuttig als bestuurlijke organisatie, maar “houden van” richt ik liever op een mooie vrouw.

    P.S. Als Baudet zeurt dat hij een vrouw zoekt, houdt hij dan minder van Nederland? Klinkt inconsequent.

  2. Ernst Quispel

   Je nuancering is volledig terecht, Frits, maar ik denk niet islamofoben op deze nuance zitten te wachten. Voor hen is sharia hetzelfde als steniging, handen afhakken etc. Tegen dat simplisme is geen kruid gewassen.

   1. Rechtsaf

    @Ernstlim in de islam zit geen nuance domme jongen, punt is dat jullie domme islamimbecielen geen idee hebben waar jullie het over hebben.
    De vraag rijst wel, waarom wil Ernstlim en Fritslim meer islam in Nederland..?

   2. Frits Jansen

    Geen kruid gewassen?
    Op deze site kan het allicht genoemd worden.
    En wat mij betreft met veel plezier.
    Islamofoben hebben een hele waslijst van bezwaren tegen de islam, en Wilders c.s. herhalen die zo vaak dat zelfs mensen die gaan geloven die zich helemaal geen aanhanger van Wilders noemen.

    Mijn punt is dat die bezwaren een voor een ongegrond blijken als je je er in verdiept.

    Intussen denk ik dat juist DDS een voorstander is van zogenaamde islamitische straffen, want de rechtse “doctrine” is dat Nederland verschrikkelijk onveilig is geworden door de zogenaamde massa-immigratie, en meedogenloze straffen dus op zijn plaats zijn. Dieven inderdaad had afhakken, verkrachters hun pik afhakken en een atoombom gooien op een land dat een wedstrijd Mohamned-cartoons organiseert.
    Want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
    Sommige DDS reaguurders zou ik hun kop wel willen afhakken, maar dat is zwaar werk en zal weinig helpen als daar toch geen hersens in zitten.

  3. Holland

   “De Leidse iskamkenner prof. Berger zei ooit dat de Sharia voir 90% met ons recht samenvalt.”
   ———————————————————————————————–
   (Met twee typefouten in 1 zin, behoort Frits Jansen waarschijnlijk tot de zware Korsakov patienten).

   Een andere islamkenner -de grootste die Nederland heeft gehad- Hans Jansen, waarschuwde voortdurend en vanuit overtuiging tegen de vele gevaren van de islam en de sharia. Vooral onwetende islampleasers nam hij het kwalijk dat zij de islam ophemelden zonder zich ooit in deze gewelddadige, onderdrukkende, discriminerende en imperialistische ideologie verdiept te hebben. ‘De exotische aantrekkingskracht van het duizend-en-een-nacht sprookje is een zeer gevaarlijke ontwikkeling’, zei hij. Het lijkt op het lijf geschreven van de onbenul Frits Jansen.

   1. Frits Jansen

    Die twee spelfouten komen doordat Android wordt geleverd met een LINKSE spell checker die goed getikte tekst in foute tekst omzet.

 5. DolleDries

  Volgens de Koran,heel de wereld moet onderworpen worden aan Allah. Dat is het kerndoel van de Islam(’De heerschappij is alleen voor Allah.’-Koran:12:40)…Bezetting van Europa is 2 keer mislukt!Nu zijn we getuige van de historische gebeurtenis van de derde agressieve expansiegolf van de Islam.En wat ze in het verleden met de wapens niet konden, doen ze vandaag met het geboortecijfer en immigratie.Jihad bestaat ook uit demografische oorlogsvoering, met de volgende elementen: migratie en de vorming van geïsoleerde moslimgemeenschappen in het te veroveren gebied.Mohammed was ervan overtuigd dat de Arabieren de wereld kunnen veroveren niet alleen met zwaard,maar ook via succesvolle demografische oorlogsdoctrine.Hele Midden Oosten, Pakistan, centrale Azië, Noord Afrika is op deze manier veroverd.Libanon is binnen 40 jaar verandert van een Christelijk land in een land met een moslimmeerderheid…
  Tot de Tweede Wereldoorlog waren er nauwelijks moslims in Wst-Europa te vinden.Maar,in het jongste verleden veranderde die situatie drastisch.In West-Europa stijgt moslim bevolking tot bijna 30 miljoen!…De massale immigratie van moslims in Europa is geen goed idee, vindt de Hongaarse de links-liberaal schrijver György Konrád;„ Integratie van personen heeft kans op succes, maar van grote groepen die hun identiteit behouden, niet. Er dreigt een parallelle samenleving die ons wil onderdrukken. Voor hem is de Islam het nieuwe totalitaire gevaar.”…In een gastkolom van de oudste Oostenrijkse krant Wiener Zeitung, waarschuwde de Oostenrijkse politicus Robert Lugar voor de islamisering van Europa. Hij beschreef het doel van politiek Islam als het verwerven van wereldoverheersing, en hij riep de democratie op om dit te bestrijden.Historisch, schreef hij, hebben we de gevolgen gezien van zo’n brute poging om de macht te krijgen…
  PVV-Kamerlid De Graaf gebruikte zijn spreektijd in een debat over integratie voor het opsommen van redenen waarom Nederland beter af zou zijn zonder Islam en zonder moslims:„Ons staat in Nederland een demografische ramp te wachten. De Nederlandse eigenheid, identiteit en cultuur worden via immigratie en de baarmoeder om zeep geholpen. Diverse islamitische leiders zeiden dat letterlijk, zoals Kadhafi.Moslims veranderen niet en integreren niet. Nee, ze verbouwen op onze kosten Nederland tot hun eigen huis, met al die moskeeën.”…FEIT:het doel van zowel heel wat niet-radicale als radicale moslims is hetzelfde: de wereld moet onderworpen worden aan de Islam en de Sharia.Onze open, vrije en tolerante cultuur, uniek in de wereld en in de geschiedenis, blijkt een vogel voor de islamitische kat.…

  1. Rechtsaf

   @DD we gooien hem er even bij.

   De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
   De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
   De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
   De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
   De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
   De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
   De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
   De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
   Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
   De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
   De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
   De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
   De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
   De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
   De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
   De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
   De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
   De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
   De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
   De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
   De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
   Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
   De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
   Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

   1. Guus Geluk

    De copy/paste-massaproductie draait op volle toeren.

    1. Holland

     Guus, de spruiten staan klaar. Ga lekker naar huis, dan blijven we verder verschoond van je stompzinnige reacties. Gereformeerde kerkrat.

     1. Guus Geluk

      “Gereformeerde kerkrat”

      Mislukte smurf.

     2. Holland

      Voor goed schelden ben je niet in de wieg gelegd Guus. Verder dan het pre-puberale stadium kom je niet: ‘mislukte smurf’ is een scheldwoordje op Donald Duck niveau.

      Komaan, je hebt een hoop in te halen. Blijven oefenen, misschien lukt het.

     3. Guus Geluk

      Holland: “Voor goed schelden ben je niet in de wieg gelegd…”

      Ik realiseer me dat. Gelukkig niet.

    2. lugar

     @Guuslim: Het is pas stoer als je er ook inhoudelijk op ingaat.

    3. Ernst Quispel

     Guus, Holland is volledig aan het ontsporen. Ik zou hem een tijdje negeren om afkoeling mogelijk te maken.

     1. Guus Geluk

      Goed advies.

     2. DolleDries

      Het is geen advies Guus maar een bevel van Ernst.

  2. Blue monday

   Had ook eens een oraal. Oek gelezen ipv de Koran..wie weet had je dan ooit nog een zinnige opmerking.

   Hoewel ik vrees dat je dit letterlijk jat van een andere site…

   1. Blue monday

    Stomme spellingchecker…

    Ja kom er maar in…

    Oraal = Normaak
    Oek = Boek

    En Dries = domme oude man

    1. DolleDries

     Toegift speciaal voor jou met name de laatste regel.

     De “elite” heeft bepaald dat de volkeren van Europa zichzelf moeten beschouwen als Europeanen.En om dat te realiseren, moeten nationale identiteiten worden vernietigd.Ende beste manieren om dat te doen, zijn door middel van het massaal toelaten van miljoenen volgelingen van een anti-Westerse ideologie, en door het zoveel mogelijk macht overdragen aan Brussel….In 1987 werd Brigitte Bardot veroordeeld vanwege ‘het aanzetten tot rassenhaat’ omdat zij (…) de ‘buitenlandse overbevolking’ aan de kaak stelde. In 1988 werd zij weer veroordeeld, omdat zij het had betreurd dat ‘de Franse identiteit en Franse tradities teloor waren gegaan’. In 2000 werd Bardot weer veroordeeld, omdat zij (…) ‘haar land, haar vaderland’, een land had genoemd dat was overspoeld door buitenlanders, in het bijzonder moslims. En in 2003 werd Bardot weer vervolgd omdat zij de aanslagen van september 2001 in verband bracht met de Islam. En opnieuw waarschuwde zij voor de islamisering van Frankrijk.(Bron: ‘Bardot Fallaci Houellebecq Wilders’.) Maar,ze heeft toch gelijk gekregen! Hollande verklaarde recent veel last te hebben van de Islam; helaas de constatering van deze linkse president komt veel te lááááát!..„Aan de naïeve Westerling de Islam uitleggen”-zei ooit arabist prof. dr. Hans Jansen-„ is net zoiets als aan een kleuter seksuele voorlichting geven.”…

     1. Frits Jansen

      Nee, de “elite” (door u en mij verkozen) heeft bepaald dat Europees beleid gecoördineerd moet worden. Europeanen zijn we al lang en nationale identiteiten kunnen prima voortbestaan in een gecoördineerd, verenigd Europa.

      De rest is allemaal slap gelul te dom om op te reageren.

  3. Frits Jansen

   Wel eens van De Missie gehoord, de Roomse Wel te verstaan? Die stuurde missionarissen de bushbush in met als doel zieltjes te winnen voor de Kerk van Rome. Eenmaal gekerstend mochten ze natuurlijk niet meer aan geboorte beperking doen. Het gevolg was overbevolking – en daar komen die migratiestromen van vandaag vandaan.

 6. Zcooby

  Nog effe Linkse Politici is door JULLIE toe doen in Rotterdam de sharia bovengronds.

 7. Gerlos

  Geef de moslims alles wat hun niet bevalt in EENS ZO’N MOOI NEDERLAND, want met hele zooitje Linkse figureren wordt alles in dit land verkwanseld en die kut moslims varen er wel bij.

  WANNEER KOMEN WIJ EENS IN OPSTAND TROLLEN.???????

  1. DolleDries

   Niets aan de hand islam is vrede en staan best open voor kritiek.

   In Pakistan wil islamitisch politicus Khadim Hussain Rizvi een atoombom loslaten boven Nederland. Dat zei hij tijdens een persconferentie. Hij reageert hiermee op het nieuws dat Nederlands politicus Geert Wilders een magazine met enkel Mohamedcartoons wil uitgeven.
   “Als ze me een atoombom geven, zou ik Nederland van de kaart vegen nog voor ze hun cartoonwedstrijd kunnen organiseren!” Met die sterke verwoording uit Pakistaans politicus Khadim Hussain Rizvi zijn ongenoegen over de plannen van Geert Wilders.
   De Nederlandse PVV-politicus werkt aan een magazine met niets dan Mohamedcartoons. Hiervoor schreef hij een wedstrijd uit voor cartoonisten overal ter wereld. Hij kreeg naar eigen zeggen al meer dan 200 inzendingen binnen.
   Dat Rizvi daar niet mee opgezet is, spreekt voor zich. Als leider van de streng islamitische partij TLP is het afbeelden van de profeet Mohamed onaanvaardbaar voor hem. Ondanks zijn conservatieve houding, wint Rizvi de laatste jaren stapsgewijs aan populariteit in Pakistan. Radicale uitspraken als deze worden vaak goed onthaald door zijn achterban.

 8. DolleDries

  Turkije was onder leiding van Kemal Atatürk sterk gemoderniseerd en geseculariseerd.DeIslam wordt afgeschaft als staatsgodsdienst.En met de afschaffing van het kalifaat in 1924 wordt een streep gezet onder 400 jaar Ottomaanse leiding…Maar, Erdoğan wil het Ottomaanse rijk graag herstellen.Hij droomt van het islamitische kalifaat op te richten ,met Turkije als leider, net zoals dat was toen het kalifaat bestond onder de naam het Ottomaanse rijk.En de aanhangers van Erdoğans AK Partij(de islamitische versie van de NSDAP), hebben heimwee naar deze tijd. ..De Jordaanse koning Abdullah waarschuwde Europa al in 2013 dat Recep Tayyip Erdoğan door middel van verovering van het Midden Oosten met militaire (terreur)middelen, en daarna Europa door stapsgewijze islamisering- nastreeft.En we weten dat de uiteindelijke bedoeling van de Islam is: het veroveren en domineren van alle andere religies en landen — het installeren van de Sharia-wetgeving wereldwijd.Dat is het vanaf het vroegste begin geweest, en dat blijft het tot op heden…
  Sinds het aantreden van Erdoğan zijn talloze Turkse journalisten gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Eén derde van de media is al op- en omgekocht door het regime en het grootste deel van de rest van de media geïntimideerd. Militaire officieren, professoren, vakbondsleiders, activisten en vreedzame critici van allerlei pluimage worden vanwege verzonnen aanklachten gevangen genomen en maanden of jaren vastgezet. Hij neemt kranten die niet gunstig over hem schrijven hardhandig over en bouwt links en rechts protserige paleizen alsof hij een sultan is…Erdoğans Turkije is al jaren de grootste bondgenoot van hun belangrijkste terreurorganisaties: de Moslim Broederschap, Hamas, Al-Nusra(/ Al-Qaeda) en IS.Turkije is uitgegroeid tot een uitvalbasis voor IS(Turkije en IS dezelfde kijk op de wereld en dezelfde islamistische doelen hebben) en andere salafistische terreurgroepen.Iedereen die de onafhankelijke, niet door de reguliere media verdraaide berichtgeving over Syrië volgt weet inmiddels dat Turkije volgens tal van bronnen IS ondersteunt. Zo blijkt de zoon Erdogan de grootste financier te zijn….
  Fascistische dictator Recep Tayyip Erdoğan een grote bedreiging vormt en minstens zo gevaarlijk is als Hitler.Zijn toespraken doen op huiveringwekkende wijze denken aan Adolf Hitler, die de Duitsers eveneens massaal wist te hypnotiseren met megalomane visioenen over een nieuw groot en machtig wereldrijk.De genocidale militaire campagne tegen de Koerden is slechts het begin van hun Ottomaanse veroveringsoorlog…Een eeuw nadat ze er hun koffers moesten pakken, zijn de Turken opnieuw de Balkan aan het veroveren/aan nieuw Ottomaanse Rijk maken/.Fascist Alija Izetbegovic, de eerste president van onafhankelijk Bosnië, zei op zijn sterfbed: “ik laat mijn land over aan Erdoğan”…Mensen die niet tot het islamitische geloof behoren, zijn verbaasd om te zien hoeveel vrouwen in Sarajevo een hoofddoek dragen, terwijl Bosnië voor de oorlog in de jaren 1990 een seculier land was.De grootste Turkse invloeden zijn echter ook zichtbaar via de twee, door de Turkse staat gerunde universiteiten in Sarajevo. Hier zitten ook voornamelijk Turkse studenten op.Op de Internationale Universiteit van Sarajevo moeten studenten de hoofdingang van het gebouw betreden onder toeziend oog van Sultan Mehmet de Veroveraar, de Ottomaanse heerser die in 1463 de Islam introduceerde in Bosnië.”Sarajevo is een provincie van Turkije, zo voel ik de stad,” zegt de Turkse studente Rabia Karahan.Dictator Erdoğan droomt ook van een islamitische verovering van Jeruzalem en vind dat de vlag van de Islam weer in Jeruzalem moet wapperen…

 9. Diederik van Walsum

  Maak u geen illusies, want:

  2010 (!)
  Van de Europese Resolutie 1743
  waarmee in Europa de islam versterkt én de islamisering versneld wordt, heeft bijna geen Europeaan ooit gehoord.
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de zegeningen van de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.

 10. Peter Loosduinen

  advocatenkantoor El Hannouche : duidelijk, deskundig en doelgericht.

  Dit moet op de volgende wijze worden beëindigd : duidelijk, deskundig en doelgericht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.