Gemeente Rotterdam werkt samen met sharia-promotend advocatenkantoor

Geen categoriejul 11 2018, 16:00
Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente alle banden met advocatenkantoor El Hannouche per direct verbreekt. Het kantoor zou volgens LR shariarechtbanken promoten terwijl het juist partner is in de aanpak van dit soort praktijken. Via de Telegraaf.
Er zouden in zijn totaliteit zo'n twintig partners meedoen aan het gemeentelijke programma om allerlei achterlijke en barbaarse praktijken die men zich voor kan stellen bij slecht geïntegreerde migranten, tegen te gaan. Denkt u hierbij aan huiselijke geweld omdat de vrouw een mening had, een dochter die met een Nederlandse jongen flirt of een vrouw die van haar man wil scheiden.
De gemeente wil dat dit soort culturele verschillen worden doorbroken of in ieder geval verzacht, maar El Hannouche is juist voorstander van shariarechtbanken, die net zo zouden functioneren als arbitragecommissies (doen ze niet). In de praktijk leidt zo'n shariarechtbank er toe dat de vrouw gewoon de bek moet houden en de man gelijk heeft. Hoe aantrekkelijk dit idee ook moge zijn, het is niet in lijn met wat de Rotterdamse gemeente, of überhaupt de Nederlandse bevolking, wil.
Volgens Jamal El Hannouche is het LR goed recht om zijn rol aan de kaak te stellen maar is er niks aan de hand en heeft hij nooit klachten gehoord over dergelijke instanties. Dikke lariekoek natuurlijk. Tussen 2013 en 2015 waren er 215 geregistreerde gevallen van 'schadelijke traditionele praktijken'. Daar is helemaal geen shariarechtbank voor nodig maar gewoon een tik op de vingers van een Nederlandse rechtbank. Doen we niet, mag niet, gedraag je, klaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten