Klimaatakkoord - Wiebes wringt ons in rare bochten: Shell vs. belastingbetaler

Geen categoriejul 08 2018, 8:00
Minister Wiebes gaat dit land wel even redden van al die CO2 uitstoot. Een strijd tussen Shell, Greenpeace, de overheid, boer Harm en de woningbouwverenigingen. Via het AD.
Het kabinet VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaat ons redden van de opwarming van de aarde door één van 's werelds kleinste landen een kwart minder CO2 te laten uitstoten. Take that, global warming! Hoe ze dat precies gaan doen weten ze niet. Dat mag minister Wiebes van Economische Zaken oplossen.
Wiebes kwam met het idee om alle partijen als een soort kleuterklas in te delen. Zo heb je vijf tafels waar iedere tafel een bepaald deelonderwerp aansnijden. De zogenoemde 'klimaattafels'. Aan deze tafels zitten elkaars directe tegenstanders alsof het om een Pokertoernooi tussen aartsrivalen gaat. Shell vs. Greenpeace, overheid vs. boeren, woningbouwcorporaties vs. burgers en ga zo maar door.
Hoe Wiebes tot zijn doelstelling van 25% minder CO2 dan in 1990 komt, zal hem worst wezen. Alle opties liggen op de klimaattafel. Denkt u aan CO2 in lege gasvelden stoppen (kost Shell 1 miljard en die willen daarom overheidssteun, lol) of heel Nederland vol pleuren met windmolens die haast geen fuck opleveren. Dit terwijl men graag wil dat iedereen elektrisch gaat rijden (waardoor kolencentrales weer moeten loeien want pieken en dalen in het net kunnen die windmolens en zonnepanelen niet opvangen).
Verder wordt je natuurlijk op den duur geforceerd zo'n warmtepomp aan te schaffen omdat de overheid je gaat naaien met oplopende belastingen op gas. En als het Wiebes helemaal te moeilijk gaat worden omdat er compleet idiote voorstellen tussen zitten die hij zelf niet wil verantwoorden, kiept hij het zo de schutting van de provincies en gemeentes over. Nederland wordt namelijk opgedeeld in 30 'energieregio's' die zelf moeten gaan bepalen hoe ze die CO2 gaan verminderen!
Het wordt sowieso dus een duur geintje waar Shell subsidie voor gaat krijgen en de burger wordt geforceerd 'te investeren' in z'n eigen woning en omgeving voor een onzin doel terwijl de VS en China er vrolijk op los stoken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten