Klimaatakkoord – Wiebes wringt ons in rare bochten: Shell vs. belastingbetaler

Minister Wiebes gaat dit land wel even redden van al die CO2 uitstoot. Een strijd tussen Shell, Greenpeace, de overheid, boer Harm en de woningbouwverenigingen. Via het AD.

Het kabinet VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaat ons redden van de opwarming van de aarde door één van ’s werelds kleinste landen een kwart minder CO2 te laten uitstoten. Take that, global warming! Hoe ze dat precies gaan doen weten ze niet. Dat mag minister Wiebes van Economische Zaken oplossen.

Wiebes kwam met het idee om alle partijen als een soort kleuterklas in te delen. Zo heb je vijf tafels waar iedere tafel een bepaald deelonderwerp aansnijden. De zogenoemde ‘klimaattafels’. Aan deze tafels zitten elkaars directe tegenstanders alsof het om een Pokertoernooi tussen aartsrivalen gaat. Shell vs. Greenpeace, overheid vs. boeren, woningbouwcorporaties vs. burgers en ga zo maar door.

Hoe Wiebes tot zijn doelstelling van 25% minder CO2 dan in 1990 komt, zal hem worst wezen. Alle opties liggen op de klimaattafel. Denkt u aan CO2 in lege gasvelden stoppen (kost Shell 1 miljard en die willen daarom overheidssteun, lol) of heel Nederland vol pleuren met windmolens die haast geen fuck opleveren. Dit terwijl men graag wil dat iedereen elektrisch gaat rijden (waardoor kolencentrales weer moeten loeien want pieken en dalen in het net kunnen die windmolens en zonnepanelen niet opvangen).

Verder wordt je natuurlijk op den duur geforceerd zo’n warmtepomp aan te schaffen omdat de overheid je gaat naaien met oplopende belastingen op gas. En als het Wiebes helemaal te moeilijk gaat worden omdat er compleet idiote voorstellen tussen zitten die hij zelf niet wil verantwoorden, kiept hij het zo de schutting van de provincies en gemeentes over. Nederland wordt namelijk opgedeeld in 30 ‘energieregio’s’ die zelf moeten gaan bepalen hoe ze die CO2 gaan verminderen!

Het wordt sowieso dus een duur geintje waar Shell subsidie voor gaat krijgen en de burger wordt geforceerd ‘te investeren’ in z’n eigen woning en omgeving voor een onzin doel terwijl de VS en China er vrolijk op los stoken…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. poldi

  Wij, de burgers zijn een roepende in de woestijn bent.
  We zijn omringt door hersenlozen. Kijk naar de praatprogramma’s op de TV waar linkse betweters HUN “schone” milieu door onze strot rammen. Tel daarbij op de kosten van het immigratie beleid, door U ook al uitstekend voorgerekend, en zo krijgen wij een aardig beeld van de kosten die de werkende en gepensioneerde Nederlander boven en hoofd hangt en zonder enige twijfel krijgt te betalen.
  Linksom of rechtsom. (Rechtsom is verdwenen onder Rutte)
  Waar is ons gezond verstand gebleven ?

  1. Frits Jansen

   Schone energie is business, dus rechts.
   Een spaarlamp kost een veelvoud van een gloeilamp.
   Accufabrikanten beleven gouden tijden, om nog te zwijgen van zonnepaneelfabrikanten.
   De bouw veert op doordat huizen die nog lang niet versleten zijn moeten worden afgebroken omdat ze niet energiezuinig genoeg zijn.
   Ik heb de tijd nog meegemaakt dat er goud geld te verdienen was met computers, maar door de oprukkende technologie is daar geen droog brood meer aan te verdienen.
   Nu kunnen we verdienen aan milieutechnologie.
   Milieu is rechts, want er is geld aan te verdienen.

 2. poldi

  Helaas is analfabetisme populair bij de onnozelen in Den Haag.
  Gas verbieden durven ze wel maar het gif van islamisten omarmen ze, mijn land omvolken laten ze wegkijkend toe, de VVD voorop!

 3. poldi

  Elsevier (Syp Wynia):
  Zes redenen om het gasverbod niet voor lief te nemen.
  Voor de burgers van Nederland is het natuurlijk niet nieuw dat ze worden overvallen door maat­regelen waar ze niet om hebben gevraagd, die ze op kosten jagen en waarvan de doelmatigheid dubieus is. Zo zijn de Nederlandse burgers murw gebeukt. ‘Het zal mijn tijd wel duren, ze doen toch waar ze zin in hebben, dit overleven we ook wel weer’ – dat werkt.

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2018/07/zes-redenen-om-gasverbod-niet-voor-lief-te-nemen-630249/

 4. sonar

  Zolang we onbenullen als MP,minister,staatsecretarissen hebben zal het nooit wat worden.
  Iedere oetl.l probeert het wagenwiel opnieuw uit te vinden,en de rekening bij de burgers neer te leggen.
  En dan zijn er nog de onnozelen die vinden dat we een goed kabinet hebben,in het bedrijfsleven zouden zij de toilets niet een mogen schoonmaken,het wordt tijd om de macht en de kracht van de massa toe te passen en de boel radicaal opruimen.

 5. lugar

  Onder de streep is het natuurlijk duidelijk. De burger is de klos en gaat fors meer betalen. Energie heb je namelijk nodig dus kun je de belastingen flink opschroeven.

  Een nieuwe belasting is in aantocht en de burger wordt langzaam bekend gemaakt met deze nieuwe melkkoe: “gastaks”

 6. Ernst Quispel

  Ik hoor de critici van Wiebes niet zeggen dat we de gaskraan in Groningen maar weer moeten openzetten.

  1. poldi

   Er is buiten Groningen nog genoeg aardgas in de wereld om honderden jaren vooruit te komen.
   De kosten om daarvan gebruik te maken zijn aanzienlijk lager dan de kosten van de de huidige hysterische energietransitie.
   In de tussentijd is er nog genoeg tijd om andere energievormen maar geen windenerigie te ontwikkelen.

   Kernenergie is uiteindelijk de beste methode om aan de behoefte van energie te voldoen. Het overschot aan energie, te verwezenlijken met kerncentrales (later met fusiecentrales), komt de mens alleen maar ten goede. Geen luchtvervuiling, het bestrijdt armoede, het stimuleert de voortgang van de techniek en het geeft ontwikkelingslanden de mogelijkheden zich te ontplooien. Daarnaast zet het de positie van het Midden Oosten op zijn plaats. Men kan in die landen, bijvoorbeeld Saoedi Arabië dan ook eens terug naar normaal met beide voetjes op de grond.

 7. EllyD18

  Wiebes was ongetwijfeld het braafste jongetje van de klas en ook het eerzuchtigste.
  Hij wil teveel in te korte tijd en zadelt de Nederlander met enorme problemen op.
  Er is gas genoeg in de wereld.

 8. poldi

  Rutte heeft namens geheel Nederland ‘Parijs’ ondertekend.
  De VVD is daardoor vleugellam.

  Ik zie een uitgelezen kans voor Wilders en/of Baudet om over het gasverbod een duidelijk standpunt in te nemen.

  Vooralsnog heb ik niets vernomen, hoe zij tegenover dit dictatoriale besluit staan.

  Een gemiste kans voor open doel.

  Of ze vinden het prima, dat half Nederland in de kou komt te zitten en de rest bij het BKR geregistreerd staat.

 9. Ni28

  Deze regering gedraagt zich als een handvol door de kleinheid van het land gefrustreerde bende planeetredders die zijn weerga niet kent. Nederland moet perse van het gas af als compensatie voor eigen mislukte gaswinning en weer als de beste jongetje van het klas hun burgers financieel uitkleden voor zogenaamde hogere doelen. Gas, die van de fossiele brandstoffen de schoonste is doe je weg voor iets wat nog in ontwikkeling is en nog lang niet voldoende werkt. Overigens in schrille contrast met klein Nederland gaat Frankrijk juist veel meer gasaansluitingen leggen. Nederland wordt geregeerd door Greenpeace met haar waanbeelden. Het zou beter en goedkoper om uit Greenpeace de stekker uit te trekken. De regering is duidelijk aan het paniekvoetballen met straks dezelfde effect als het sluiten van bejaardenhuizen maar dan in een gigantische vorm. De burger is gewaarschuwd. Syp Wynia refereerde hierover deze week in de Elsevier.

  1. Ni28

   Het klimaat akkoord is een voorbeeld van dictatoriale optreden van dit kabinet.

 10. poldi

  Politici die met elkaar bakkeleien over koopkrachtplaatjes tot cijfers achter de komma, tekenen zonder na te denken over de kosten bij het kruisje als het gaat over energie en klimaat.
  Maar dat beleid gaat per gezin 10 duizenden euro ’s kosten, met de noodzaak geld bij te lenen (tegen een lage rente, dat weer wel, zegt Samsom) Domheid, doortraptheid, eigenbelang, wat zou de belangrijkste oorzaak zijn? De wal gaat het schip pas keren als het stemvee de gevolgen merkt in de portemonnee, maar dan is er waarschijnlijk al veel schade aangericht.

 11. meijer61200

  Waar Wiebes verschijnt ontstaan geweldige puinhopen! Zie de Belastingdienst. Hij is nog niet capabel om ergens openbare toiletten schoon te maken. Een volstrekte miskleun deze man.

 12. Bes Tolen

  Wiebes is geen probleem. Daarvoor heeft hij al te veel fouten gemaakt en dan kun je hem niet nog later laten vallen. Bovendien trekt de man zich zijn fouten niet aan en kan dus door gaan. Nu staat Schouten nog bovenaan als populairste of beste bewindspersoon. Zoiets. Maar let op, de tijd komt dat Wiebes bovenaan staat. Want waar gaat het de kiezers eigenlijk om? De meerderheid om helemaal niets want die denken altijd meer te krijgen dan ze recht op hebben. Wat komt omdat ze altijd zeggen op meer recht te hebben dan ze krijgen. Laat nu de meerderheid het daar helemaal mee eens zijn. Kijk maar naar die onderwijzers, pardon leraren, waarvan de meerderheid wat capaciteiten betreft, beneden de middelmaat is. Omdat het zo’n grote groep is die leraren, krijgt de meerderheid altijd al meer dan ze eigenlijk recht op heeft.

 13. Pescador

  pinokio, moet je die neus eens zien

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.