Laffe houding bestuur Hogeschool Saxion Enschede – Documentaire Aramese genocide gecensureert uit angst voor boze Turken en DENK

227963_219570_12328_Saxion2_1
Foto: Saxion Enschede via 1Twente

Hier hebben we te maken met een klassiek geval van het effect van politieke correctheid in een ‘vrij’ land. Je mag je documentaire maken, krijgt steun van je docenten maar de schoolleiding weigert je project te openbaren uit angst voor een boze menigte. Te zot voor woorden! Via de Telegraaf.

Dit krijg je met politieke correctheid. Dit keer niet zozeer Nederlandse politiek maar die van de Turken en de Arameeërs. Shayno Numansen, een welbespraakte jongedame met Aramese roots, voelde zich genoodzaakt om het verhaal van haar familie door te vertellen aan een breder publiek. Saxion gaf haar de mogelijkheid om dit via een documentaire te doen en genoot alle steun en advies van haar docenten. Voor dit project is ze dus zelfs afgereisd naar Turkije om haar familie en andere waardevolle invalshoeken voor haar documentaire in beeld te krijgen.

Eenmaal aangekomen bij de laatste fase van haar project, waar ze dus al die tijd goedkeuring voor kreeg, schrapt Saxion het idee om haar documentaire extern uit te zenden. Het idee dat er dan straks een paar Twentse Turken de zaak kort en klein komen slaan met fakkels en hooivorken gesponsord door DENK, was de leidende gedachte bij het Saxion bestuur. Of hier ook daadwerkelijk sprake van zou kunnen zijn weet niemand maar ‘ gewoon liever niet’ en ‘het zekere voor het onzekere’ krijg je dan te horen.

Presenteer dan direct een lijst met verboden onderwerpen (en accepteer de lading shit die je dan als bestuur over je heen krijgt) maar laat niet een studente een persoonlijk verhaal waar ze haar hele hart en ziel in heeft gestopt, voor niks werken omdat je bang bent voor wat Turkjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Het lijkt me dat deze jongedame de wegkijkschool niet nodig heeft. Als ze een goed verhaal heeft, zal er best wel een omroep zijn die dit naar buiten wil brengen. En als haar een advies mag geven: verander van school.

  1.   

   Ik vraag mij af of er scholen zijn die dit wel aandurven. Ik denk het niet. Dit is exact de uitvoering van de Jihad in drie stappen, ( zitten nu in de 2e stap) totdat ze de macht krijgen en dan is het volledig gedaan met de democratie en emancipatie. Dagelijkse preken in de Diyanet moskeeën om voortdurend de dhimmi’s te onderdrukken. Doordat de scholen (duitsland gezind 50 euro boete omdat kind niet een bezoek aan moskee wil brengen) toegeven aan intimidatie en het houdt dus niet meer op. Wilders heeft gelijk, wij verliezen onze vrijheid aan de Islam. De uitkomst van de Islam is bekend.

   1.   

    Wilders heeft stiekem zin leven gegeven om Europa te proberen redden van de ondergang.

 2.   

  Ik zou als ik haar was naar de rechter stappen want dit is schandalig.

  1.   

   Daar zit als student ook niet op te wachten.

   1.   

    Ik weet niet wat voor schade ze hierdoor heeft reiskosten enz.

 3.   

  Het bekende laffe politiek incorrecte gedoe door te kruipen voor bukkende schreeuwlelijkerds.

 4.   

  Als we alle gevoelige onderwerpen niet meer aan mogen stippen omdat Erdogan en zn kornuiten er zich aan storen kun je vrijwel nergens meer over praten. We moeten af van dat omzichtige, voorzichtige, politiekcorrecte gehannes. Het maakt bovendien geen ene moer uit. ‘Ze’ vinden je er niet beter door. We blijven inferieur tov de trotse Turk. En Saxion zal wel links georiënteerd zijn qua directie schat ik zo in.

  1.   

   AB: politiek correct = lafheid.!

 5.   

  Het besluit is niet laf maar gewoon Nederlands. Wij Nederlanders willen voor wat rust en vede best wel geschiedvervalsing plegen. Dat zien we op meerdere terreinen. Dus kom op, een beetje een paniekerig stukje.

  1.   

   In het westen doen we water bij de wijn, zoeken we de consensus en desnoods islamiseren zij onszelf omdat we geleerd hebben dat conflicten vervelend zijn en niet productief. Binnen de islam is overheersing en onderwerping de regel, de islam past zich niet aan. Daarom is de houding van het schoolbestuur ook volkomen begrijpelijk, net zoals de houding van veel bestuurders in ’40 – ’45. Ook toen was er een bezetter die overheerste en onderwerping verwachtte. Islam is dan ook een fascistoïde ideologie en omwille van de lieve vrede buigen de Nederlandertjes graag mee.

 6.   

  Nederland is nu al bang voor eigen Turken import. Wat is de volgende stap?

 7.   

  Het onderwijs, of wat er nog van over is, is in de handen van Links gevallen. En Links is momenteel bezig met een machtsgreep, waarbij geen enkel middel wordt geschuwd.

  Men heult met alles en iedereen die de ondergang van Nederland voorstaat.

  Linksen zijn derhalve landverraders.

  NSB-ers stonden langs de kant te juichen, toen de Duitse Nazi’s het land binnen trokken, Links doet haar uiterste best zoveel mogelijk, liefst islamitische, buitenlanders binnen te halen.

  Links vergeet één ding: Als de Duitsers gewonnen hadden, hadden ze ook de NSB-ers opgeruimd.
  Dus laat hen niet denken dat zij een aparte status zullen verwerven in het aanstormende Ottomaanse Rijk. Ook hun koppen zullen rollen!

  1.   

   Over NSB-ers gesproken, wat vindt HEM van het verontrustende feit dat er ook nu in ons land weer mensen zijn die een smerige buitenlandse dictator, Putin, hoger achten dan de eigen democratisch gekozen bestuurders?

   1.   

    @Ernst doet even een ja-maar-zij-doen-ook-je.
    Zodra de islam aangevallen wordt komt onze rasechte islamimbeciel Ernst het even omdraaien om vervolgens de Nederlanders even te schofferen.
    Ernst laat natuurlijk heel duidelijk zijn NSB voorkeur zien en vooral zijn stem te laten horen als zéér warme pleitbezorger van de islam..
    Dit pas verontrustend!!!

    1.   

     +++++
     En het gaat hier niet over Poetin maar over Turken.

   2.   

    Er zijn ook mensen die een smerige, buitenlandse dictator, Erdogan, hoger achten dan de eigen democratisch gekozen bestuurders. Sterker nog, deze mensen hebben helemaal niets met Nederland, maar misbruiken wel op afschuwelijke wijze ons sociaal stelsel. Wat vindt Ernst daarvan?

    1.   

     @adriaan daar zal Ernst afkeurend op reageren omdat het een retorische vraag is..

     1.   

      @Rechtsaf, als je Ernst zijn achillespees raakt, is hij zo mak als een lammetje. Hij staat inmiddels buitenspel.

   3.   

    Dit is de modus operandi van EQ, namelijk off-topic reageren. Dat hij daarmee aangeeft het impliciet eens te zijn met de strekking van het artikel, dat ontgaat hem. Vele anderen echter niet.

    1.   

     Klopt.

   4.   

    Daaruit blijkt wellicht de kwaliteit van onze eigen bestuurders. En of die werkelijk democratisch zijn gekozen?
    Als je op allerlei gebieden ziet dat de grootste (en de op een na grootste) partijen bij voorbaat worden uitgesloten om aan het bestuur van land of stad deel te nemen, moet je je afvragen of ons land nog wel zo democratisch is.
    Neem daarbij ook nog dat onze rechtstaat op een vreselijke manier in verval is (processen-verbaal worden op last van de rechter aangepast, vanuit linkse hoek wordt het OM aangezet tot vervolging van politici die zich voor de volle 100% hebben ingezet om een stad tot bloei te brengen.
    Geef een adres en ik stuur u het bewijs toe.

 8.   

  Vroeger, toen de Turkijes in school de minderheid waren, dan waren ze braaf, maar voor en na school verzamelden ze al op plekken aan winkeltjes om andere kinderen hun geld af te pakken.

 9.   

  Wat een laffe houding van de Saxion! Bah, het kan toch niet zijn dat we straks ook de Holocaust gaan ontkennen uit angst voor de neonazi´s? De Arameeërs en Armeniërs waren beide slachtoffer van de genocide in 1915 uitgevoerd in opdracht van de toenmalige Ottomaanse leiders. Een kleine correcte voor de redactie: De jonge filmmaakster Shayno Numansen is van Aramese afkomst en haar film gaat ook over de Aramese genocide en niet over de “Armeense” genocide, zoals hier in het artikel beschreven staat. Er wonen in Nederland meer dan 25.000 Arameeërs, waarvan meesten woonachtig zijn in omgeving Twente en Amsterdam.

  1.   

   ArameseKenner..

   Meer dan 25.000?! :o
   Da’s behoorlijk wat.. waarom ook alweer?

 10.   

  Het is een goed verhaal maar aangezien de Turken in ONS land het niet eens zijn met haar verhaal komen de bedreigingen van allen kanten op haar en school af. Geweldig die intergratie van die idiote Erdogang Turken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!