Lodewijk Asscher steeds meer het beeld van slappe leider

In het AD wordt openlijk getwijfeld aan de leiderschapscapaciteiten van PvdA-leider Lodewijk Asscher. Er staan een aantal catastrofes opgesomd en toegelicht.

De situatie omtrent het VMBO te Maastricht is het laatste schandaal waar de naam van de PvdA flink wordt besmeurd. André Postema, PvdA-fractievoorzitter van de Eerste Kamer en voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) weigert om op te stappen. Lilianne Ploumen gooit ‘per ongeluk’ haar whatsapp-bericht naar Asscher de openbaarheid in waarin ze hem sommeert om Postema te bellen en hem op te laten stappen. Lodewijk Asscher was daar een te slappe zak voor dus moest Ploumen het zelf doen. Dit had geen succes want Postema blijft gewoon stug zitten!

Daarvoor was het al raak met Asscher en fractiegenoot William Moorlag, die z’n PvdA-idealen door de dikke stront haalde toen bleek dat hij een schijnconstructie hanteerde voor een sociale werkplaats waar hij directeur van was (de benadeelden uitbuiten dus). Asscher bleef de man gewoon steunen maar partijvoorzitter Vedelaar trad toen wél op. Van Moorlag bleef gewoon zitten en Asschers’ leiderschap werd weer eens ondermijnd.

Dan nog de situatie van PvdA-senaatsvoorzitter Marleen Barth die zat te miepen om een huurverlaging voor een burgemeesterswoning van haar en haar man. Vedelaar reageerde niet toen Asscher de situatie naar hem doorverwees. Barth vloog vrijwel direct daarna naar de Malediven terwijl de stemming voor de donorwet eraan zat te komen. Asscher zei en deed wederom niks tót Barth pas was opgestapt. Toen begreep hij het volledig en kijkt hij weer met dat domme glimlachje in de camera.

Asscher zelf schuift zijn wanprestaties allemaal af op het feit dat de PvdA democratisch is, waardoor hij dan ineens niet meer verantwoordelijk is of zo. Het lijkt wel alsof Asscher nóg een keer z’n partij de grond in wil boren en dit keer géén hulp van andere partijen meer nodig heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Paaldanseres

  Op naar de 0 (nul) zetels…

 2. sjun

  Asscher ontpopt zich als Cohen in het kwadraat. Met zulke leidinggevenden weet je dat het licht snel uitgaat.

 3. Florissa

  De onkunde straalt er van af . Zit straks weer ergens de belangrijke burgemeester uit te hangen , PVDA ,straks op nul zetels maar ondertussen allemaal een luizenbaan met d’r brevet van onvermogen .

 4. EU kok

  Wouter W heeft deze keer zijn redactionele vaardigheden uit het AD gehaald.
  Die o zo onbetrouwbare MSM is voor Wouter onmisbaar geworden.
  Verder is benoemen van slappe leiders, premiers, ministers, kamerleden, burgemeesters enz niets nieuws op dit blog.

  1. swetsnek

   EN MAAR ZEIKEN EN MAAR ZEIKEN JANKERT PLEUR OP NAAR JOOP.NL

  2. Frits Jansen

   Allemaal slappe leiders.
   DDSers zien liever leiders die er een bloedbad van maken.

 5. Gerlos

  Zo zijn er meer leiders uit de partij voor de asiel/gelukszoekers geweest. Maar Asscher spant toch wel de kroon.

 6. Uiterst Links

  Het zal niet meer goed komen met de PvdA. Opzich jammer, want ik had liever een sterke sociaal democratische beweging gezien dan de rechts, conservatieve, nationalistische, neoliberale demagonen als VVD, PVV en FvD.

  Toch heeft de PvdA dit grotendeels aan zichzelf te danken

 7. Ni28

  Ik dacht van Asscher dat hij van de Deense sociale democraten iets geleerd heeft maar wat daar van overbleef was een slappe hap. Inherent aan zijn persoon.

 8. Svetlana

  PvdA is een WITTE partij, net als GL SP D66 VVD CDA CU (niet te spreken van de racistische fascisten FvD en PVV).

  Alleen DENK en BIJ1 zijn goede partijen. Deze twee partijen zijn de enigen die niet met racisme besmet zijn.

  1. Lol Kwipsel

   Even wachten…..een niet met racisme besmette turkse partij?. Ervan uitgaand dat uw iq de 70 overstijgt wil ik u wijzen op het verregaand racistisch nationalisme van de ottomaanse staat. Enig inzicht en historisch besef lijkt bij deze opmerking ver te zoeken. Daarnaast is ook het superieur maken van het niet BLANKE ras door Bij1 een verregaand racistisch standpunt. Geachte Svetlana goed nadenken wanneer je dit soort benepen benauwdheden aan de openbaarheid prijs geeft. Of is het een soort zelfkastijding om genadeloos afgeserveerd te worden. Nuet dien mn waarde, niet doen. Dat gaat auw doen.

  2. meijer61200

   Niet voor niets dat de pvda afstevent op 2 zeteltjes. Met Asscher als “leider”heb je geen vijanden nodig, deze meeloper en likker van Rutte’s beleid.

 9. Troelstra

  Ik mis hier de linkse jubelzangen over het herstel van de PvdA in de peilingen. Misschien kunnen de linkse trollen hier even uitleggen waarom.

 10. Frits Jansen

  Dat Asscher de PvdA niet zal redden is duidelijk maar de VVD last zien dat incidenten geen rol spelen bij de populariteit, integendeel, dan vindt iedereen die aanvallen maar zielig.

  Asscher moet snel professor worden, zoals hij al van plan was. En de PvdA onderzoeken naar een boegbeeld, en elke kapitein weet dat je niet tegelijk boegbeeld en stuurman kunt zijn.

 11. nienke

  Svetlana@
  Nog steeds niet naar de psychiater geweest, je wordt hoe langer hoe gekker wordt echt tijd voor een zooitje pillen om je vertroebelde hersens weer wat frisse lucht te geven.
  Niet al te lang wachten, wordt van kwaad tot erger.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.