LOL! Hilarische Alexander Pechtold denkt dat hij mensen inspireert

Geen categoriejul 08 2018, 15:00
Emh.
Dat Alexander Pechtold geen idee heeft hoe de gemiddelde Nederlander over hem denkt wisten we al -- hij kan immers niet zo arrogant rondlopen als hij dat wél beseft -- maar man, deze vent is écht helemaal van het padje. In gesprek met Jan Hoedeman, politiek verslaggever van het AD, zegt Kereltje Pechtold namelijk dat het belangrijkste in zijn ogen aan een succesvolle politicus is dat hij mensen inspireert. Jawel:

"Een wet, ook een Klimaatwet, staat voor papier, techniek, percentages en miljarden en is dus dodelijk saai. Daar wordt niemand warm van. Maar het gáát wel ergens over! Het gaat er uiteindelijk om dat je inspireert, dat je laat voelen dat het je echt iets doet."

Dit is ronduit hilarisch. Deze man denkt écht dat hij mensen kan inspireren, en dat ook maar één mens denkt dat hij zich wérkelijk druk kan maken om andere mensen. Lachwekkend. Als iemand overkomt als een megalomane narcist dan is het 't Kereltje van D66. De enige die dat niet ziet is hijzelf blijkbaar.
Aan de ene kant is dat natuurlijk vermakelijk, maar aan de andere kant is het wel degelijk zorgwekkend. Deze man heeft namelijk échte macht en invloed. Hij is niet alleen de politiek leider van D66, maar zijn partij maakt ook nog eens deel uit van de regeringscoalitie. Sterker nog, als je naar het beleid van Rutte III kijkt kun je niet anders dan concluderen dat D66 een behoorlijke vinger in de pap heeft, anders dan -- zeg -- de ChristenUnie.
Wat dat betreft is het géén goed nieuws -- en ook niet heel grappig -- dat deze man a) zo'n enorm bord voor zijn kop heeft en b) zo ongelooflijk narcistisch is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten