snapshot4

Lodewijk Asscher steeds meer het beeld van slappe leider

Geen categoriejul 08 2018, 14:00
In het AD wordt openlijk getwijfeld aan de leiderschapscapaciteiten van PvdA-leider Lodewijk Asscher. Er staan een aantal catastrofes opgesomd en toegelicht.
De situatie omtrent het VMBO te Maastricht is het laatste schandaal waar de naam van de PvdA flink wordt besmeurd. André Postema, PvdA-fractievoorzitter van de Eerste Kamer en voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) weigert om op te stappen. Lilianne Ploumen gooit 'per ongeluk' haar whatsapp-bericht naar Asscher de openbaarheid in waarin ze hem sommeert om Postema te bellen en hem op te laten stappen. Lodewijk Asscher was daar een te slappe zak voor dus moest Ploumen het zelf doen. Dit had geen succes want Postema blijft gewoon stug zitten!
Daarvoor was het al raak met Asscher en fractiegenoot William Moorlag, die z'n PvdA-idealen door de dikke stront haalde toen bleek dat hij een schijnconstructie hanteerde voor een sociale werkplaats waar hij directeur van was (de benadeelden uitbuiten dus). Asscher bleef de man gewoon steunen maar partijvoorzitter Vedelaar trad toen wél op. Van Moorlag bleef gewoon zitten en Asschers' leiderschap werd weer eens ondermijnd.
Dan nog de situatie van PvdA-senaatsvoorzitter Marleen Barth die zat te miepen om een huurverlaging voor een burgemeesterswoning van haar en haar man. Vedelaar reageerde niet toen Asscher de situatie naar hem doorverwees. Barth vloog vrijwel direct daarna naar de Malediven terwijl de stemming voor de donorwet eraan zat te komen. Asscher zei en deed wederom niks tót Barth pas was opgestapt. Toen begreep hij het volledig en kijkt hij weer met dat domme glimlachje in de camera.
Asscher zelf schuift zijn wanprestaties allemaal af op het feit dat de PvdA democratisch is, waardoor hij dan ineens niet meer verantwoordelijk is of zo. Het lijkt wel alsof Asscher nóg een keer z'n partij de grond in wil boren en dit keer géén hulp van andere partijen meer nodig heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten