Max moet genoegen nemen met vijfde plaats tijdens kwalificatie Silverstone: “Ik verwacht geen wonderen”

Hoewel hij vorige week de Grand Prix van Oostenrijk won is de kans klein dat Max Verstappen dit weekeinde zelfs maar op het podium eindigt.

Het is triest, maar Red Bull lijkt geen schijn van kans te maken op de overwinning of zelfs maar op een podiumplek tijdens de Grand Prix van Silverstone op zondag. Tijdens de kwalificatie bleek namelijk dat zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo flink wat tijd moeten toegeven op Ferrari én Mercedes. Het verschil met die twee teams lijkt niet te overbruggen, in ieder geval niet op het Britse circuit.

“We komen hier teveel tekort,” zegt Max dan ook terecht. “Zeventiende van een seconde, vind ik op zich nog wel goed op dit circuit, maar ik verwacht geen wonderen. Kom meer dan een seconde tekort op het rechte stuk, dan houdt het op. Daar moet je gewoon vrede mee hebben. Kun je nog de beste auto hebben, dan gaat het ‘m gewoon niet worden,” gaat hij verder. Waar hij aan toevoegt:

“Wij komen zoveel tekort, moeten het uit de bochten halen. En dan ga je hier met deze snelheden wel heel veel van de banden vragen.”

Kortom, tenzij de Mercedessen en Ferrari’s elkaar uit de race duwen maken Max en Daniel geen schijn van kans. Dat is jammer, maar helaas hebben ze daar weinig macht over. Feit is gewoon dat hun bolide nog altijd vermogen tekort komt. Op sommige circuits kunnen ze de schade beperken, maar op Silverstone lijkt dat niet mogelijk. Het wordt écht een strijd tussen Hamilton en Vettel. Max en Daniel moeten rustig blijven, voor plek 5 en 6 gaan, en hopen dat 1 of 2 Mercedessen en/of Ferrari’s er de brui aan geven zodat ze nog wat extra punten binnenslepen. Meer valt er morgen niet te halen. Helaas.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.