Moeder vergeet haar drie maanden oude baby in de auto: baby overlijdt

Het was snikheet. En nee, dan kun je een baby natuurlijk niet in de auto laten.

In Indiana heeft een moeder ongetwijfeld de slechtste dag uit haar leven gehad. De vrouw had haar baby van 3 maanden oud meegenomen, maar was hem vergeten toen ze de auto uitstapte. De baby zal dus in slaap zijn gevallen toen zijn moeder reed.

Omdat ze hem vergeten was en het snikheet was overleefde de kleine het voorval niet. Aiden werd dus maar drie maanden oud.

De moeder van het jongetje bracht haar dochtertje naar school maar vergat haar zoontje af te zetten bij de dagopvang en begon – net als iedere andere dag – aan haar werkdag. Toen zij rond half 5 terug kwam bij haar auto, was het 3 maanden oude jochie niet meer bij bewustzijn. Ze haalde hem uit de auto en begon hem mond-op-mondbeademing te geven, maar dit mocht niet meer baten. Haar zoontje, Aiden, was al overleden.

Een ware nachtmerrie voor ieder mens, natuurlijk. De vader van het jongetje is naar de media gestapt “zodat dit niet nog een keer gebeurt.” Met andere woorden, zodat andere ouders extra opletten en voorkomen dat ze hun kind in de auto achterlaten.

Al met al is Aiden de 29e baby die dit jaar is omgekomen op de achterbank vanwege het warme weer in Amerika.

Gelukkig is het weer onderhand wat koeler in Nederland, waardoor het risico op dit soort vreselijke drama’s minder groot is. Toch is het van belang om het nog maar eens te herhalen: let op, let op, let op. Als je kinderen hebt, herinner jezelf er dan steevast aan dat je je kind mee uit de auto neemt. Check de achterbank voor de zekerheid als je je kind hebt meegenomen zonder het echt te realiseren, bijvoorbeeld omdat je in gedachten bij die doktersafspraak was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Adriaan

  Iedereen kan wel iets vergeten. Zelfs je eigen kind. Cijfers bewijzen dat. Ideetje? Bindt jezelf vast aan je kind met een uitschuifbare hondenriem.

  1. Vit

   Ook handig voor honden.

   1. Adriaan

    Duimpje

 2. Gerlos

  Triest triest en nog eens triest.

 3. Frits Jansen

  Komt allemaal.door Trump.

  1. Top

   Ik zou “U” graag eens persoonlijk tegen willen komen. Eens kijken, of je dan nog iets te melden heb graftak! Want fatsoen, is iets wat u vreemd lijkt te zijn en dat zou ik “U”, met wat op uw lijf geschreven lessen, graag bij willen brengen.

  2. Kees

   Of Wilders Frits….

 4. IJsbrand Koudvuur

  In Amerika.

  Domme moeder, domme actie.

 5. fockingworst

  Begrijp dat je iets kan vergeten.. Maar je bloedeigen kind.. Zat altijd tegen ze te praten vanaf dag 1 tot nu toe zijn toch je beste maatjes? …. Je vergeet toch niet dat er iemand aanwezig is… Tenminste ik kan me het niet voorstellen dat ik mijn kinderen zou vergeten

  1. Floris

   Ik ook niet. Zeker geen baby.

 6. sjun

  Triest. Zoiets blijft goede ouders toch levenslang bij. Soms denk ik wel eens dat op Europees en landelijk niveau eigenlijk hetzelfde gebeurt en dat ‘landskinderen’ wat al te vaak het kind van de rekening worden. Overigens is dat niet typisch Nederlands of Amerikaans. Ook in Duitsland wordt eenzelfde fenomeen al onderscheiden: https://www.youtube.com/watch?v=Mtu3MMUph4A

 7. Vit

  Ik kan me er ook niets bij voorstellen, wellicht onder invloed of zo?

  1. Elu Thingol

   Mogelijk.

 8. nienke

  Kan me niet voorstellen dat je je KIND vergeet mee te nemen, zelfs mijn hond zou ik niet kunnen vergeten.
  Je kind mijn god die kun je toch niet vergeten sorry maar naar mijn mening is er toch iets goed mis bij deze ouders.
  Arme stakker.

 9. Elu Thingol

  Dom schaap.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.