Of die het wil of niet, Mark Rutte wordt gezien als nieuwe Europese leider na zijn ‘Nee’ tegen Trump

Hij zal het echt niet doen, maar echt hoor, hij meent het: Mark Rutte als Europese president. Toch wordt hij gezien als de nieuwe Europese leider. Hij heeft veel punten gescoord nadat hij volmondig ‘Nee’ zei tegen de Amerikaanse president Donald Trump toen die zei dat ‘geen deel met de EU ook wel goed zou zijn’. Een brutale Nederlander tegen een van de machtigste leiders ter wereld.

In het NRC staat er een goede analyse over Mark Rutte, waarin wordt uiteengezet dat de Europese Unie nu kijkt naar onze premier om het continent te leiden. Een simpel klein woordje en hij wordt gezien als een nieuwe wereldleider. Amerikaanse media hadden het over de Nederlandse directheid en het af en toe botte gedrag. Niemand zou het namelijk aandurven om de Amerikaanse president in de rede te vallen of te corrigeren.

”Als zijn gezag in Europa groeit, is dat niet alleen omdat hij in het Oval Office de Amerikaanse president Donald Trump tegensprak, het opnam voor de EU en tóch van Trump te horen kreeg: ”I like this guy.” Het komt ook doorgat niemand anders de rol van Europees leider op zich heeft genomen in het Trum-tijdperk. George W. Bush had TOny Blair, Bill Clinton had Gerhard Schröder, Barack Obama had Angela Merkel. Maar wie heeft Trump? Wie kan effectief opkomen voor de belangen van de EU?”

Mark Rutte blijkbaar. Al is Emmanuel Macron, de Franse president, ook een favoriet voor een eventuele toekomstige positie. Nog te zwijgen over Angela Merkel natuurlijk. Maar goed, de Merkel heeft haar tijd gehad dus er moet een nieuwe tijd aanbreken. Er zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst veel druk op Mark Rutte worden gezet, want het gebeurt niet zomaar.

Rutte heeft namelijk keer op keer aangegeven dat hij niet zit te wachten op een Europese functie, maar de vraag is: Waarom niet? Natuurlijk, als hij het wel doet dan zullen heel veel politici op hem afspringen door te zeggen dat hij tóch weer draait. Naar mijn mening is Rutte altijd een goede premier geweest. Een goede rechtse liberaal? Neen. Wel een goede premier. Diplomatiek, rustig, maar niet op zijn mondje gevallen. Helemaal prima. Ik zou het niet erg vinden als hij president van Europa wordt en Donald Tusk vervangt. Lijkt mij de meest logische keuze.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ja, we hadden Johan Cruyff en we hebben Mark Rutte.

  1. bifbof

   Volkomen gelijk . En op die eerste konden we best trots zijn.

  2. Dubbele Komma

   Ik schaam me nu al dood voor die kwee. Talrijk staat hij nog te tongen met lamdronken Juncker.

   Gatverdamme.

   Laat de eu gewoon klappen. SCHAAMTELOOS corrupt circus.

 2. DolleDries

  Het is een dapper man. Heeft die al een medaille deze toneel speler.

 3. Gerlos

  Ik geloof er niks van.

 4. Guus Geluk

  Rutte is een prima premier en zou een goed voorzitter van de Europese Raad zijn: een politicus die alle regeringsleiders op één lijn kan krijgen, de belangen van Europa behartigt, en zijn woorden welzeker zorgvuldiger kiest dan Tusk.

  Echter: hij wil het niet, dus wie wordt het?

  1. lugar

   “Rutte is een prima premier”

   Tot zover jouw mening die, net als veel andere onderwerpen, niet strookt met de realiteit. Rutte is daarentegen wel een prima leugenaar.

   1. Guus Geluk

    Luitjes die roepen over Ruttes leugens kruipen doorgaans een oogje toe als Trump liegt.

    1. Bloem

     Ik ben Nederlander en geen Amerikaan, wanneer Rutte liegt gaat mij dat dus direct aan. Wat de Amerikaanse president doet, daar moeten de Amerikanen maar over oordelen. Geloof me, die lezen dit forum niet

     1. Guus Geluk

      Bloem,

      Het oordeel over de Amerikaanse president is hier met enige regelmaat van de klok snel geveld. Niet sterk, niet sterk.

    2. Kees

     We hebben het over Rutte, niet over Trump.

   2. Fortiori

    U heeft waarschijnlijk geen mening wie Rutte op dit moment beter zou vervangen?
    Zomaar een losse flodder…

  2. Dubbele Komma

   Rutte is een smerige gore leugenaar zoals we die nog nooit gekend hebben in Nederland

   Wat dat betreft hoort hij in Brussel thuis namens de Shell en Unilever.

   Wat schaam ik me als Nederlander voor deze MINDERWAARDIGE klootzak.

 5. Ted Ruk

  Mooi ..stuur deze man maar zo snel mogelijk naar Brussel, dan zijn wij eindelijk van hem verlost. Als dit de man is die het tegen Trump moet gaan opnemen, wens ik hem veel succes. Dit zal hij zeker nodig hebben. Maakt weinig kans tegen Trump als je het mij vraagt ..veel succes Mark !

 6. Equilibrium

  Goed, in belastingen verhogen voor de burger en Nederland uitleveren aan de e.u.
  Voor mij is hij volksverader nr 1.
  Met zijn schimmige belastingdealtjes met multinationals.

  Zo…

  1. Ernst Quispel

   Laat me raden, de dictator Putin kan zich wel in uw hoogachting verheugen?

   1. Bloem

    Wat heeft Putin met dit ondrrwerp te maken?

    1. Rechtsaf

     @Bloem dit is een dingetje die “zij” er altijd even ingooien, dan is het de vergelijking met Trump en dan is het Putin, waarbij het natuurlijk opvalt dat ze geen mening hebben of een beetje bagatelliseren..

 7. DolleDries

  Mij god Rutte is van een dorp in Europa en begint Ernst over vergelijkingen te maken met wereldleiders.
  Hij noemde onlangs nog een van deze een sukkel.

 8. Uiterst Links

  Rutte zou welliswaar een betere president van Europa kunnen zijn dan premier. In die zin zie ik hem graag vertrekken naar Brussel. Misschien dat we dan eindelijk van die verschrikkelijke VVD af zijn

  1. Bloem

   Misschien na zijn aantreden als Europees leider, Nexit opstarten. Opgeruimd staat netjes, de andere Europese landen mogen hem hebben

   1. Uiterst Links

    Dat er hier mensen zijn die de Brexit bejubelen en voor Nederland willen toepassen is hilarisch. Kijk naar de puinhoop waar de Britten nu te makfn mee hebben

    1. Bloem

     Welke puinhoop

     1. Uiterst Links

      Een beetje voorbarig vind je niet? De Brexit heeft immers nog niet plaatsgevonden

     2. Ernst Quispel

      Dit bericht is van vorig jaar. Inmiddels is de economische ramp duidelijker in beeld.

      https://www.theguardian.com/business/2018/may/29/brexit-disaster-economic-data-uk-eu

     3. Dubbele Komma

      Wat zeur je dan uiterst schizofreen? Eerst was het door de breit een puinhoop. En nu je leest dat de britse economie booming is heeft de breit nog niet plaatsgevonden.

      Is het nou een puinhoop of niet,schandknaapje van Adolf?

      😀

    2. Dubbele Komma

     Welke puinhoop uiterst Mongool?

     Kappen met de eu!

     De Engelsen kregen tenminste nog een eerlijk referendem. Wij in europa zuchten onder de oude DDR.

     Domme Mongool. Waar komt jouw liefde voor totale dictatuur toch van dan?

     Oh je bent links. Vandaar. Domme trekpop.

     De multinationals zijn gek op je!

     😀

     Dat was vroeger wel anders met links. Stom varken.

   2. Fortiori

    Dus als hij niet aantreedt als Europees leider, dan maar geen Nexit ?

  2. Frits Jansen

   De VVD is inderdaad verschrikkelijk geworden. Van een gezellige partij met studentikoze types als Wiegel en Nijpels maakte oerpopulist Bolkestein een grimmige anti-islampartij, puur omdat hij dat zag als een electoraal gat in de markt: kiezers eerst doodsbang maken en dan roepen dat de islam gestopt moet worden.

   Rutte is zowat de laatste echte liberaal in de VVD, maar hij maakt de VVD nu wel minder grimmig, met opnieuw vrolijke studentikoze types als Dijkhoff.

   DDS zal ongetwijfeld terugverlangen naar de VVD als PVV light. Maar die positie heeft Baudet overgenomen. Misschien wel erger want de PVV is alleen maar anti-islam terwijl Baudet een universele fascist is.

 9. Vraagtekentje

  Poeh Poeh, een Oscar voor deze geweldige acteerprestatie

 10. FLP

  Rutte stap op . .de bus bij Fredje teveel. Fredje vraagt Mark..laat me raden ? Enkele reis Brussel? Ja zegt Mark Oprutte ik gooi de tank wel vol met de zegeltjes die ik van Shelll gehad heb. Terweil baudet en wilders de bus uitzwaaien komt hiddema aanrennen stop stop die bus ze komen er niet in het is een vuile vw diezel. Geeft niet zegt Wilders VW kan beter liegen dan die twee.

 11. EllyD18

  Zijn we ineens de leugens vergeten door een gestameld “No”.
  Bij De dagelijkse Standaard is het ook maar hoe de wind staat.

  1. Guus Geluk

   Lars Benthin is mijn favoriet,

 12. Beukman

  Ho-ho, wacht even. Het stuk in NRC eindigt met een fr4aaie passage die alles weer op z’n kop zet:

  In het gesprek leek het of Trump Rutte’s ‘nee’ niet hoorde. Maar hij is hypergevoelig voor de reactie van Amerikaanse media. Keer op keer blijkt dat Trump vooral grillig wordt op momenten dat hij het gevoel heeft vernederd te worden. Nu de Amerikaanse media al dagenlang niet uitgepraat raken over het ongemakkelijke moment in het Oval Office, kan dat Trump op andere gedachten brengen over Rutte.

  Is die man uit Nederland wel zo’n nice guy?

  1. Dubbele Komma

   Nazikrantje NRC staat allang buitenspel,Die was toch al vorig jaar uitgeroepen tot onbetrouwbaarste krant van Nederland na al hun leugens en bedrog?

   Flikker op beukman. Nep accountje van dopper

   1. Beukman

    Probeer eens beschaafd en op inhoud te reageren, @Komma.

    1. Ernst Quispel

     Dat kan hij niet, Beukman.

 13. Frits Jansen

  De “President van Europa” is niet de baas maar een coördinator, de taak die grondwettelijk ook voor de Nederlandse minister-president is voorzien.
  Wij Nederlanders zijn (waren?) te nuchter voor een Grote Leider zoals de Engelse Prime Minister of de Duitse Kanzler(in). Bedrijven hebben hier ook niet één “chief executive officer”, maar een bestuursvoorzitter die de eerste is onder zijn gelijken in de Raad van Bestuur.
  Mark nu words: Rutte gaat terug naar Unilever, waar hij het tienvoudige gaat verdienen. Dan kan hij als vrijgezel een enorm jacht kopen waar vrouwen op af komen als vliegen op stroop. Of hij kan zijn eigen Villa Felderhof beginnen aan de Côte d’Azur.

 14. TotDeSchijtOnsDood

  De EU is half/half oppgezet vanaf het begin, wat op de lange termijn niet gaat werken.
  Het monetaire gedeelte was de grootste fout..hadden ze de euro achterwege gelaten, had de EU nog een kans gehad!
  Wie er daadwerkelijk op deze EU stoel gaat zitten, gaan wij Nederlanders in ieder geval niet aan mee beslissen.
  terwijl deze persoon wel over ons land/toekomst beslist.
  VOLKSvertegenwoordiging/Democratie me reet!
  De EU staat op instorten en zelfs diegene die het hebben opgezet weten dat.
  Alleen helaas, fouten toegeven doen deze stoelzittende elites niet..
  Ze zullen blijven volhouden tot het bittere einde, op kosten van ons.
  Iedereen die voor europa is, is in mijn mening tegen Nederland.. punt!

 15. Rosasolis

  Fijn is het dat Rutte eindelijk opkomt voor de EU. En dat hij durft “nee” te zeggen tegen de Amerikaanse betweter Trump. Gisteren een prachtige bericht in Trouw vanuit Londen.
  Op 13 juli komt Trump voor een staatsbezoek naar Londen. Dan gaat hij praten met premier May, en thee drinken met Koningin Elizabeth. Maar op deze dag gaat er ook een gigantische Trump ballon boven Londen vliegen, de hele dag. De foto laat zien een fel roze gekleurde, dikke, gillende baby Trump zien, met alleen een ouderwetse luier aan, met een ook grote ouderwetse luier speld. Het hoofd van dit gillende brat is biet rood.
  Meer dan 10,000 Londenaren hebben de petitie “laat baby Trump vliegen” ondertekend.
  Dus de burgemeester van Londen laat de baby Trump ballon vliegen boven Londen op a.s. 13 juli. In het officiele petitie staat het volgende:
  “Donald Trump is grote, boze baby, met een fragiel ego. Hij is een racist en vormt een gevaar voor vrouwen, immigranten, en minderheden. Hij lijkt het niet leuk te vinden als mensen hem voor schut zetten. Dus willen wij ervoor zorgen dat hij weet dat heel Groot-Brittanie op hem neerkijkt en hem uitlacht”.
  Het zijn niet alleen leftists die dit petitie hebben getekend. Ook conservatieven.
  Je moet de Britse mentaliteit een beetje begrijpen. Het is algemeen bekend dat niemand zal ooit Groot- Brittanie gaan overheersen. Geen mens en geen land.
  Mijn Engelse vriendin vertelde dat “de UK haat altijd oorlog, (sinds zij al voor de tijd van de Romeinen en Vikings moesten vechten om Britse Eiland(en) te verdedigen).
  Maar ja om even terug gaan tot het waarom: Toen de Romeinen probeerden over dit
  hele Eiland te overheersen, was er een geweldig koningin in Wales: Boudicca. Die ging samenwerken met de onderdrukten vanuit Anglo land, (nu Engeland). Boudicca was een zeer merkwaardige vrouw. Zij trouwde als jonge vrouw met de oude koning van Wales, en in dit heel oude tijd was dit heel bijzonder. De oude koning van Wales was een lieve vreedzame man die hield van zijn jonge vrouw Boudicca. En toen hij overleed werd zij koningin van Wales. Toen haar beide jonge dochtertjes werden door de Romeinen soldaten verkracht, kreeg dit vurige rood-harige koningin genoeg van.
  Zij ging op haar paard naar Anglo land om te praten over het samen vechten tegen de
  vreselijke Romeinse overheersing in hun landen. Koningin Boudicca heeft gezorgd dat dat haar leger samen met de Anglo leger de Romeinen kon eindelijk uit het land krijgen. Zodat het begin van het opbouw kon beginnen. En nu is er nog steeds een prins of princes van Wales, wegens het samenwerking tussen die 2 heel oude culturen die naast elkaar wonen. Mijn vader was 2de wereld oorlogs veteraan, en mijn moeder was rode-kruis zuster. Maar die aller beide Canadezen zeden ooit tegen mij over Groot-Britannie: “Zij houden helemaal niet van oorlogen. Maar al het moet zullen zij gaan vechten. Maar niemand zaal ooit Brittani kunnen overnemen.
  Overal in Wales en Engeland zijn er beelden te zien van Koningin Boudicca, die wellicht de grondlegger is van de huidige UK.

  1. Holland

   Jezuschristus, wat ben je toch een kletsmajoor Rosasolis. Hoe komt het dat je na 30 jaar in Nederland wonen nog steeds zo beroerd de taal schrijft? Je bent de vrouwelijke Frits Jansen en ik denk dat er weinigen op je betweterige lulkoek zitten te wachten. Ik weet dat je een hekel hebt aan koken maar ga het toch maar doen, ouwe Neel.

   1. Floris

    Rosa schept voortdurend op over haar hoge opleiding (hoewel een muziekopleiding in mijn ogen niet vergelijkbaar is met wetenschappelijke opleidingen van beta en gamma niveau) maar laat inderdaad een zeer belabberd Nederlands zien. Dat kan zeker veel beter. Zelfs laag opgeleide allochtonen schrijven niet zelden beter dan de ijdele Rosa.

    Inhoudelijk heeft Rosa weinig meer te melden dan het nakakelen van het kattenbakkrantje Trouw en zou ze inderdaad beter tot haar recht komen op het Libelleforum. Daar kan ze gezellig met andere fossielen kwebbelen over lange zomerjurken, rozen en ouderdomskwaaltjes zoals aambeien en vaginale schimmel.

    1. Ernst Quispel

     Floris kiest weer het ad hominem-niveau.

     Wat is het toch een kanjer in de inhoudelijke discussie!

     1. Rosasolis

      @Ernst Quispel. Ach wat jammer dat wij alweer moeten gepest worden door de Heilige DDS Trollen. Deze zielige kerels, denken het allemaal te weten. Je MOET altijd met hun gedachten eens zijn, en je mag je nooit als een individualist tonen, die durft een andere opinie te hebben. Het zijn zielige ALT-Rechts meelopers die een kliek proberen te vormen op deze site. En het allerergste is dat zij ook vrouwen-haters zijn. “Vrouwen mogen niet in het politiek komen, maar gaan koken”. En vrouwen moeten alleen gaan schrijven over “lange zomerjurken, rozen, aambeien, en vaginele schimmel in Libelle”!

     2. Viertel

      Vaginele schimmel, ja ja Rosalis lijdt wat af.
      ’t Criminaal.

     3. Guus Geluk

      De Duitser en de Belg gaan net zo lang door tot zij Rosasolis van het forum hebben gekregen.

      Het zijn trollen van het zuiverste water.

     4. Viertel

      De vader is de wens van de gedachte, Gelul?
      Iedereen mag hier blijven, ook jij.
      Vermaak ik me tenminste.

     5. Guus Geluk

      Viertel,

      Dat vind ik ook: daarom mijn verontwaardiging over alle verzoeken aan Solis om weg te wezen.

    2. Rosasolis

     @Holland. Heb je alweer een borreltje te veel gehad, of gebruik je andere spul?
     Ik doe m’n best met de taal. Hoe is het met uw Engels? Nogmaals, u hoeft niet mijn correspondentie te lezen. Wij leven een vrije land. Iedereen is vrij om hun
     meningen door te geven. Wanneer gaat u een lekkere maaltijd koken…misschien zal je wat opknappen en beter voelen…zielig kereltje.

     1. Holland

      Je bent een grote kletskous, Rosa. Libelleverhalen en gossip, verder kom je niet. Je doet net of je overal verstand van hebt, maar hebt niet in de gaten dat je louter de mening van het kerkenblaadje Trouw overschrijft.

    3. Rosasolis

     @Floris. En wie denkt u dat u bent? Hoe hoog zijn uw diplomas. Op mijn masters eind-diploma staat Cum Laude. Ik betwijfel dat u meer heb dan lagerschool onderwijs. Hoe is het mogelijk dat het, volgens u…
     “kattenbakkrantje Trouw” bestaat nu 75 jaar? Dat wij dagelijks nog steeds een volle krant krijgen, met ieder zaterdag 3 kranten met o.a. vele wetenschappelijke artikelen? Ik heb vroeger wel geschreven voor een bekende Nederlandse magazine. Maar het was niet voor populaire dames bladen. Ik heb geen interesse in die bladen, en heb ze nooit gelezen. Wat bent u een vieze ouwe gozer!

     1. Guus Geluk

      Jammer dat Rosa voortdurend het mikpunt is van de trollen. Trekt u er maar niets van aan, hoor.

     2. Floris

      Mevroi Rosa,

      Iedereen kan hier van alles roepen over z’n opleidingsniveau. Het is namelijk toch niet controleerbaar en het zegt ook niet zo heel veel. Het zijn de bijdragen die tellen en die van u zijn van een beschamend Libelle-niveau.

      U weidt graag uit over privé-zaken en truttige dingen als zomerjurken of uw rozentuin. U geeft daarmee ongewild een beeld af van een oud wereldvreemd besje dat op het internet verdwaald is geraakt op een politiek blog waar niemand geïnteresseerd is in haar gekwebbel over zichzelf.

      Dat magazine waar u voor schreef zal wel iemand ingezet hebben om de vele taalfouten in uw schrijfselen te corrigeren, anders zouden ze flink voor paal hebben gestaan. Ik kan mij overigens niet voorstellen dat u inhoudelijk genoeg te melden heeft om voor publicatie in aanmerking te komen. Het zal wel over rozen of klassieke muziek zijn gegaan.

      Trouw is een blad dat staat voor het verval van het christendom door links vergif te omarmen. Er is niets erger dan de combinatie christendom/links. Zelfs het communisme is daar nog boven te prefereren. Een voorbeeld van die fatale combinatie is Merkel en er zijn nog veel linksere sekreten te vinden binnen de CDU en aanverwante confessionele partijen in Europa.

      Ik wens u nog een fijne tuindag in uw katoenen zomerjurk met op z’n tijd een rustgevend kopje rooibosthee.

     3. lugar

      @Floris: “Er is niets erger dan de combinatie christendom/links.”

      Amen to that! Er struinen er hier een paar rond.

     4. Floris

      @ Lugar:

      Ik ben blij dat jij, als christen zijnde, dit ook scherp ziet.

      En daar zijn er gelukkig meer van, zoals Rechtsaf en Nasrani (excuses aan degenen die ik zo snel niet op weet te noemen) maar jullie vormen een minderheid binnen het christendom, dat OOK gekaapt is door linkse waanideeën.

      En de haatbaarden maar lachen over zoveel naïevisme en stupiditeit.

  2. Rechtsaf

   @Rosiissalos Rutte is een leugenaar en een dief van menig portmonaaie…

 16. cor wit

  Daar zijn wij als Nederlander klaar mee als deze chronische leugenaar leider wordt .
  De man die zijn eigen burgers verneukt.
  Van alcoholische leider naar chronische leugenaar mark Rutte
  De Eu is een grote put van diktators

 17. H.Vaes

  We kunnen beter Wilders met zijn PVV prijzen die als enige oppositieleider …..NEE….. tegen Rutte en zijn kabinet durft te zeggen.
  Dit heeft meer betekenis als het …..nee …van Rutte die alleen maar ….nee…zei uit angst dat de Eu zonder de Amerikanen gereduceerd zal worden tot nul.

  1. Blue monday

   Wilders zegt altijd nee en enige betekenis heeft het tot op de dag van vandaag niet gehad.

   Daar kogen we overigens heel blij om zijn.

 18. P.Sisterons

  Och och wat een goeie premier. Omdat hij zo zeker is van zichzelf heeft hij alvast het poedertje bij de Coöperatie Laatste Wil op het nachtkastje gezet.

 19. P.Sisterons

  bij = van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.