Ook deze zomer negeren de mainstream media weer de meeste ellende waarmee Israël vanuit Gaza wordt bestookt

Een maand geleden schreef ik een column over hoe reguliere media interessant nieuws toch niet publiceren uit politieke correctheid. Hoewel er veel over het Midden-Oosten wordt bericht, wordt negatief nieuws over Arabieren in het algemeen en Palestijnse Arabieren in het bijzonder vaak bij u weggehouden. Daarvoor bent u aangewezen op alternatieve bronnen, zoals De Dagelijkse Standaard.

De afgelopen maand was dat nog meer het geval. Wat u bijvoorbeeld niet vernam was dat Hamas de familie van een omgekomen baby dik heeft betaald om te liegen dat die stierf door een Israëlische traangasgranaat. Deze leugen werd overgenomen door veel media, bijvoorbeeld De Telegraaf. In werkelijkheid blijkt de baby te zijn gestorven aan een erfelijke ziekte. Toch werd een Palestijnse propagandaleugen weer eens klakkeloos overgenomen en na bewezen ontkrachting (zelfs Hamas haalde de baby van hun dodenlijst) niet gerectificeerd.

Ook hoorde u niet – behalve bij de gunstige uitzondering; Elsevier! – dat er bij de volksprotesten tegen de regering in Iran ook “Dood aan Palestina” wordt gescandeerd. De Iraniërs zijn het zat dat de regering van Iran honderden miljoenen spendeert om de terreurorganisaties Hamas en Hezbollah te steunen in hun strijd tegen Israël. De demonstranten willen dat dit geld de Iraanse bevolking ten goede komt.

Opmerkelijk was ook dat de auto van de Engelse kroonprins William bij zijn bezoek aan autonoom Palestijns gebied door Palestijnen met stenen werd bekogeld. Hij maakte op deze wijze kennis met een Palestijnse traditie ten opzichte van niet-Arabieren. Maar ook dit was blijkbaar het vermelden niet waard. Hoe zou dat geweest zijn als Israëli’s zoiets gedaan zouden hebben?

Maar het meest bijzonder waren de ontwikkelingen rond Gaza.

U hebt van de meeste media niet het spectaculaire nieuws gehoord dat Israël vorige week een blokkade van de Gazastrook heeft ingesteld. Tot dan toe werden alleen wapens, explosieven en chemicaliën voor het maken van explosieven door Israël tegengehouden. Maar nu wordt alles tegengehouden, met uitzondering van de eerste levensbehoeften. Omdat tot nu toe de media keer op keer berichtten dat er al een blokkade gold, is dat blijkbaar te moeilijk om uit te leggen.

Ook zouden de media dan de reden voor deze blokkade moeten berichten. Dit zijn namelijk de dagelijkse, aanhoudende aanvallen van de Palestijnen op Israël met brandende vliegers, heliumballonnen en boobytraps. Daarmee zijn al bijna 900 branden gesticht. De daders neerschieten is lastig, want hiervoor zet Hamas vooral kindsoldaten in – een oorlogsmisdaad. Zo zou Israël weer beschuldigd kunnen worden van het ‘schieten op kinderen’.

Op deze manier is wel al ruim 3.000 hectare landbouw- en natuurgebied verwoest (de omvang van 5.000 voetbalvelden). Wonder boven wonder zijn daar nog geen Israëlische doden of gewonden bij gevallen. Wel is bijna 25% van het Israëlische natuurgebied bij de Gazastrook verwoest. Het herstel zal tientallen jaren in beslag nemen.

Palestijnen gunnen het de Joden niet dat zij het land wel tot bloei brengen, waar voorheen vooral geiten graasden. Israël stemde daarom afgelopen weekend niet in met een wapenstilstand als de brandterreur niet stopt. Overigens is ook de stilte van milieuorganisaties over deze opzettelijke milieuramp opvallend – net als bij de duizenden in brand gestoken autobanden bij Palestijnse rellen.

De Palestijnen noemen dit trouwens typerend “een collectieve straf”. Zij gaan eraan voorbij dat dit een reactie is op hun collectieve, willekeurige agressie tegen Israëlische boeren en burgers. In een andere reactie heeft Hamas gezegd dat zij dan geen Israëlische groenten en fruit meer zullen importeren. Maar dat treft vooral de bevolking van Gaza, want de groenten en fruit moeten dan van verder weg komen – en dus vaak duurder zijn.

Het meest bizarre nieuws de afgelopen maand was echter dat de Palestijnse Autoriteit een Amerikaans hulpprogramma voor de Gazastrook heeft afgewezen. Dit is bedoeld om de vrede te bevorderen en het leed in de Gazastrook te verlichten.

Het werd afgewezen omdat dit de actie van Fatah doorkruist om de Gazastrook af te knijpen, zowel financieel, als van elektriciteit en medicijnen. Want al een jaar lang hoopt Fatah daarmee rivaal Hamas op de knieën te krijgen. Dat daarvoor de bevolking van Gaza figuurlijk maar ook letterlijk moet bloeden, is voor Fatah van ondergeschikt belang. Dit is hoe Palestijnse leiders omgaan met hun eigen burgers en met vredesinitiatieven!

Dit heeft u dus allemaal weer niet gehoord van de traditionele media. U merkt het, nieuwe media zoals De Dagelijkse Standaard heeft u hard nodig om volledig geïnformeerd te zijn.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Holland

  De antisemitische reacties van Quispel, Meinoud Marinus, Frits Jansen en Blue Monday op 1, 2, 3……………………..

  1. Rechtsaf

   @Holland Quispel,Guus,EU-kok,Kong,Beukman,Fortiori,Frits Jansen,Henk-Jansen,Professor Zonnebloem,Meinoud Marinus, en dat soort landverraders!!!!!

   1. lugar

    Inderdaad goed om het rijtje even te noemen, al is het overgrote deel wel een multinick van WlM:

    – Quispel = WlM
    – Guus,
    – EU-kok,
    – Kong,
    – Beukman,
    – Fortiori = WlM
    – Frits Jansen = WlM
    – Henk-Jansen = WlM
    – Professor Zonnebloem = WlM
    – Meinoud Marinus = WlM

 2. lugar

  Feiten en waarheden, de grootste vijanden van islam. En daarom ook van Ernstlim, Guuslim, Fritslim, Henklim, Bleulim, Konglim, Beuklim, Heinzlim en vele andere ‘moslimmen

 3. Steiner

  Ach,de mainstream media,wat hoor je b.v over die smerige oorlog in Jemen,de talloze doden door de bombardementen van de Saoedische luchtmacht.Is natuurlijk ook moeilijk omdat men dan er wel moet bij vertellen dat al tijdens het presidentschap van Obama de V.S in deze oorlog,Saoedi Arabië van deze wapens en logistieke steun en inlichtingen voorziet.
  Verder zijn dode Palestijnen blijkbaar veel interessanter dan b.v de meer dan 350 mensen die door de socialistische regering in Nicaragua zijn doodgeschoten.

 4. DolleDries

  Voor iedereen die onder een steen geleefd heeft de afgelopen week, het is wederom raak in Israël alwaar de mensen weer leven in angst en schuilkelders aangezien de, door links Nederland zo geliefde, terroristen van Hamas weer raketten afvuren op Israëlische burgers.
  Katie Hopkins veegt namens Rebel Media in een kort filmpje de vloer aan met de Palestijnse propagandadienst en de mainstream media die alles voor zoete koek als waarheid aannemen wat door deze islamitische terroristen wordt verzonnen.
  Katie Hopkins “Hier in Hebron is de situatie gespannen. Het is duidelijk: joden en moslims voeren oorlog en de straten zijn verlaten.
  Op slechts 50 meter van hier stak een Palestijn een IDF-soldaat neer en werd doodgeschoten terwijl hij gewond op de grond lag.
  Er wordt ons verteld dat deze man de fotograaf is die Elor Azaria heeft gefilmd, de IDF-soldaat die de Palestijnse terrorist neerschoot. Deze soldaat diende negen maanden in de gevangenis vanwege deze daad en is net vrijgelaten.
  Mijn bronnen vertellen me dat deze fotograaf werkt voor de extreem linkse organisatie B’Tselem, een NGO die wordt gefinancierd door de George Soros-groep Open Borders (onder andere) die de IDF enorme schade heeft toegebracht door hun vermogen om terug te vechten tegen terreur te beperken.
  En hier was hij, terug op de plaats van het incident aan het toneelspelen voor de camera’s , het mainstream media verhaal bevestigend, met spanning starend naar de grond.
  Ziek van de manier waarop de liberale pers hier de vlammen van haat ventileert en de toenemende gevaren van jonge IDF-soldaten tegen de terreur ontkennende waardoor ze minder goed reageerden, confronteerde ik hem.“

 5. Meinoud Marinus

  ….Awi Cohen.

  U bent een zielige klaagsnuiter.

  U schreef: “..Hoewel er veel over het Midden-Oosten wordt bericht, wordt negatief nieuws over Arabieren in het algemeen en Palestijnse Arabieren in het bijzonder vaak bij u weggehouden. Daarvoor bent u aangewezen op alternatieve bronnen, zoals De Dagelijkse Standaard…”

  Voel eens aan je voorhoofd Meneertje Cohen! We worden al vanaf dat die landinpikkers daar in die woestijn lopen te spanjolen en maar om zich heen graaien(Golan hoogte, Palestina enz) écht wel overtuigd door de, jawel! Mainstream Media, dat de Palestijnen de terroristen zijn, en jullie de hevig verontwaardigde “goodguys”.
  Al 60 jaar worden wij in het westen opgevoed om jullie te steunen. Al langer lopen jullie te mieren en martelen door iedereen in het westen op jullie hand te krijgen, opdat jullie lekker, met een goed gevoel meer arme boertjes uit hun hutjes kunnen schieten.
  Nee Awi Cohen van de Likoed partij.. van mij geen lof over het handelen van Israël.

  p.s
  Even nog eens mn post doornemen of er geen antisemitisme in voorkomt. Anders beginnen de alt-right volg-schaapjes héél luid te blaten.
  hmm nee. Ok, Check.

  1. Rechtsaf

   @Adolf Meinoud je ziet het zelf niet, je bent te dom om het te zien of je wil het niet zien!

   1. Meinoud Marinus

    Bééééh bééh rechtsaf, Bééééh bééh….

    1. Rechtsaf

     @Adolf Meinoud duidelijk je bent bewust onwetend..

     1. Meinoud Marinus

      @rechtsaf..

      Het zelfde kan over jou gezegd worden, maar dan met een serieuzere toon…

    2. Top

     Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er mu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE!

     1. Meinoud Marinus

      Top ‘de imitatie Mick’..

      ..en ik ben hier morgen waarschijnlijk ook.
      Ik heb even een paar weekjes vrij van mn werk. Fijn he? 🙂
      Ik probeer tussen mijn gezinsdingetjes ook zo nu en dan een berichtje te plaatsen. Da’s zo gepiept.
      Tot later Top 🙂

    3. Top

     Meinoud Marinus Rost van Tonningen. Is dit uw volledige nick? En de nick waarbij u een strak plassertje krijgt? Dan weet ik genoeg.

     1. Ernst Quispel

      “een strak plassertje”

      Er blijken hier veel seksuele problemen tussen de regels door.

     2. Rechtsaf

      @Top Adolf Meinoud is een bewust onwetende antisemitische islamimbeciel die graag zijn nazi sympathieën etaleert en zegt de islam is niet erg en Israël moet kapot..

 6. Ritter

  Het succes van Trump…………..maar je zult de media er niet over horen.
  ———
  Trump en Poetin bereiken akkoord over veilige grenzen voor Israël met Syrië op de Golan

  Als we de commentaren in de westerse pers moeten geloven, heeft de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Putin in Moskou helemaal niks opgeleverd (voor Europa).

  De reguliere media in de landen van de Europese Unie, die per definitie anti-Israël zijn, zullen uiteraard geen jota schrijven over wat goed voor Israël is, maar in Moskou werd door de twee grote tenoren van de wereld wel degelijk gepraat over Israël’s veiligheid én een akkoord werd bereikt!

  De Russische president Vladimir Poetin zei op maandag dat hij en de Amerikaanse president Donald Trump overeenstemming hebben bereikt over het veiligstellen van de grens van Israël met Syrië, in overeenstemming met de terugtrekking van de strijdkrachten uit 1974 na de Yom Kippur-oorlog.

  https://brabosh.com/2018/07/17/pqpct-jgm/

 7. Ni28

  Hopelijk worden de plannen van Trump over Gaza realiteit. Dan kan Gaza opbloeien tot iets waar iedereen dat aan heeft. Het lukt niet als Abbas met de hakken in de zand blijft. Dat zal natuurlijk als fout van Israel gezien worden door de Joden haters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.