De kerstpakketten trends voor 2018

De kerstpakketten trends voor 2018

Nog maar een paar maanden en dan is het alweer tijd om kerstpakketten aan te gaan kopen. De ontwikkelingen in deze markt blijven ieder jaar weer verrassen. De traditionele wijn- en bier pakketten zijn lang niet zo populair meer, en andere kerstpakketten lijken juist niet aan te slepen te zijn. Maar welk kerstpakket is nu het beste en welke trends zijn er te zien in kerstpakkettenland?

Bewustwording binnen de samenleving

De trends van 2017 lijken dit jaar nog specifieker terug te komen. We worden ons steeds bewuster van onszelf en onze rol binnen de samenleving. Een gezonde levensstijl is steeds vaker terug te zien in Nederland. Sportscholen worden actiever bezocht en de verkoop van biologische producten lijkt continu te blijven stijgen. We zorgen steeds beter voor onszelf en dragen steeds vaker ons steentje bij aan onze omgeving en het milieu. Deze bewustwording van de Nederlanders zie je ook terug in de populariteit van bepaalde kerstpakketten. Zo was vorig jaar het bierpakket nog enorm populair, maar worden nu de duurzame pakketten steeds actiever verkocht.

Mogelijkheden en keuzes zijn belangrijk

Ook de aanbieder speelt hier een rol bij. Zo blijft het Makro kerstpakket ontzettend populair bij zowel de particulieren als de groothandels. Professionele aanbieders die een ruim assortiment kerstpakketten aanbieden worden eerder als betrouwbaar gezien. Daarnaast spelen de grotere aanbieders vaak ook bewuster in op de trends in kerstpakkettenland: ze weten nu eenmaal wat de mensen, en hierdoor ook hun klanten willen. De mogelijkheid tot het samenstellen van een persoonlijk pakket of de verschillende keuzes binnen een specifiek pakket worden steeds belangrijker. Iedere werkgever wilt nu eenmaal graag een uniek pakket de deur uit doen.

Thema’s blijven het goed doen

Nu zijn de biologische en duurzame pakketten nog redelijk nieuw als het gaat om de populariteit, maar de themapakketten blijven het ook dit jaar weer goed doen. Landen thema’s zoals een Spaans, Italiaans of zelfs Chinees kerstpakket zijn gewoon erg leuk. Daarnaast zijn ze aantrekkelijk voor een groot publiek. Zowel de alleenstaande werknemer als de werknemer met een groot gezin kan uit de voeten met een bepaald thema pakket. Deze thema pakketten bieden allerlei producten binnen het thema van een bepaald land. Van olijfolie tot een mooie fles rode wijn; er zit voor ieder wat wils bij.

De beleving staat centraal
Uiteindelijk draait het allemaal om de beleving van zowel de gever als de ontvanger. Is een pakket met zorg samengesteld en is er nagedacht over de wensen en behoeften van de ontvanger? Past het goed bij de onderneming en komt er conceptmatig voldoende ondernemersvisie in het pakket terug? De combinatie van al deze factoren zorgt ook dit jaar weer voor een kerstpakket dat graag gegeven, en graag ontvangen wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
kerstmis kerstpakketten cadeaus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties