Patricia Paay wint van GeenStijl met ‘plasseksfilm’: lagere schadeclaim, maar de kern blijft overeind staan

Het is bekend hoor! De rechtszaak van Patricia Paay tegen GeenStijl over het plaatsen en verspreiden van de ‘plasseksfilm’ van Patricia Paay. Paay kan 30.000 euro ophalen en dat geldt voor de ‘emotionele schade’. Voor materiële schade kan zij niets vragen, want dat kan niet bewezen worden. Hierdoor lijkt GeenStijl alsnog gewonnen te hebben, want die 30.000 euro was veel en veel lager dan het geëiste bedrag van Pay. 

GeenStijl kwam vanmorgen in eerste instantie met een korte reactie op de uitspraak. ,,We zijn blij dat de exorbitante schadeclaim van Paay is afgewezen.” En, over de 30.000 euro: ,,Beduidend minder dan haar absurde eis van 450.000 euro, maar nog steeds stom.”

De advocaat van GeenStijl laat weten dat zijn cliënten blij zijn dat de rechter de ‘astronomische claim’ van Paay niet heeft gehonoreerd.  ,,Paay zal het niet als overwinning voelen, want zij wilde die tonnen hebben.” Tegelijk meent de raadsman dat de uitspraak van de rechter ‘te veel is beïnvloed door de publieke opinie’ en zegt hij niet te snappen waarom GeenStijl en Eendevanger hoofdelijk aansprakelijk zijn gesteld.

Dat is natuurlijk ook een hele goede vraag: waarom zijn ze eigen aansprakelijk gesteld? Het is niet hun filmpje en het is Paay zelf die het filmpje gemaakt heeft. Moet het niet juist zo zijn, dat de persoon die GeenStijl het filmpje heeft opgestuurd aansprakelijk moet worden gesteld? ‘Don’t shoot the messenger’, denk ik dan gelijk aan. In dit specifieke geval is het dan inderdaad meer dan mooi dat het bedrag nog relatief ‘laag’ is gehouden.

Is het smakeloos van GeenStijl? Jazeker, ik vind het zelf ook verwerpelijk. Zijn ze hoofdelijk aansprakelijk voor deze actie? Neen, zeker niet. Daar zit zeker nog wel nuance in en daardoor lijkt het inderdaad dat de maatschappelijke commotie en de publieke opinie significante invloed hebben gehad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Scaldis

  Kan ze haar schuldenlast misschien iets verlichten.

 2. Gerlos

  Ik heb het filmpje niet gezien, komt het nu opnieuw op het internet of t.v, nu ze geld voor haar plasje krijgt betaald. Ja toch Patricia of te wel geldwolf.

  1. palko

   @Gerlos, heb het filmpje wel voorbij zien komen. En zou een boete van € 100,00 nog aan de hoge kant gevonden hebben. Hopelijk houdt die domme muts dat bedrag over na aftrek van de advocaatkosten.

 3. Ernst Quispel

  Jammer dat GeenStijl niet een veel hogere boete heeft opgelegd gekregen.

  1. lugar

   Blablabla! Blaaskaak! Speklap/pisvlek en eenzame kale teek!

  2. Holland

   Het is een schande dat GeenStijl veroordeeld is: Pisho*r Paay had het filmpje zelf al eerder verspreid op internet en GeenStijl heeft het alleen embedded in een item op hun site, waardoor het aan de grote klok werd gehangen.

   Uiteraard zal de rechterlijke macht geen kans voorbij laten gaan om GeenStijl te pakken, maar blijkbaar konden ze het toch niet te gek maken: nog geen 8% van het geeiste schadebedrag werd toegekend.

 4. meijer61200

  30.000 euri’s boeten voor GS! Onze plas liefhebster had 4,5 ton geëist, dus dat valt tegen.
  Maar ze heeft geld zat, in een recent interview beweerde ze dat haar man een bekend binnenhuis architect is. Bij uitpluizen van het verhaal dat deze eeuwige leugenaarster ophing, bleek dat manlief verkoper is in een winkel van Seats en Sofa’s! En nog ontslagen ook! En dat heet dan binnenhuis architect. Wat een vreselijk wijf is het. Dat hele hoofd is vervormd door urinezuren.

  1. TotDeSchijtOnsDood

   4,5 ton zal gebaseerd zijn op een schatting
   wat GS verdiend aan extra inkomsten met zulke publicaties.
   GS lacht zich helemaal kapot!!
   PP had die tape beter kunnen verkopen aan een porno-site,
   had ze het bedrag gehad wat ze wilde hebben!
   Die zuren zijn doorgedrongen tot haar grijze, inmiddels gele massa, blijkbaar…

 5. Bloem

  Hoe diep kun je als ster vallen dat je in je levensonderhoud moet voorzien door iedereen maar aan te klagen en te claimen. Voor zover we kunnen beoordelen heeft ze misschien wel voorzien dat het onsmakelijke filmpje zou uitlekken waarna ze kon claimen. Hoe dan ook Geen Stijl had het filmpje gewoon links moeten laten liggen en geen aandacht moeten schenken aan dergelijke vunzigheid. Mensen die zich dusdanig gedragen dienen tegen zichzelf beschermd te worden en niet uitgevent.

 6. Pescador

  kan ze weer eens naar zo´n seks avondje zich de bek vol laten zeiken.

 7. DolleDries

  Nu nog een poep filmpje en ze kan het jaar weer door.

 8. P.Sisterons

  Ze wil nieuwe nepjetsers, steunkousen en luiertjes kopen van de buit. NL rechters echt van het padje.

  1. Peter Loosduinen

   en corrigerend ondergoed !

 9. swetsnek

  VIES WIJF MEER IS ER NIET VAN

 10. A3aan

  Ach ach, ’t is toch wat hè, vrouwtje Paay vindt dat haar carriere schade heeft ondervonden van dat gezeik. Hoezo carriere vrouwtje Paay, die is de vorige eeuw al in een sink hole, zeik hole kan ook, verdwenen.

 11. Peter Loosduinen

  Ach, 30.000 euro voor een pisfilm is niet slecht.

  1. Ernst Quispel

   Peter laat zich kennen.

   1. lugar

    Blablabla! Blaaskaak! Speklap/pisvlek en eenzame kale teek!

    1. Frits Jansen

     Heb je dat al niet eens eerder gezegd, on een ander verband?

     Als trol moet je er niet de kantjes van af lopen door almaar hetzelfde commentaar te herhalen.

 12. Frits Jansen

  GeenStijl is langzamerhand “over de datum”. Paay ook wel trouwens.

  1. meijer61200

   F.J.:”Geen Stijl over de datum”? Valt nogal mee. Je hebt er in elk geval minder van die domme trollen, die in dienst zijn, zoals jij,Quisling, GG, en nog een paar van die verdwaasden. Is het een beetje uit te houden op het kantoortje van DDS? Werken jullie parttime? Beetje redelijk salaris? Vragen…vragen…

 13. EllyD18

  Deze vrouw is nou echt van het allerlaagste allooi.

 14. Peter Loosduinen

  Mag de aandacht voor deze nietszeggende dame eens minder worden ?
  Wat heeft de Nederlandse samenleving aan deze aandachttrekkende vrouw ?

 15. Bes Tolen

  Mevrouw PP had beter haar inkomen van een paar jaar op internet kunnen zetten en waaruit dat bestond. Dan had de rechter al iets meer houvast gehad. De rechter had ze mee dus meer had er wel ingezeten. Welke artieste, omroepster of wat voor publiek figuur volgt trouwens? Niet vergeten wat op internet te zetten dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.