Dappere advocaat dagvaardt de minister wegens fietsterreur in Amsterdam: 'ik sla ze met een end hout'

Dappere advocaat dagvaardt de minister wegens fietsterreur in Amsterdam: 'ik sla ze met een end hout'

Als u weleens in Amsterdam komt, dan herkent u dit beeld wel: een losgeslagen jungle vol met fietsers die doen alsof ze de koning van de stad zijn. Een verschrikkelijke houding waarmee ze mensen omver rijden en doen alsof de regels niet voor hen gelden. Gelukkig zijn er ook nog mensen die moedig tegen dit soort mongolengedrag ageren. Een advocaat in Amsterdam, Frank Bakker, heeft de minister gedagvaard, aangezien er niet goed opgetreden wordt tegen losgeslagen fietsers.

''Vandaag of morgen sla ik er een met een end hout.''Je merkt dat de emoties hoog oplopen bij deze meneer en dat is ook wel logisch. Je wordt nog net niet doodgereden in Amsterdam door al die fietsers, maar de politie en de politiek doen er niets aan. Fietsers zijn een soort moderne adel, ze mogen van alles doen en de normale regels gelden niet voor hen als het hen even niet goed uitkomt. Amsterdam fietsstad, helemaal leuk en geweldig natuurlijk, maar ze kunnen best wel even normaal doen.

Bakker heeft de minister gedagvaard, omdat hij uiteindelijk het centrale gezag is en die moet het weer gaan herstellen. Het is geen 'Republiek Amsterdam'. Natuurlijk, de fietsers zijn een onderdeel van een groter probleem, namelijk het massaler worden van onze hoofdstad, maar dat betekent niet dat er niets aan gedaan dient te worden. Zijn er belangrijkere zaken? Zeker. Toch hebben we mensen als Frank Bakker nodig, omdat ze sociale- en maatschappelijke problemen aanwijzen waar de normale burger mee te maken heeft.

U kunt het geweldige filmpje HIER zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties