Politie voert eindelijk actie wegens bedroevend lage lonen: ‘ze knijpen ons helemaal uit’

De politie staat er niet echt om bekend dat ze snel actievoeren tegen de regering en de overheid, maar als ze dat wel doet, dan moet je maar beter luisteren. De handhavers van onze wetgeving en beschermers van onze veiligheid voeren actie tegen het CAO-voorstel dat op tafel ligt. Kleine vergrijpen zullen worden afgedaan met een waarschuwing, dus wildplassers mogen de plantjes naar eigen gemak water geven. Kan het groen in Nederland tegenwoordig ook wel gebruiken.

Volgens de bonden worden agenten “als citroenen uitgeknepen”. Ze vinden dat er te veel werk moet worden gedaan met te weinig mensen. Een andere klacht is het voorstel dat politiemensen straks geen 9-uursdiensten meer mogen draaien, waardoor ze vijf keer in de week moeten werken in plaats van vier. En de top wil 55-plussers niet meer automatisch vrijstellen van nachtdiensten.

Daarnaast vinden de bonden het een slecht idee van minister Grapperhaus om “de plaats van tewerkstelling te vergroten”. Dat komt erop neer dat een agent op elk bureau kan worden geplaatst dat binnen één uur rijden van zijn of haar woonplaats ligt. Verder gaat het ook gewoon om geld: de bonden eisen 3,5 procent meer loon en een hogere kilometervergoeding.

Veiligheid is een van de kerntaken van de overheid en als de overheid haar eigen handhavers en politiemensen niet goed genoeg behandelt of compenseert, dan krijg je dit soort situaties. De leden van de vakbond hebben gelijk, want de politie is al heel erg lang een potentieel bezuinigingspost geweest. Sinds kort is er naast Defensie ook weer extra aandacht voor de veiligheid en politie. We krijgen eindelijk weer door waar we mee bezig waren, want ontevreden politiemensen is een voorbode voor chaos.

Corruptie, wangedrag, het zouden zomaar gevolgen kunnen zijn van een slecht beleid aangaande de politie. Je wil goedbetaalde handhavers van de wet hebben. Functies om trots op te kunnen zijn met een goede compensatie, genoeg collega’s en goede werktijden. Zo lang dat niet goed genoeg geregeld is, heeft de politie niet de plek in de samenleving die het verdient.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ach wee onze iftar vretende maaltijden, suikerfeest-bezoekende 3% oplossingsThought Crime Politie klaagt weer.
  probeer gewoon eens 1 keer een boef te vangen en geen dissidenten voor de D’66 magistratuur te slepen.
  Ik zal nooit vergeten en vergeven dat ze met 25 man ‘ snachts Gregorius Nekschot van hun bed lichtten. Dat waren geen politieagenten, dat waren fascisten.

  1. meijer61200

   Hiervoor moet je de schuld niet neerleggen bij de politieagent op straat. Die voert alleen maar orders uit. Het kwaadaardige gezwel zit bij het – continue falende- OM en de politietop, want links enzo..

  2. Antidotum

   TRBK

   Ja dat was een bittere schande, georkestreerd door de landverraderlijke policor, welke de cartoonpen gevaarlijker vond dan de ak47 van de jihadisten.
   Na nekschot is het in rap tempo bergafwaarts gegaan met onze vrije mening.
   Overal loert de ongeneeslijk kwaadaardige islam.

 2. DolleDries

  Ach valt wel mee gezien hun inzet met aannamen van aangiftes tegen Wilders ze gingen zelfs naar de Moskeeën.

 3. DolleDries

  En dit vinden ze ook prima en hun vrienden zijn dik te vreden.

 4. Adriaan

  Terecht dat politie de barricaden op gaan. Het image is tanende, ze hebben te weinig mandaat. Politie moet kunnen optreden als dat nodig is, maar er zijn teveel regeltjes. Als er een incident plaatsvindt, wordt er meteen een weegschaaltje bijgehaald. Politie moet zich te veel laten welgevallen door tuig. En dat allemaal voor een te laag salaris en te lange dagen. Ik ken een politieman die kreeg overuren ‘uitbetaald’ in vrije dagen. Op een gegeven moment had hij meer dan 300 vakantiedagen. Opmaken ho maar, want hij was onmisbaar op zijn afdeling.

 5. meijer61200

  Politie heeft helemaal gelijk! Belachelijk salarisje, veel risico lopen, voor elke scheet verantwoording afleggen. Salarissen omhoog, net als in de Zorg en het Onderwijs. Géén geld naar Unilever en Shell.

 6. Birrocudaq

  Waarom gebruikt de Politie niet de vele werklozen,vaak wat ouder, voor het bureauwerk wat hun zoveel tijd kost.Veel van deze werklozen waren vroeger, wat men noemt , pennenlikker geweest, zodat dit kantoorwerk voor hun prettiger is dan bijv. werk in de kassen wat hun zo vaak aangeboden wordt.

 7. Pescador

  ik weet niet of ze dat wel verdienen, een dronken vrouw met volle vuist op de toeter slaan en later nog een met de wapenstok er over heen, dat kunnen ze wel maar das geen loonsverhoging waard want dat kan een oude kerel van 70 ook wel, ga die krakers maar aanpakken en in elkaar slaan dan verdienen jullie loonsverhoging, en vertel jullie meerdere ook maar dat het slappe zakken zijn, de wet wordt alleen maar uitgevoerd als het geen zeer doet

  1. Adriaan

   @Pescador, mag ik je adviseren om alles in het werk te stellen een nachtje mee te lopen en een grote stad. Dan verneem ik graag nog eens jouw (herziene?) mening.

 8. Gerlos

  Fijne en prettige actie hermandad, mag wel even langer duren.

 9. Blue monday

  Net als bij de leraren, steun ik onze agenten in hun looneis.

  Aangezien de belasting ambtenaren er in 3 jaar, zonder aktie, er dik 7% bij hebben gekregen, ben ik hoopvol gestemd.

  Meteen ook meer blauw op straat en minder achter het bureau…moet kunnen en anders moet de divindend-belasting maar snel weer terug.

 10. fusilier

  En de volgende eis is van de diender, pensioen met 60 jaar. En dat terwijl een bouwvakker of een stratenmaker door kan buffelen tot 67 , en vaak versleten longen of een kromme rug heeft van het zware werk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.