PvdA-senator die bende maakte van schoolexamens wil alsnog aanblijven

André Postema, fractievoorzitter voor de PvdA in de Eerste Kamer, krijgt felle kritiek over zich heen en men wil dat hij opstapt. Zelf ziet hij het natuurlijk allemaal héél anders en wil blijven! Aldus Elsevier Weekblad.

Wat heeft zijn voorzitterschap en rol in de Eerste Kamer nou met de schoolexamenmisser te maken? Meneer Postema is namelijk naast deze rollen ook koepelvoorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO)! Het klinkt allemaal weer als baantjescarrousel en partijkartel he?

Nou ja, niet helemaal. Zijn eigen partij maar ook zo’n beetje iedere andere partij vind het wel mooi geweest voor de man. Twee collega’s in hetzelfde bestuur als waar hij in zit, zijn inmiddels al opgestapt. Postema blijkt echter een vechter en voelt zich geroepen om zijn eigen bende op te ruimen en door te blijven gaan! Zelfs wanneer zo’n beetje iedereen hem eruit wil wippen! Totaal gebrek aan zelfreflectie dus!

Lodewijk Asscher heeft nog niet gereageerd op het bericht maar het zou van politieke onkunde getuigen als hij de man op welke manier dan ook de hand boven het hoofd houdt. Het is dus goed mogelijk dat hij de man inderdaad de hand boven het hoofd gaat houden… Peter Kwint (SP) vat het mooi samen: ‘Hoe denk je in vredesnaam ooit nog met enige autoriteit deze koepel te besturen als er onder jouw verantwoordelijkheid zulke grote fouten zijn gemaakt?’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Step one

  Blunderen en plunderen, dat is toch heel normaal bij PvdA’ers in de baantjescaroussel waar je arbeidsplaats niet afhangt van je kennis, maar van je kennissen?

 2. Ni28

  De tijdperk van Rutte 2 heeft diepe sporen nagelaten. Onderwijs is een van de slachtoffers van de prestatie waanzin. Scholen moeten presteren en dus moet liefst iedere leerling slagen. Ook als het niet kan. De school heeft het voor haar bestaan nodig terwijl zij ook kampen met leraren tekort en bedolven zijn onder de bureaucratie. En veel eigen schuld ook nog omdat zij geld niet altijd zoals nodig gebruiken.

 3. Peter Loosduinen

  AFTREDEN ! AFTREDEN ! AFTREDEN !!

 4. NoDoubt

  De schoolinspectie was ook al heel lang op de hoogte, ik mag toch hopen dat die niet buiten schot blijven omdat ze ernstig gefaald hebben.

 5. Pescador

  Weg wezen met die eikel

 6. meijer61200

  Dit is een rasechte pvda’er. Dus die gaat echt niet opstappen. Hij zal Wilders en Baudet de schuld wel geven van zijn non-functioneren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.