Radicaliseringsbeleid: gemeenten klooien maar wat aan!

In Trouw valt te lezen hoe een aantal gemeenten aan de tand is gevoeld over hun radicaliseringsbeleid en wat blijkt? Één grote lariekoek en drogredeneringen!

‘Hoe weten jullie of het radicaliseringsbeleid werkt?’ is de centrale vraag, ‘Nou, er is nog geen aanslag gepleegd’ lijkt het antwoord van veel gemeentes te zijn. Je zou je toch haast bescheuren van het lachen als het niet om zo’n serieus onderwerp zou gaan?!

Het dreigingsniveau in Nederland is nog steeds ‘substantieel’ en ondanks alle pogingen en miljoenen euro’s die er voor over de balk zijn gesmeten, is dit vooralsnog niet gedaald. ‘De lokroep van de jihad bestaat altijd’ zegt de burgemeester van Delft, een van de ondervraagden.

Men leeft onder de indruk dat meldpunten, een ‘wij-samenleving’ en voorlichtingsbijeenkomsten effect hebben. Iedereen voelt natuurlijk direct aan dat dit kul maatregelen zijn omdat de gemiddelde gemeente de ballen verstand heeft van hoe radicalisering ontstaat. Je kunt de Powerpoint dia’s al invullen: ‘Luistert uw zoon Arabische muziek, staan er IS-filmpjes in uw browsergeschiedenis of loopt uw zoon met een bomgordel door de woonkamer?’ ‘…dan is uw zoon mogelijk geradicaliseerd, ga eens met hem in gesprek!’

De ideeën van gemeente Amersfoort lijken ook doordrenkt van naïviteit met hun ‘wij-samenleving’ waarin ze gewoon toegeven dat ze de extreme jongeren sowieso niet gaan bereiken maar een paar potentieel radicaliserende knaapjes nog wél kunnen ontmoedigen. Want dat is precies waar zo’n ‘gematigde’ zin in heeft, een inclusieve samenleving waar zo’n linkse levensbeschouwing docente genaamde Madelief iedereen even komt vertellen hoe mooi iedereens verschillen zijn maar we ons op overeenkomsten moeten richten en we eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen. Daar zouden zelfs autochtone Nederlanders nog van kunnen radicaliseren!

‘Nou Wout, met je grote bek, wat stel jij dan voor?’ hoor ik u denken. Schrap die voorlichtingen, cursussen en meldpunten. Die knaapjes een baan of stage aanbieden gaat ons ook niet verder helpen. Het is een nationaal probleem en vereist een nationale aanpak.

Begin bij de extremistische/fundamentalistische moskeeën en pak de geldstromen aan, blokkeer de IP-adressen van IS-sympathisanten/kanalen, stel reizen naar Syrië met als doel aansluiten bij IS (en soortgelijke praktijken) gelijk aan landverraad, leg een verbod op voor demonstraties rondom dergelijke islamistische motieven en geef meer openheid over verijdelde aanslagen en andere successen. Lijkt me een mooi begin, niet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ego-non-solus

  Is wat mij betreft een uitstekend begin. Echter, zoals ongetwijfeld nog door de alhier bekende goedmensen zal worden uitgelegd staat dit vol van de fobiën.

  Helaas, het zal dan zo niet gaan.

 2. Ni28

  Radicaliseringsbeleid is geen voer voor de gemeentes maar hoort nationaal bestreden te worden op een keiharde wijze gepaard met hoge straffen en uitzettingen.

  1. Frits Jansen

   maar dan ook tegen geradicaliseerde moslimhaters

   1. Original NL

    Frits ..aka Dõmų Êïkel steekt zijn liefde voor de islam niet onder stoelen of banken.

 3. Frits Jansen

  Ze dweilen met de kraan open omdat de radicaliserende moslims staan tegenover radicaliserende moslimhaters (zoals op deze site te vinden zijn).
  Die vicieuze haatcirkel moet op landelijk niveau worden doorbroken. Bij voorbeeld met een verbod op de PVV, en DDS natuurlijk!

  1. Ego non solus

   Frits, goed zo. Je stelt me niet teleur. Ik denk dat vele van je vrienden nog zullen volgen om op hun beurt ook hun verhevenheid te tonen.

  2. Holland

   Frits Jansen is niet alleen alle schaamte voorbij, maar geestelijk ook geheel ingestort. Hij beseft niet meer dat moslims radicaliseren door hun koran-indoctrinatieboek en dat mensen die dat terecht afwijzen (door malle Fritsje ‘moslimhaters’ genoemd) dat doen als natuurlijke tegenreactie. Ofwel: de islam roept door zijn intolerante en gewelddadige karakter zelf de tegenreactie op.

   Frits is niet alleen een zwaar gestoorde psychopaat die geheel buiten de realiteit staat, maar als voormalige asieladvocaat heeft hij Nederland ook grote schade berokkend. Een vijand van het land, zeg maar. Kortom, er zou een verbod op Frits Jansen moeten komen.

   1. swetsnek

    D66 heeft nog wel een poedertje voor hem Holland

  3. nogmaals

   @Fritsie, de zogenaamde academicus, heeft hier al heel vaak laten blijken dat hij te stom is om voor de duvel te dansen.
   Als er al sprake zou zijn van radicaliserende islamhaters, dan is dat een gevolg, veroorzaakt door radicaliserende, islamitische nederland-haters.
   Maar ja, weet Fritsje veel!

   1. Adriaan

    @Nogmaals, mag ik een kleine opmerking maken? “… te stom is om voor de duvel te dansen…”. Ik denk dat Jansen dat nog net kan.

  4. Adriaan

   Het staat er echt: “een verbod op de PVV”. @Jansen wil de rechtsstaat geweld aandoen.

  5. lugar

   @Fritslim: “(…) moslimhaters…”

   Nou… ik denk dat je in de war bent. Er zijn maar weinig mensen die moslims haten. Wat je wel veel tegenkomt zijn mensen met gezond verstand, die haten de islam, en dat is toch volkomen terecht, domme jongen?

 4. NoDoubt

  Een Allah die vindt dat je keffirs mag vermoorden, slaven mag houden, vrouwen onderschikt en mag stenigen, de pedofiel of necrofiel mag uithangen, de vrouw van je zoon mag misbruiken. Dan kun je als moslim toch niet met droge ogen beweren dat het een religie is alleen maar om Mohammed te pleasen, want die mag alles. En dan de groep Turken die Erdogan als hun president zien, en een dictatuur aanhangt. Zij kunnen zo terug naar hun ‘vaderland’.

  1. Original NL

   Nodoubt…Een Allah die vindt dat je keffirs mag vermoorden, slaven mag houden, vrouwen onderschikt en mag stenigen, de pedofiel of necrofiel mag uithangen, de vrouw van je zoon mag misbruiken. Dan kun je als moslim toch niet met droge ogen beweren dat het een religie is alleen maar om Mohammed te pleasen, want die mag alles. En dan de groep Turken die Erdogan als hun president zien, en een dictatuur aanhangt. Zij kunnen zo terug naar hun ‘vaderland’.
   ….Dit alles is frits jansen’s natte droom …misschien heeft zijn zoon wel een lekker wijf waar hij eigenlijk wel even mee wil spelen…maar dat kan nu nog niet omdat hij dan een trap tussen de benen kan krijgen,
   Onder de islam zou frits tot volle bloei komen!!
   Dit geld natuurlijk ook voor guus,ernst,blauwe maandag en de rest van het islam liefhebbende trollen circus!

  2. Ernst Quispel

   De islamitische aanmoediging tot necrofilie was me nog niet geworden.

   1. Holland

    Lees dan even dit artikel Quispel: https://www.ad.nl/nieuws/egyptische-mannen-mogen-seks-hebben-met-dode-echtgenote~a5c33e77/

    Je had niet kunnen vermoeden dat de islam zo in-en-in verdorven was, nietwaar?

    1. Ernst Quispel

     Er waren recent ook nogal wat christenen die het het een goed idee vonden om Joden te vergassen maar ik concludeer daar niet uit dat dit een bestendig element in de christelijke geloofsleer is, Holland. Voor dit bizarre idee lijkt me dat nog minder het geval voor de islam.

     1. Holland

      Quispel, necrofilie is in de islam toegestaan en Egypte heeft het zelfs in zijn wetgeving vastgelegd. De islam is door-en-door verdorven en staat haaks op onze westerse kijk op het leven en de wereld. Moeilijk om toe te geven, niet?

     2. Ernst Quispel

      Kun je me de betreffende soera’s in de Koran aanwijzen, Holland?

     3. nogmaals

      Quisling heeft de koran onder handbereik; waarschijnlijk onder zijn hoofdkussen!

     4. lugar

      Koran 9:5:
      Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren (o.a. christenen en joden) waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de (verplichte) Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

      Er zijn ruim 400 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran. Het eerste cijfer verwijst naar de soera, de tweede naar de verzen in de soera.

      2:6. Het heeft geen zin om ongelovigen te laten geloven. Doen ze toch niet.
      2:7. Allah straft de ongelovigen
      2:8. Ongelovigen zijn bedriegers en misleiden zichzelf
      2:10. Niet-moslims hebben een ziekte in hun hart. Allah zal hun straffen!
      2:17. Een ongelovige gelooft niet omdat Allah hem verblind
      2:39. Wie niet gelooft zal branden!
      2:90. Wie twijfelt of Allah wel of niet bestaat wordt gefolterd
      2:61 Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat Allah wilde.
      2:65. Allah noemt joden apen. Dus de evolutietheorie klopt toch wel een beetje. Maar alleen voor joden.
      2:85. Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan.
      2:88. Ongelovigen zijn vervloekt
      2:89. Wie zijn geloof verliest vanwege niet vervulde gebeden wordt vervloekt
      2:96. Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.
      2:98. Allah is de vijand van iedereen die niet moslim is
      2:99. Ongelovigen zien geen tekenen van Allah omdat ze zijn wetten overtreden
      2:104. Ongelovigen worden gestraft
      2:114. Wie het verheerlijken van Allah tegenwerkt gaat naar de hel
      2:120. Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
      2:121. Niet-moslims zijn verliezers
      2:126. Niet gelovigen worden door Allah voor de gek gehouden als ze het even goed hebben, daarna branden ze toch lekker in de hel
      2:130. Alleen dwazen wenden zich van het geloof af want moslims hebben gelijk
      2:159. Iedereen die de tekenen van Allah niet wil zien wordt vervloekt
      2:161. Ongelovigen worden niet alleen door Allah maar ook door de engelen en alle mensen vervloekt
      2:162. Ongelovigen zullen vervloekt blijven, hoe lief en aardig ze ook zijn
      2:165. Iedereen die een voorwerpt aanbidt (dus ook een crucifix, een Boeddhabeeld, een televisie, een grote zwarte steen of een amulet) wordt gestraft door Allah.
      2:171. Ongelovigen zijn doof, stom en blind.
      2:175. Wie zich niet wil laten leiden door Allah zal lekker in de hel worden gegooid.
      2:178. Een moslim die iemand heeft vermoord kan door middel van boetedoeningen vergeven worden door Allah.
      2:190. Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.
      2:206. De trots van de ongelovige zal hem aansporen tot het plegen van nog meer zondes, maar hij zal toch in de hel terechtkomen.
      2:217 Een afvallige zal branden in de hel
      2:221. Trouw niet met een anders- of ongelovigen. Je kan beter een slaaf nemen dan je te verlagen tot een dergelijk huwelijk.
      2:254. Ongelovigen zijn onrechtvaardig
      2:257. Ongelovigen hebben duivels als vrienden

      Ik heb ze alle 400 maar die passen niet op deze site.

     5. lugar

      @Holland: Eens kijken of islambeciel nog uit z’n grot komt. 😉

     6. lugar

      “Er waren recent ook nogal wat christenen…”

      #jijbak

     7. Ernst Quispel

      Holland koos het hazenpad, en gelijk heeft hij.

     8. lugar

      @Ernstlim: “Kun je me de betreffende soera’s in de Koran aanwijzen, Holland?”

      Ernstlim, domme jongen, de islam is een ideologie, een systeem dat maatschappelijk, politiek en militair de lakens uitdeelt. Niet alles van wat er daar gebruikelijk is vind men terug in de Koran of de Hadith. Jij moet dat toch weten, jij bent een renegaat, dat zijn de fanatiekste.

      Dat necrofilie in islamitische landen in de praktijk wordt gebracht is bekend, al zal jij dat, op de jouw bekende manier, wegzetten als “helemaal niet”

 5. Rosasolis

  Zeer interessante artikel gisteren in Trouw over radicaliseren. Over het feit dat al onze gemeentes een eigen beleid hebben. Sommige sterk, maar anderen zijn zwak. Inderdaad is het een nationale probleem die een nationale aanpak vereist. Meer over dit probleem moet gesproken worden in gemeenteraad vergaderingen, en meer geschreven worden in kranten. Maar vooral moet er meer nationale wetten en richtlijnen gepubliceerd worden. Alle gemeentes moeten dezelfde wetten en richtlijnen volgen. Extreem moslim radicalisering is een van de grootste problemen van heel Europa geworden, en daarom kan het niet meer genegeerd worden met een zwak beleid, in welke gemeente dan ook.

 6. nienke

  Men durft gewoonweg niet op te treden tegen deze lieden doodsbang voor represailles, hun Fam, vrouw en kinderen.
  En omdat men bang is om op te treden kunnen zij behoorlijk ver gaan met hun eisen en dat weet de islam.
  Er gebeuren dingen bij gemeenten daar lusten de honden geen brood van imams die jongeren radicaliseren,hun wordt bijgebracht je niet aan de Ned. wet te houden, Joden te haten, de democratie nooit te aanvaarden en iedereen is hier van op de hoogt maar men durft niet op te treden tegen dit geradicaliseerd tuig.
  Sluiten die moskeeen en pak ze aan die imams, terug sturen naar de zandbak.
  Door dat laffe gedoe van onze politici, onze gemeenten, linkse advocaten die hen steunen kan de islam z’n gang gaan met hun smerige praktijken.

  1. Ernst Quispel

   “ en dat weet de islam.”

   Mooie reïficatie.

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.