‘Seksisme is het grootste probleem op het WK': omroepen moeten minder inzoomen op ‘lekkere vrouwen’

Vrouwen Fans WK
Foto: Dit mag dus niet meer. Bron: Screenshot YouTube/Andre Bozki

Ook dit WK kunnen we er niet aan ontkomen: seksisme. Het wordt overal en nergens waargenomen en als we het vinden zoomen we er op in. Over inzoomen gesproken, dat mag dus niet meer. De FIFA heeft aangegeven dat er minder ingezoomd moet worden op mooie vrouwen tijdens WK wedstrijden. Dat zou namelijk seksisme in de hand werken.

Een gillende mooie vrouw in een Belgische outfit, of een huilende mooie vrouw met een Engelse sjaal om: van de FIFA mogen ze niet meer te veel in beeld komen tijdens WK voetbalwedstrijden. De diversiteitsdirecteur van FIFA, Federico Addiechi, heeft omroepen opgeroepen niet meer in te zoomen op “lekkere vrouwen”.

Addiechi wil zo seksisme in de voetbalwereld tegengaan. Volgens anti-discriminatiegroep Fare Network is seksisme namelijk het grootste probleem tijdens het WK in Rusland. De organisatie heeft uitzendingen gemonitord en dertig gevallen gevonden waarbij er seksistische beelden werden uitgezonden.

Het wordt tentoongesteld als een normale ontwikkeling in het beleid van FIFA, maar ik zie het vooral als het zoeken naar problemen. Zonder een goede definitie. Wat is seksisme? Wanneer is het ‘slecht’ als er op vrouwen wordt ingezoomd? Moeten we bij elke vrouw op het scherm in ons achterhoofd houden dat het niet te lang moet duren? Wanneer is het te lang, na 2, 3, of 4 seconden? Wanneer is een vrouw ‘lekker’ of lelijk?

Ziet u al die problemen? Dat wordt wel de dagelijkse realiteit van al die cameramannen en mensen achter de schermen. Die moeten als een bezetene continu bekijken of het niet seksistisch is wat ze doen of wat er gefilmd wordt. Van iets onschuldigs schuldig maken. Dat is de realiteit van vandaag de dag. Triest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

31 reacties

 1.   

  Idioot geklede kerels mag nog wel?

  1.   

   Lekker en idioot zijn subjectieve zaken. Allebei smaak gebonden.

 2.   

  Ik ben dit eens met Lars: Addichie maakt zichzelf volstrekt belachelijk. Bovendien: vrouwen “lekkere” noemen schuurt tegen seksisme aan.

  1.   

   Veel vrouwen stemde op Wouter Bos omdat hij zo lekker kontje had.

   1.   

    DolleDries,

    Er zijn kiezers die de stem louter van het uiterlijk laten afhangen. Zie ook het gedoe rondom Jesse Klaver. Erg dom.

 3.   

  Volgens de heer Voorbips zijn vrouwen helemaal niet lekker. Ze stinken naar haring.

  :)

  1.   

   Lieve hemel.

   1.   

    Mag jij dat wel zeggen van de dominee Guuslim?

    1.   

     De naam is Guus Geluk.

     1.   

      Correctie. De naam is Guus Gelul.

     2.   

      Viertel,

      Nee, dat is mijn gebruikersnaam niet.

      U kunt een bril gebruiken.

    2.   

     meer de imam

  2.   

   @Ernst, dat jij dit dan nogmaals aanhaalt, zegt iets over jouw seksuele probleem. Zoek hulp.

 4.   

  Ach… ik heb geen enkele wedstrijd gekeken.

  Next!

  1.   

   Ik kijk alleen maar voor de vrouwen.

 5.   

  Ik ben een groot voorstander van damesvoetbal.
  En dan met na de 5 minuten van het laatste fluitsignaal.
  Het uitwisselen van shirts met de tegenstander.

  1.   

   Het heeft lang geduurd, maar toch,
   eindelijk een leuke reactie van EUkok!

   1.   

    Zou EU kok alleen nog maar moeders tiet hebben gezien.

 6.   

  Voorbijgegaan wordt aan het feit dat vrouwen zich zo uitdossen, om maar e en ding: gezien worden. Gelukkig wel, of wil de fifa overal een lap overheen hangen? Maak er dan meteen de moslimgames van!

  1.   

   Hier moest ik veel te lang voor scrollen. Eindelijk iemand die het snapt. Die meiden staan urenlang voor de spiegel om op de tribune, in de kroeg, op werk of in de F1 pitstraat te mogen floreren met hun mooie lijf. Hebben ze niets beters te doen? Misschien wel. Mogen we het eenvoudig of ordinair vinden? Ach, van mij wel. Maar gaan we het vervolgens de mannen en de regie kwalijk nemen dat we ernaar kijken? Wat een grap. Als die meiden er zelf geen probleem mee hebben, wie is de FIFA dan om zo neerbuigend te doen over de dames die zichzelf blijkbaar “niet alleen redden”??

 7.   

  Lekkere wijvon? Daar lust ik wel pap van. Grab them by the pussy (belangrijk advies van wereldleraar).

 8.   

  Het inzoomen op het fraai uitgedoste voetbalpubliek zal dan verlegt gaan worden naar hoofdzakelijk mannen. Werkt dat dan niet homoseksualiteit in de hand?

 9.   

  Kom op zeg! Het oog wil ook wat.

 10.   

  Alle vrouwen horen ook een hoofddoek te dragen , liefst in het zwart .

 11.   

  Knettergek. Gelukkig zijn de pitspoezen in de MotoGP-wereld er nog. Mag ik ff weten wie dit soort flauwekul doorgedrukt heeft? #metoo of de moslims wereldwijd ? (Of is #metoo een bedenksel van links Amerika om de Moslims tegemoet te komen en overgewaaid naar de rest van de wereld met alle desastreuze gevolgen van dien?

  1.   

   Goed geobserveerd , het is het islamiseren van de westerse wereld

 12.   

  Bij de fifa zitten alleen maar homo´s en die voelen zich benadeeld omdat ze niet van vrouwen houden en alleen maar geile gekke kerels willen zien , zo dat ze zich s´avonds bij de tv kunnen afrukken.

 13.   

  Lijkt me beter als ze ook nu en dan een paar lekkere kerels in beeld brengen. Dat trekt dan meteen meer vrouwelijk publiek voor de buis.

 14.   

  Ik zie liever deze leuke dames dan die mannen met bierbuiken blote barst of die vol zitten met tatoeages, maar uw keuze maar ik kies voor de leuke,mooie, lelijke dames.

 15.   

  Snap het dan! Over 4 jaar QATAR. Daar mogen helemaal geen vrouwen op de tribune, en als ze voor het WK een uitzondering maken, mag niemand zien dat ook ook knappe vrouwen zijn!

 16.   

  Wat is er mis met een mooie vrouw of man?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!