Rechtbank is het 'gebekvecht' tussen de Holleeders een beetje beu en eist dat ze stoppen

Rechtbank is het 'gebekvecht' tussen de Holleeders een beetje beu en eist dat ze stoppen

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is een belangrijk onderwerp in Nederland. Niet alleen door wat hij gedaan heeft, ook in samenwerking met anderen, maar ook door de ruzies tussen de Holleeders, familieleden die verbale messen naar elkaar toe gooien. Zusjes en broertjes kunnen al erg naar tegen elkaar doen zonder reden, maar als het zulke familieleden zijn, dan wordt het heel gevaarlijk. Zeker met Willem als broer. Toch is de rechtbank het gebekvecht zat.

„De vorige keer heb ik u gelaten in het steekspel dat tussen u beiden ontstond, een beetje als een vader die zijn kinderen op de achterbank van de auto laat bekvechten op een lange reis naar Zuid-Europa en denkt: straks schop ik jullie er toch uit. Maar het is niet de bedoeling en we willen het niet meer hebben.”

Willem Holleeder kreeg te horen dat zijn zus als getuige „te gast is bij de rechtbank” en niet in de rede mag worden gevallen. „Als u dat straks toch doet, dan moet ik u echt tot de orde roepen.”

Zijn zus kreeg van Wieland te horen dat „ik u als advocaat altijd respecteerde omdat u de juiste toon en het juiste decorum in acht nam. Ik verzoek u dat als getuige ook te doen.” Zij kreeg vooral te horen dat ze Sander Janssen, raadsman van Willem Holleeder, met meer respect moet bejegenen. „Ik wil ook niet meer hebben dat u de advocaat van uw broer met ’je’ aanspreekt”, aldus Wieland.

Dit is niet de eerst en vast ook niet de laatste keer dat er zoiets gebeurt, want in de media zijn er al veel meer uitingen geweest en opnames van het gebekvecht tussen die twee. Er is zelfs een boek uitgekomen van Astrid Holleeder haar hand over de gesprekken en acties tussen Willem en Astrid. Het is af en toe te absurd voor worden en ook grappig, zij het niet dat het ernstig is en Willem genoeg mensen heeft laten vermoorden om kleinere dingen. Astrid kan beter uitkijken, je weet het maar nooit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer