Spanje blijkt uiteindelijk toch een veerdienst te zijn: ‘redt’ in paar dagen tijd 1200 migranten

Al jaren hebben we last van migranten op bootjes in de Middellandse Zee die Europa willen bereiken. Griekenland is er nu klaar mee en Italië heeft nu ook een regering die er genoeg van heeft. Spanje gaat nog wel even door met bootjes ‘redden’. De Spaanse regering heeft eerder aangegeven dat het geen ‘veerdienst’ is, maar het begint er nu toch wel op te lijken. 

De autoriteiten in het Zuid-Europese land haalden alleen op vrijdag al 888 migranten van vaartuigen in de Alboránzee en de Straat van Gibraltar. Een dag later ging het om 334 mensen, die zich op zeventien bootjes bevonden. Minister Fernando Grande-Marlaska (Binnenlandse Zaken) noemde de toestroom van migranten zaterdag een ,,Europees probleem, dat een Europese oplossing vereist”.

De Internationale Organisatie voor Migratie zegt dat Spanje de nieuwe hoofdbestemming is geworden voor migranten die op bootjes de Middellandse Zee oversteken. Tussen 1 januari en 25 juli arriveerden bijna 21.000 migranten via de zee in het land, tegenover ruim 15.000 in Griekenland en meer dan 18.000 in Italië.

Het lijkt er dus op dat Spanje de volle laag gaat krijgen en dan is het afwachten wat die zogenaamde ‘humanitaire’ houding van de Spanjaarden gaat opleveren en wat voor gevolgen het gaat hebben voor de Spaanse politiek. In Italië heeft de politieke sfeer al een ommekeer gemaakt, maar Spanje is de volgende. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het is een zo oude gezegde en  in heel Europa zijn er gezegdes van dezelfde strekking.

Waarom leert de politiek er dan nooit van en maakt het zo vaak beleid dat op de korte termijn is gericht en niet op de lange termijn? Daar heeft uiteindelijk toch niemand iets aan? Spanje zal binnen een jaar vast volledig van mening veranderen en dan komt die gewilde ‘Fort Europa’ er toch nog. Dan is de tijd van de Merkeliaanse immigratiepolitiek ook in de praktijk ten einde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Svetlana

  Europa moet nog veel meer migranten opvangen totdat het volledig geislamiseerd is. Ik wil meer islam!

  1. denk eens na

   ik ook , is het energie probleem ook meteen op gelost

  2. Vraagtekentje

   Er zit vast een lekker Moriaantje voor je bij die broodjes kan bakken.

 2. Original NL

  Met een regering bestaande uit 11 vrouwen en 7 mannen en een socialistische premier was dit te verwachten.
  Het dobberneger probleem ….er wordt nog steeds niets tegen gedaan.
  Nog steeds komt er geen eind aan de lawine van kansloze onze welvaart bedreigende analfabeten uit het AZC genaamd afrika.

  1. palko

   Dit is in eerste instantie een Spaans probleem. Wat je als land niet binnenlaat hoef je ook niet terug te sturen. De Spaanse regering kan de Spaanse zuidgrens simpel met patrouilleboten afschermen. Maar de socialistische regering wil dat klaarblijkelijk niet. Dan moet je achteraf ook niet gaan jammeren, en al te gemakkelijk naar Europa gaan wijzen. Elk land moet wat het toelaten van migranten (lees: nepvluchtelingen) betreft gewoon zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Het rode Spaanse boontje komt nu om zijn rode Spaanse loontje. Eigen schuld, dikke bult!! Al te goed is buurmans gek, reken ik ook goed!!

  2. Henk-Jansen

   U bent dus van mening dat vrouwen niet in de regering van een land horen?

   1. Original NL

    Idd!!
    Zie zweden als voorbeeld van een verziekt immigratie land.
    Om van “mutti” merkel nog maar te zwijgen.

    1. Henk-Jansen

     Met seksisme heeft dit natuurlijk niets te maken…

     1. Original NL

      Idd geheel niets…
      Meer een gevalletje van zachte heelmeesters maken je land kapot!

 3. Duijndam

  Onze cultuur is te decadent geworden om haar eigen geografische en culturele grenzen te bewaken.

  Mensen die daarop wijzen en oplossingen aandragen worden verketterd.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Zoals je dit beschrijft, Duijndam, klopt het wel ongeveer.

 4. Ni28

  De deling van de EU naar noordelijke en zuidelijke landen zal niet louter uit financiële redenen moeten geschieden maar ook geopolitieke. Als deze landen blijven functioneren als een poort van het paradijs zal Europa sneuvelen onder druk van migranten. Nu Italië eindelijk gaat tegenstribbelen gaat weer Spanje de deur openen. Zo komt er nooit een einde aan. En dan nog, is Spanje nu zo sterke land die de migratie aankan? Of gaan zij dan gelijk over spreiding van migranten roepen? Muchas gracias, pero no!

  1. van Urk

   ”Spanje stuurt Afrikanen met een boterham, een fles water en een buskaartje door naar Frankrijk/Duitsland”. Want in Spanje met zijn beperkte sociale voorzieningen voor vluchtelingen willen ze toch niet blijven. http://www.tagespiegel.de/politik/neues-zielland-in-suedeuropa-so-geht-es-gefluechteten-in-spanien/22856254.html

 5. Svetlana

  Ik vind het jammer dat er nog geen hoofddoekenplicht geldt in neederland. Dit moet er zo snel komen voor alle vrouwen. Het liefst ook in burka

  1. IJsbrand Koudvuur

   Dat vinden wij allen, Svetlana, dat vinden wij allen.

   🙂

   1. palko

    @IJsbrand, zij/hij bedoelt waarschijnlijk een schaamlappenplicht. Want tegenwoordig hebben we het niet meer over een hoofddoek maar over een schaamlap. Toch? Want deze slavinnen dragen een schaamlap omdat ze zich, en niet geheel ten onrechte, schamen voor alle misdrijven die er dagelijks over de hele wereld worden gepleegd in naam van de Efteling profeet Mohammed. Of heet het misschien schaamlap omdat deze het schaamhaar moet bedekken? Ik reken overigens beide antwoorden goed.

  2. denk eens na

   Ja en dan ieder jaar zulke hete zomers , ik ben pro.

 6. Ritter

  Spanje: Illegalen bestormen badstrand
  https://www.youtube.com/watch?v=pHBGUr7MnF0

 7. Ritter

  In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen

  Marokko chanteert de EU om meer geld te krijgen

  In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om via de Spaanse exclaves Europa binnen te komen. En het worden er steeds meer. Marokko beschermt zijn grenzen niet voldoende en chanteert de EU en Spanje om meer geld te krijgen.

  Die Freie Welt

  Volgens de Spaanse krant “El Mundo” zijn er volgens informatie van de politie meer dan 50.000 Afrikanen die er in Marokko op wachten de Spaanse exclaves binnen te dringen en daarna in andere delen van de EU. Het gaat om de ergste migratiesituatie aan de Spaanse grens sinds meer dan tien jaar.

  In de hele Sahel-zone zijn smokkelaar-bendes actief, die tegen betaling migranten helpen de Marokkaanse grenzen te overschrijden. Men zeg dat er sprake zou zijn van een complete maffia van mensensmokkelaars.

  Bij de bestorming door meer dan 600 “migranten” in Ceuta raakten talrijke agenten van de Guardia Civil gewond. Men vreest dat het nog vaker tot zulke botsingen zal komen.

  Marokko zet Spanje en de EU steeds opnieuw onder druk met de “migranten” om geld te krijgen. Dat is chantage, die mogelijk is, omdat andere routes over de Middellandse Zee wegens de Italiaanse politiek voor “migranten” werden gesloten.

  Maar Marokko schijnt niet in staat te zijn de eigen grenzen in het zuiden te beschermen. En Spanje is na de ontmoeting van de nieuwe socialistische minister-president Sánchez met George Soros een koers van de open grenzen ingeslagen. In ieder geval hebben de Spaanse veiligheidstroepen de opdracht gekregen om zich niet echt of maar weinig te verdedigen, wat de politie vaak in gevaarlijke situaties brengt.

  1. Original NL

   ….In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen….
   En in Afrika wachten nog 1.200.000.000 afrikanen erop naar europa te komen!!!

 8. Ritter

  Het probleem is geen “vluchtelingen” probleem …………………..maar een migratie probleem.

  De meeste asielzoekers zijn illegale migranten , die onder het mom van “vluchteling” naar Europa migreren .

  Daarbij maken ze misbruik van de asielprocedure omdat alles kosteloos is. Immers de belastingbetaler kan opdraaien voor de kosten. Niet alleen de procedure maar ook alles wat na komt als ze een verblijfsvergunning krijgen.

  Niet alleen is het financieel een enorme kostenpost…………..ook hebben de migranten vaak een totaal andere levenswijze en zijn vaak niet opgeleid.

  1. Meester Kong

   Eh Ritter een reaguursel zonder Trump?

   Het handelsbeleid van Donald Trump pakt toch niet zo fantastisch uit als gedacht voor de firma Whirlpool. De beurskoers van het bedrijf uit de Amerikaanse staat Michigan, bekend van de wasmachines en de magnetrons, kelderde dinsdag met 14,5 procent na zwaar tegenvallende kwartaalresultaten. Een belangrijke reden: gestegen kosten voor staal en aluminium, door de heffingen op buitenlands staal die de Amerikaanse president heeft ingevoerd.

   Whirlpool was begin dit jaar nog zó blij met Trump, toen deze met een andere importheffing kwam, op buitenlandse wasmachines. Zo zouden de spotgoedkope apparaten van de Zuid-Koreaanse concurrenten LG en Samsung eindelijk eens wat duurder worden. Maar het staal dat in Whirlpools eigen machines zit, is nu óók duurder geworden onder de vlag van America First. De staalprijs in de VS ligt nu zo’n kwart hoger dan begin dit jaar. Het nettoresultaat van Trumps beleid voor Whirlpool: de grootste val op de beurs in ruim dertig jaar.

   1. vigilante

    Meester Kong
    Goede zet van the Donald, Quality first!
    Whirlpool is voor paupers een echte Aapfrikaan gaat voor kwaliteit;Miele!

   2. Ritter

    Meester Kong

    Zeer grote successen voor Trump op economische gebied deze week. De Amerikaanse economie is weer sterk gegroeid en de werkeloosheid is zeer laag.
    ———————-

    GDP report shows booming 4.1 percent growth, as Trump touts ‘amazing’ numbers
    http://www.foxnews.com/politics/2018/07/27/gdp-report-shows-booming-4-1-percent-growth-as-trump-touts-terrific-numbers.html

  2. Troelstra

   En zo is het maar net.

 9. denk eens na

  Het zal gaan als in de rest van de eu de spaanse regering krijgt van zelf de rekening gepresenteerd , en zal plaats maken voor een rechtse regering

 10. Karel de Grote

  Spanje is geen veerdienst maar een aanlegsteiger.

 11. Verlazques

  Een veerdienst is iets anders dan een plek om aan te meren.

 12. Bes Tolen

  Zuidgrens. In landen als Spanje weet je het maar nooit. De zuidelijke grens is een probleem omdat de bevolking voor een deel als onbetrouwbaar wordt gekenschetst. Merkwaardig genoeg houden Nederlanders (denk aan criminaliteit, die er in Z.Sp. hoog is) en nog minder de anti discriminatieregeringen in Nederland nooit rekening met zulke gegevens maar het moet natuurlijk wel en dat moet de afweer tegen de massa immigratie versterken. We moeten niet de fouten van die Spanjaarden compenseren met tegemoetkomingen.
  Iets anders. De communisten telden in hun legergroep in de burgeroorlog ook islamieten. Dat zouden zo 60000 man zijn geweest. (Het heette dat ze na de burgeroorlog islamiet werden maar dat mag betwijfeld worden). Het ging hier wel om vanouds Spanjaarden. Kijk, zulke info is ook iets wat op betekenis voor het heden moet worden bekeken. Reken er maar niet op dat BUZA doet. Maar zoiets kan een loyaliteit inhouden waar je niet blij mee kan zijn.

 13. Troelstra

  Hoe zat het ook alweer met de banden tussen Sanchez en Soros?

 14. Troelstra

  Torpedeer die invasiebootjes als zijnde een vijandig militair object Nasr de zeebodem en het zal voortaan heerlijk rustig bilijven in de Straat van Gibraltar. Dat doen er met piraten toch ook?

  Hard core beelden en hard core muziek; Zo doen we dat met piraten;

  https://www.youtube.com/watch?v=uTYkcnJdDio

 15. Adriaan

  @Svsletje, je bent echt een aanwinst op dit forum. Je kunt zulke leuke dingen zeggen. Maar niet doen alsof je een buitenlander bent. Want dat doe je niet consequent. Gewoon in onze eigen, mooi Nederlands. OK?

  1. Adriaan

   ons

 16. Gerlos

  Deze ellende is niet meer te stoppen zolang die bootjes niet terug gestuurd worden.

 17. Two Ravens Black Kettle

  Je hebt altijd landen die mee heulen.

  Hoeveel Spaanse meisjes zouden inmiddels als kapot verkracht zijn zonder dat de MSM en de politiek erover spreekt ?

 18. poldi

  En nu maar wachten op het moment dat Frankrijk net als Oostenrijk en Hongarije de grens met Spanje hermetisch afsluit voor al die dobbernegers en ze terugstuurt naar Spanje.

 19. Koos sssss

  citaat: “Minister Fernando Grande-Marlaska (Binnenlandse Zaken) noemde de toestroom van migranten zaterdag een ,,Europees probleem, dat een Europese oplossing vereist”. ”

  Zo lust ik er nog wel een. Zelf spontaan de troep binnenhalen en dan anderen met die troep willen opzadelen.
  GeenStijl publiceert een ontluisterend artikel over de bestorming van Ceuta. Waar de Spaanse autoriteiten die binnendringers dus werkelijk geen strobreed in de weg hebben gelegd.

 20. Two Ravens Black Kettle

  De Spaanse regering faciliteert actief de verkrachting van Europese meisjes.
  Zoals alle andere regeringen.
  Zijn alle migranten (95% jonge man) verkrachters en aanranders ?
  Natuurlijk niet
  Maar al zou het maar 5 procent zijn.
  Honderdduizenden slachtoffers mag het Virtue signalling kosten
  Tientallen meisjes zijn al vermoord
  Honderden afgeslacht
  (en dat zijn alleen de bekende gevallen want de gehele ideologisch gestuurde en geperverteerde MSM omringt in ondoordringbare drommen de stampvolle doofpot (vandaar dat ze internet willen vernietigen want dan kon je meisjes verkrachten, wegkijken en pretenderen kwaliteitsjournalist te zijn)

  Ook hier zal ooit de deksel van de doofpot rollen
  Maar dan is het te laat
  Veel te laat.

 21. TotDeSchijtOnsDood

  “I’ve been watching this migration..i see the people, they are all men and they are strong men.
  These are physically young, strong men!!
  THEY LOOK LIKE…..PRIME TIME SOLDIERS!!!”

  Dit soort beelden zie je niet bij de MSM..

  https://www.youtube.com/watch?v=K0hD7IffTJs

  1. Capo

   dat is geen kattenpis, ik vrees alleen wel dat de linksaffers liever wegkijken.

 22. Bes Tolen

  In Japan kregen de vrouwen na de oorlog last van Amerikaanse soldaten. Dat losten die vrouwen op met speciaal aangebrachte scheermesjes waardoor de Amerikaanse soldaten zich in hun penis sneden. Dat leverde doden op onder de Amerikaanse soldaten.

 23. Bes Tolen

  Meester Kong. Whirpool is als ik het zo bekijk, een bedrijf met grote schulden gerekend het eigen vermogen. Dat voor een productiebedrijf. Cijfers, die ik op internet aantrof, geven geen duidelijkheid. Men stelt: operationele inkomsten 2017 even hoog als het jaar ervoor. Maar wel veel lagere winst voor belasting en na belasting nog veel lager. Belasting 2017 blijkbaar ”537” 3n 2016 ”226”. Legt u eens uit.

 24. EllyD18

  De Spanjaarden zullen blij zijn met deze gelukszoekers.
  Mooi daar houden, ze verrijken het land en de cultuur.

 25. Peter Loosduinen

  Welkom, welkom, welkom…………………
  Nuttige idioten die er in Spanje zo over denken.
  Het volk zal binnen een paar maanden opstaan tegen deze idioterie van de socialisten om de dobbernegers aan land te laten komen in plaats van linea recta terug te sturen naar het continent waar ze thuishoren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.