Teleurgestelde Max Verstappen moet genoegen nemen met 7e plek in kwalificatie

Wat een deceptie. En dat IN de regen.

Het was voor Max Verstappen bepaald geen feestje tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Het regende, en dus gingen vriend en vijand ervan uit dat de Nederlandse coureur een toptijd zou neerzetten. Niets bleek minder waar. De Red Bull-coureur moest uiteindelijk genoegen nemen met een waardeloze zevende plek. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo plaatste zich niet eens voor de laatste ronde van de kwalificatie.

“Het liep gewoon niet. Ik had geen grip en dan houdt het op in de regen. Het hele jaar loopt het al niet als het nat is,” aldus Verstappen na de kwalificatie. “Vorig jaar gingen we als een kogel in de regen, maar nu is dat wel anders. De auto werkt gewoon niet.

Ongelooflijk genoeg waren niet alleen de Ferrari’s en Mercedessen van zijn concurrenten sneller, maar ook de Renault van Carlos Sainz én de Toro Rosso van Pierre Gasly. “Op pure snelheid moet ik die laatste twee morgen wel kunnen pakken,” zei Verstappen na de kwalificatie.” Maar dat is natuurlijk niet minder dan normaal. Het is nogal wiedes dat hij die twee moet kunnen inhalen. Dat is geen uitdaging. Het gaat erom dat hij mee moet kunnen strijden voor het podium. En dat lijkt niet het geval te zijn.

Ten slotte laat Max weten dat het morgen sowieso een nare dag wordt voor Nederlandse racefans:

“We zijn gewoon niet snel genoeg in de regen. Wat mij betreft hoeft het morgen niet te regenen. Aan de andere kant verliezen we in droge omstandigheden op de droge stukken ook veel te veel.”

Met andere woorden, het weer maakt niet uit. Red Bull gaat sowieso een slechte dag tegemoet. Dit alles vanwege de matige motor van Renault, dat nu eerst en vooral in zijn eigen fabrieksteam investeert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ben Zine

    In die tractor wordt het niks met onze Max.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.