Trump verwacht niet veel van ontmoeting Poetin

Trump liet zojuist in een interview met CBS News weten dat hij weinig verwachtingen heeft van de ontmoeting met Russiche president Poetin in Helsinki. Aldus de Telegraaf.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas nam het even voor ons West-Europeanen op door Trump op het hart te drukken dat hij geen deals moet sluiten met Rusland die kosten voor ons met zich meebrengen. Dit zou schadelijk zijn voor onze eigen partners en voor de VS, stelde Maas in Bild am Sonntag.

Of het echt nodig is dat Maas Trump dit in z’n oren fluisterde lijkt mij sterk. Trump heeft keer op keer laten zien dat hij geĆÆnteresseerd is in zaken waar de Verengde Staten direct ofwel indirect van profiteren. De man heeft geen ambities, voor zover ik heb kunnen lezen, om Europa slechte deals door de neus te boren tenzij hij het idee heeft dat Amerika hier op een of andere manier beter van wordt.

Dat hij zo pro-Brexit is wil nog niet zeggen dat hij tegen een welvarend Europa is. In zijn optiek kiest het Verenigd Koninkrijk voor wat voor hun het beste is, al maakt Theresa May er wat hem betreft een potje van.

Mocht hij in ieder geval zijn termijn overleven en er breekt geen LHBTI-SJW revolutie uit in Amerika, dan doet hij een gooi naar de tweede termijn voor zijn presidentschap. Als dit voor hem realistisch is dan kan dit een aardige draai aan de gesprekken en de onderwerpen geven zoals hij die met Poetin en anderen zou gaan hebben in de toekomst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De oorlogshitsers van de EU en hun MSM hopen dat Poetin en Trump ruzie blijven maken en dat vrede verder weg is dan ooit.
  Ik hoop daarentegen dat Poetin en Trump wel een detente voor elkaar weten te boksen.

  1. Ernst Quispel

   Laten we in de beoordeling van deze ontmoeting niet uit het oog verliezen dat Trump zijn verkiezingszege aan Putin heeft te danken.

   1. Holland

    šŸ™‚

   2. Ritter

    Ernst Quispel

    Hoe komt u toch aan deze onzin?

    Hoe meer succes Trump heeft des te onzinniger en zuurder u commentaar over Trump.

    1. Ernst Quispel

     Het is evident dat Trump zonder de interventie van Rusland in de verkiezingen nooit was gekozen.

     1. Ritter

      Ernst Quispel

      Wel als u dat wilt geloven ga u gang. Helaas voor u vertellen de feiten een ander verhaal.

      Er is totaal geen bewijs dat de Russische inmenging invloed heeft gehad op de verkiezingen.

     2. Ernst Quispel

      Die invloed was er wel degelijk, Ritter en bedenk ook dat Clinton ruim twee miljoen meer stemmen kreeg. Als de Russen niet alles hadden gedaan om deze vazal aan de macht te helpen had hij het met deze krappe meerderheid (die eigenlijk een minderheid is) uiteraard niet gered.

     3. Holland

      Ritter, Quispel is er alleen op uit om je te stangen. En zo te zien lukt hem dat ook nog. Leg de onzin van die arrogante psychopaat naast je neer: hij weet niet waarover hij het heeft en kan alleen leugens opdissen die hij zelf gelooft. De man is een kwaadaardige psychopaat en zal ten koste van alles blijven volhouden dat hij gelijk heeft. Ook al lacht het ongelijk hem hard in zijn gezicht uit.

     4. Floris

      Ritter, ga toch niet mee in de spelletjes van deze notoire trol.

      Daar kickt hij op.

     5. Ernst Quispel

      Nee, het staat inmiddels definitief vast dat de Russen op grote schaal hebben geĆÆntervenieerd in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ik ben er, met veel waarnemers, absoluut van overtuigd dat die inmenging Clinton zeer heeft geschaad en Trump heeft geholpen. In elk geval staat vast dat Putin dat oogmerk had. Trump is dus schatplichtig aan Putin.
      Mede gelet op het feit dat Trump met een zeer kleine marge heeft gewonnen is het mijns inziens zonneklaar dat Trump zijn zege aan Putin heeft te danken.

     6. Holland

      Q.e.d.

     7. Ernst Quispel

      Misschien is het een goed idee dat Holland en Floris in plaats van te trollen zich op de inhoud richten.

      https://www.nu.nl/dvn/4364624/weten-we-vermeende-hulp-van-rusland-trump.html

     8. swetsnek

      LUL OP MALLOOT

     9. swetsnek

      MENSEN VOOR EENS EN VOOR ALTIJD VANAF NU ?????? GEEN ANTWOORD MEER OP QUISPEL HET IS WERKELIJK TE GEK VOOR WOORDEN HOE LANG DIE MAFKLAPPER AANDACHT KRIJGT …………………………………………… NEGEER HEM VOLKOMEN PROBLEEM OPGELOST ALSTUBLIEFT GEEFT DIE RAT GEEN VOER MEER ….. HET IS ZOOOOOOO SIMPEL GEEN ANTWOORD GEEN VOER LATEN WE NOU HIER EENS VOLWASSEN WORDEN EN EEN PAAR FIGUREN NIET MEER BEDIEDEN VAN ANTWOORD . OOK GUUS EN EU COCK JE ZULT ZIEN HET WERKT

     10. TotDeSchijtOnsDood

      Toen iedereen 100% zeker wist dat HC ging winnen..
      https://www.youtube.com/watch?v=MzFdMy4gIdQ
      Nadat Trump won was het ineens wel mogelijk..
      Je bent echt een pannekoek als je daar niet doorheen prikt.

      Ps. Ik denk niet dat EQ zo dom is.
      Het zal me niks verbazen dat hij deze uitlokkingen met voorbedachte rade doet..
      betaald!

 2. Holland

  Deze ontmoeting is slechts de eerste van een reeks die moet leiden tot normalisering van de betrekkingen. Iedere keer wat dealen, masseren, uitonderhandelen. Te snel mag en moet het niet gaan, want dan ondervindt Trump te veel weer- en tegenstand. Zijn uiteindelijke doel is een goede relatie over pakweg drie jaar. Natuurlijk lukt hem dat.

  1. Beukman

   Ik denk dat de ene sterke man de andere sterke man gaat inpakken.
   Aangezien de inpakker geen narcist is en de in te pakken man wƩl, zal de een de slimheid kunnen opbrengen om de ander de het gevoel geven dat hij met veel buit weer terug naar zijn land is gegaan.

   1. Holland

    Leuk gevonden Beuk en zeker met een kern van waarheid.

   2. Floris

    Beiden hebben narcistische trekjes en beiden hebben het beste voor met hun land. En dat laatste is een van de belangrijkste criteria waar een nationaal leider aan moet voldoen.

    Ook de meeste EU leiders zijn narcistisch, maar hebben zeker NIET het beste voor met hun land van herkomst en ook niet met Europa. Het zijn angstige virtue signallers die door de massa-immigratie toe te staan hun continent in diepe ellende hebben gestort.

    Zowel Trump als Poetin maken die fout niet en ze hebben ook geen last van het virtue signalling virus. Dat is precies de reden waarom links hen zo haat.

    1. Holland

     Spijker & kop.

    2. Beukman

     @Floris
     Putin is corrupt; zijn rijke vrienden worden nog rijker dan ze al waren. Ondertussen zorgt Trump er met zijn belastinghervormingen voor dat ook zijn rijke vrienden nog rijker worden dan ze al waren. Daarnaast regelt hij voor zijn vrienden in oa de olie-industrie dat zij niet meer worden gehinderd door milieuwetten. Je kunt je dus afvragen hoeveel er waar is van jouw bewering dat de heren het beste voorhebben met hun land.

     Het verschil tussen Vladimir en Donald is dat de laatste direct beĆÆnvloedbaar is door vlijerij. Dat hebben ze met name in AziĆ« goed door. Vladimir is sluw en geslepen, wat je van Trump niet direct kan zeggen. Ik voorspel dat de Russische dictator Donald zal bespelen zonder dat hij er erg in heeft.

 3. Ritter

  Het is altijd goed om te praten en een communicatiekanaal te hebben.

  Ook met NK word nu onderhandeld. Je ziet dat NK geen raket proeven meer doet.

  Trump ontwikkeld zich als een vredesstichter.

  Deze President verdient de Nobel prijs!

  1. Ernst Quispel

   NK Brexit zijn atoomwapenarsenaal uit.

   Dat heeft Trump toch maar weer mooi bereikt.

   https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-02/north-korea-expanding-missile-manufacturing-plant-report-finds

   1. Ernst Quispel

    Brexit = breidt

    1. Ernst Quispel

     Daar staan we van te kijken, Ritter, dat Mike Pence het presidentschap van Trump een groot succes vindt is absoluut tegen de verwachting.

     šŸ™‚

  2. Onslow

   Ook met NK wordt niet onderhandeld. Trump ontwikkelt zichzelf met de wetenschap dat alles hem nog meer verbaast dan zijn tegenstanders.

 4. Onslow

  Zoals het gaat bij bendeleden, voor wat hoort wat. Jij op de stoel (Witte Huis) ik mijn vuurwerk in Kalingrad. Lees het boek over Vladimir van Kysia Hekster. De Putin show. Do it !

 5. Ritter

  Economisch record na record word gebroken onder Trump

  “The Stock Market hit 25,000 yesterday. Jobs are at an all time record – and that is before we fix some of the worst trade deals and conditions ever seen by any government. It is all happening!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1018069319702458368

 6. DolleDries

  Het is goed dat Trump er zo in gaat en geen vals optimisme verkondigd. B.v. Obama had lul verhalen kreeg direct de Nobel prijs voor de vrede en begon daarna de ene veldslag na de ander met een miljoen doden

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.