Poetin dik tevreden: 'Russische stereotypen zijn weggevaagd door WK'

Geen categoriejul 15 2018, 17:00
Vladimir Poetin is niet alleen maar bezig met het knoeien in andermans democratie, hij probeert ook het Russische imago te verbeteren, met succes, zo stelt hij zelf. Via NU.nl.
Zaterdagavond zou Poetin in het Bolsjojtheater in Moskou het volgende hebben gezegd tegenover Reuters: "Dit WK heeft ons veel mooie momenten geschonken. Het is jammer dat er vandaag een einde komt aan het spectaculaire voetbalfestival. Alle mythes en stereotypen zijn weggevaagd."
Hier zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Waar tijdens de Olympische Spelen in Rusland en ook toen China het organiseerde er nog felle kritiek was op beide regeringen, lijkt daar nu nergens echt een item over te zijn gemaakt. Niet eentje die de aandacht zo wist te grijpen als de smogsteden van China, om maar een voorbeeld te noemen.
De angst dat supportersgeweld, racisme en allerlei stereotypen de boventoon zouden gaan voeren dit WK waren niet geheel ongefundeerd. Rusland heeft namelijk een behoorlijke geschiedenis op deze vlakken. Een goede organisatie en hard optreden tegen dit soort geouwehoer leverde Rusland dan ook een onbesmet beeld op van hoe het eigenlijk hoort. Het is dan ook niet gek dat Poetin dit WK als een van de beste beschouwt.
Een groot deel van de lof ging vanuit Poetin naar Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA, die werd bedankt voor het vertrouwen in Rusland als organisator. Infantino beschouwt dit WK als ''het beste WK ooit'' zei hij tegen Poetin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten