Trump verwacht niet veel van ontmoeting Poetin

Geen categoriejul 15 2018, 16:00
Trump liet zojuist in een interview met CBS News weten dat hij weinig verwachtingen heeft van de ontmoeting met Russiche president Poetin in Helsinki. Aldus de Telegraaf.
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas nam het even voor ons West-Europeanen op door Trump op het hart te drukken dat hij geen deals moet sluiten met Rusland die kosten voor ons met zich meebrengen. Dit zou schadelijk zijn voor onze eigen partners en voor de VS, stelde Maas in Bild am Sonntag.
Of het echt nodig is dat Maas Trump dit in z'n oren fluisterde lijkt mij sterk. Trump heeft keer op keer laten zien dat hij geïnteresseerd is in zaken waar de Verengde Staten direct ofwel indirect van profiteren. De man heeft geen ambities, voor zover ik heb kunnen lezen, om Europa slechte deals door de neus te boren tenzij hij het idee heeft dat Amerika hier op een of andere manier beter van wordt.
Dat hij zo pro-Brexit is wil nog niet zeggen dat hij tegen een welvarend Europa is. In zijn optiek kiest het Verenigd Koninkrijk voor wat voor hun het beste is, al maakt Theresa May er wat hem betreft een potje van.
Mocht hij in ieder geval zijn termijn overleven en er breekt geen LHBTI-SJW revolutie uit in Amerika, dan doet hij een gooi naar de tweede termijn voor zijn presidentschap. Als dit voor hem realistisch is dan kan dit een aardige draai aan de gesprekken en de onderwerpen geven zoals hij die met Poetin en anderen zou gaan hebben in de toekomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten