Verdachte moordzaak Wouter van Luijn maandag voorgeleid

De man die vastzit voor verdenking op de moord van Wouter van Luijn op Mallorca, wordt maandag voorgeleid. Dit bevestigt een woordvoerder van de Spaanse politie. Aldus de Telegraaf.

De verdachte zou de chauffeur zijn die Van Luijn naar het ziekenhuis zou hebben gebracht.  Hij zou rond vijf uur die ochtend bij het ziekenhuis zijn aangekomen. Van Luijn overleed echter in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Er is tot dusver nog niets over de identiteit van de verdachte bekend gemaakt. De enige reden dat hij werd aangehouden is vanwege een tegenstrijdige verklaring over de gebeurtenissen van de nacht waarop Van Luijn stierf.

Diverse media berichten dat Van Luijn tijdens een avond stappen opzoek was naar cocaïne en hij met twee anderen in een auto stapte naar een louche buurt (Calle Cinco in Son Banya) om dit te gaan kopen. Hier zou hij zijn beroofd en zijn aangevallen. De doodsoorzaak zou een aneurysma zijn. Dit is een plaatselijke verwijding van de slagader die, als hij scheurt, praktisch altijd fataal is. Zo’n aneurysma krijg je niet zomaar en kost flink wat bruut geweld om voor elkaar te krijgen. Van Luijn zou 700 euro op zak hebben wat waarschijnlijk de reden is geweest voor dit excessieve geweld waardoor hij dit uiteindelijk met zijn leven heeft moeten bekopen.

De verdachte zou in eerste instantie als held worden ontvangen omdat zijn verhaal deed geloven dat hij degene was die de belagers deed vluchten met zijn getoeter. Hij zou namelijk net aan zijn komen rijden en degene zijn die Van Luijn tevergeefs naar het ziekenhuis had gebracht. Nu zijn er dus mogelijk aanwijzingen dat hij zelf één van die belagers is geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Meester Kong

  ”Zo’n aneurysma krijg je niet zomaar en kost flink wat bruut geweld om voor elkaar te krijgen. ”

  Wout is duidelijk medisch onderlegd.
  Schrijf dan niks dombo !

  1. EU kok

   Nee, Wout is goed in het lezen van de MSM om er vervolgens zijn eigen verhaal/waarheid van te maken.
   Een echte aanwinst die flexibel met de realiteit omgaat.

   1. Meester Kong

    Dit valt onder de noemer -fake news.

    1. EU kok

     Of onder de noemer hoe scoor ik voor het gros der reageerders.
     Keep the customers satisfied

   2. Meester Kong

    Als je verdomme niet medisch onderlegd bent ga je toch niet zomaar dom lullen.
    Of zie ik het verkeerd?

    1. EU kok

     Nee, dat zie je juist.

 2. Fortiori

  Als ik Wout lees denk ik onwillekeurig aan Colt45 en Hollister, boekjes die ik op lange treinreizen las. ” Een vent met een gemene tronie ” enz. Zij doodden de tijd. Vooral de schonen uit de saloon.

 3. Top

  Heel vervelend voor de nabestaanden, maar als je zo verslaafd ben aan coke, dan moet je wel naar een afkick centrum en niet naar een plek waar je je leven nooit zeker ben. En voor zo ver ik begrepen heb, wist hij waaraan hij begon, omdat hij er al vaker was geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.