177 op zee geredde migranten mogen van Italië niet van kustwachtschip af

Wéér duidelijke taal vanuit Italië. De 177 geredde migranten mogen van de Italiaanse overheid niet van het kustwachtschip af. Dat meldt het AD.

In de haven van Catania ligt op het moment een schip van de Italiaanse kustwacht. Aan boord zo’n 177 vluchtelingen die volgens een woordvoerster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dringend hulp nodig hebben. Zij zouden zijn gemarteld en slachtoffer zijn van mensenhandel.

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt echter wel link uit en weigert ze toegang tot het vaste land. Zij willen eerst garanties van EU-lidstaten dat de migranten worden opgenomen voordat ze aan land komen. De VN-woordvoerster meent echter dat zij het recht hebben om asiel aan te vragen. Italiaanse autoriteiten zijn echter van plan ze terug naar Libië te sturen als niemand in de EU ze op wil nemen (en zo hoort het ook)!

De Italiaanse regering heeft het bij het rechte eind. Kun je wel recht hebben op asielaanvraag, als in de praktijk blijkt dat daar niks van terecht komt maar je straks wel maanden in zo’n kamp uit je neus zit te vreten tot de rest van de EU eindelijk weet wat ze met je aan moeten, dan zit je mooi te parasiteren op de Italiaanse economie. De VN maakt het dan niks meer uit, die hebben mooi zitten deugen en zwaaien met mensenrechten, op naar het volgende humanitaire probleem.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ni28

  De Italiaanse regering wil de migranten terug naar Libië sturen maar dat schijnt niet zo makkelijk te kunnen omdat dit land als gevaarlijk bestempeld is door de VN en de EU en dan mag het niet door de internationale recht. In dat licht is het vreemd dat er zoveel migranten juist naar Libië komen om daar vandaan pas op reis te gaan. Hoeveel migranten laten daar het leven door de Libiërs, kan de VN of EU dat aantonen? En geloven wij nog wat de VN zegt? Dat de kampen daar niet prettig om te vertoeven zijn lijkt logisch maar dat was bij Calais ook zo. Het lijkt eerder onderdeel van een plan: Als wij Libië als gevaarlijk aanmerken dan kunnen de migranten niet geretourneerd worden. Wir schaffen das.

  1. Dubbele Komma

   Terugbrengen deze gelukzoekers!

   1. DirkSteen

    Inderdaad, dat is de enige oplossing!!!!

 2. Ritter

  Miljoenen Afrikanen staan klaar om “gered” te worden uit de bootjes.

  Veelal worden de illegale migranten voor de kust uit de bootjes gehaald en voorzien van een gratis overtocht naar Europa.

  Zolang de illegalen weten dat ze uit de bootjes worden gehaald en (gratis) naar Europa worden gebracht is het dweilen met de kraan open.

 3. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economische redenen ( ons sociaal stelsel) naar Europa reizen.

  Waarom worden deze asielzoekers dan toch “vluchtelingen” genoemd door de media?
  ———-
  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. struisvogelpolitiek

   @Ritter
   Kijk de foto, zie ze zitten op de voorplecht, allemaal van die bruine kroeskoppen en ik ga er van uit dat het achterschip en het ruim ook vol zit. Ik vreet een bezem als er een echte vluchteling bij zit.

   1. Ni28

    Juist deze jongelui wordt nu door de Marokkaanse koning opgeroepen om terug te keren naar hun land. Dat zouden de andere Afrikaanse staatshoofden ook moeten doen. Europa is al opgebouwd maar Afrika nog lang niet.

  2. Rechtsaf

   @Ritter en ze vinden het prachtig in Brussel, in Brussel maken ze culturen kapot en ze vinden het prachtig, sterker nog we laten het allemaal gebeuren en we laten het toe.
   Brussel vind het geweldig dat Europa groeit qua mensen aantal, het gaat ze natuurlijk om economische redenen, want ja heel veel mensen die een baan willen, blijven de lonen ook lekker laag want er is een overschot aan mensen…

   Er zijn natuurlijk heel veel redenen te bedenken maar de vraag is? wat is nu echt de werkelijk reden dat men dit doet…
   Het heeft niets met vluchtelingenstroom te maken er is iets anders aan de hand, landen zeggen nee en Brussel zegt rustig, neem maar meer kansparels op..

 4. Capo

  Het zijn doorgaans jonge sterke kerels, niet het soort dat je zou verwachten wanneer iemand z’n land ontvlucht. Maar als de PvdA wil dat we Griekenland de miljarden kwijtschelden dan willen ze die flinke jonge negers er ook wel bij.

  Hun eigen land opbouwen en ondersteunen? Nee joh, gratis geld in Nederland is veel goedkoper.

  1. Rechtsaf

   @Capo kaaaatssssssjing

   1. Capo

    @Rechtsaf: Je kunt Willem beter in z’n multinicksop gaar laten koken.

    Kijk zelf maar even op UV:

    https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=29&t=269

    1. Original NL

     Capo….ik zie geen willem..

     1. Capo

      @Original: Klopt, ik denk dat ik Rechtsaf in het algemeen een advies meegaf omdat hij wellicht ergens anders op Willem reageerde.

  2. Original NL

   @capo..
   …Het zijn doorgaans jonge sterke kerels…
   ….Hun eigen land opbouwen en ondersteunen?……..
   Daarmee is het cirkeltje rond..degene die zijn achtergebleven krijgen het nog moeilijker…en hierdoor vergroot de prikkel om ook naar luilekkerland te verkassen.(een paar leuke beelden met de smartphone doen de rest)
   Dat geldt natuurlijk ook voor al die (volgens de linkse politiek) genieën uit syrie.
   Trouwens ook uit griekenland lopen (maar dan echt) de artsen het land uit, de eigen bevolking zal de eu wel dankbaar zijn.

 5. A3aan

  O o, wat dom van Italië, komt er een lading ingenieurs, tandartsen, chirurgen, advocaten ook, o ja prettig voor Genua ook veel bruggenbouwers, die stuur je toch niet terug. Om de brug te herbouwen heb je vaklui hard nodig, die moet je dan binnen laten en vooral pamperen, hebben zij na zo´n moeilijke gevaarlijke tocht echt nodig.

  1. van Urk

   Nou… de elite en het vrouwelijke deel van het Afrikaanse volk blijft in Afrika. Wij krijgen alleen maar de mannelijke criminelen en de psychosen. En ja..Europa kampt daardoor met een mannenprobleem. http://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/europa-heeft-een-mannenprobleem-1580413-a1171100

 6. EllyD18

  Groen Links in Amsterdam stuurt wel een boot om ze op te halen.

  1. Capo

   Nee, dank je!

 7. Two Ravens Black Kettle

  Haal ze eraf
  Breng die gelukszoekers terug naar Libië
  Arresteer de mensensmokkelaars
  Stop alle geldstromen naar de wrede NGO’s
  &
  Zink het schip af.

  Probleem binnen 1 week opgelost.
  Maar dan moet er wel de wil zijn.
  Maar de West- en Noord-Europese elite ziet veel liever dode kinderen en kapotverkrachtte inboorlingen.
  Daar kicken ze op daar in de EU en in de clique van Frau Merkel.

 8. Gerlos

  Retour Libië waar deze gelukszoekers ook op de bootjes zijn gestapt, en eindelijk eens stoppen om als veerboot te fungeren voor deze mensen.

 9. Gerlos

  Retour naar het land vanwaar ze met de boot vertrokken, en dat consequent doorvoeren bij elk bootje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.