41 doden door ebola-uitbraak in Congo

Medicijnen zijn er in alle soorten en maten. Bron: Pexels / Pixabay.
Foto: Medicijnen zijn er in alle soorten en maten. Bron: Pexels / Pixabay.

Ze zijn de ene crisis nog niet uit of er volgt al weer een nieuwe. Ditmaal is het een ebola-uitbraak die nog ernstiger is dan de vorige. Nu zijn er al 41 levens geëist en nog zo’n 55 mensen besmet. Via NU.nl.

Vorige jaar kwamen er 29 van de 53 besmette mensen om het leven en nu is het dus wederom raak. Dit maakte de World Health Organization bekend.

Deels komt de oorzaak door conflicten in het Afrikaanse land. Er woedt een oorlog waardoor veel vluchtelingen op de been zijn. Dit maakt het lastig om de ziekte te bestrijden en verhoogt de kans op besmettingen. Ook is het land natuurlijk hartstikke arm waardoor hygiëne en medicijnen een luxe zijn. Er zijn alleen dit jaar al zeker 120 geweldsincidenten gemeld.

Wat het er ook niet beter op maakt zijn de vele besmette zorgverleners. Zo’n 10% van de hulpverleners in het ziekenhuis van Mangina raakte besmet. De Congolese regering is mede hierom begonnen met het toedienen van een experimenteel medicijn genaamd mAb114. Dit middel bleek bij apen effectief en heeft ervoor gezorgd dat iemand een uitbraak overleefde, in 1995.

In nabijgelegen landen vonden door een uitbraak van ebola in 2014 zo’n 11.000 mensen de dood. Er wordt dus naar omstandigheden redelijk vlot opgetreden door de Congolese overheid doordat ze het dodental nog hebben weten in te perken. Hopelijk weten ze dit verder in te dammen!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Snel de grenzen dicht van Europa.

  1.   

   Op onderstaand Forum is er een en ander over gedocumenteerd:

   https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=43&t=2984&hilit=ziekte

   1.   

    Bedankt voor de link Vit, er is veel te zien en te lezen.

    1.   

     @Capo maakt zijn onderdanen complimentjes, hoe ziek wil je het hebben..

    2.   

     @Capo

     Graag gedaan!

     1.   

      @Vit: Meteen maar even lid geworden, moet zeggen dat er ook veel is te lezen over onderwerpen die hier aan bod komen. Een ware openbaring hoor.

     2.   

      @Capo

      Oké dan, kijk ook eens bij ‘Cartoons en fotosoep’ er zitten werkelijk briljante bij.

      https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=29&t=8&p=67235#p67235

     3.   

      @Vit: Inderdaad, genoeg te zien en geen censuur!

    3.   

     Mee eens Capo zeer interessant. Bedankt Vit,

   2.   

    Kom op heren.
    Allemaal naar Sjun paranoide clubje.
    Veel bekenden daar.
    Sjun, Vit, Floris, Stanley.
    Echt gezellig.

    1.   

     Dank voor de link.
     Ik dacht dat het vieze blogje van Sjun uit de lucht was. Kennelijk bestaat het nog.

    2.   

     Mijn hemel, op het blog worden twee nutteloze pagina’s volgekalkt over migranten die ziektes met zich meebrengen, vaak met bronnen waar men de nodige vraagtekens bij kan plaatsen, en iedereen vindt het geweldig.

     1.   

      Opmerkelijk dat de MSM de bevolking niet beter voorlicht. Het werpt toch de vraag op of het met de MSM om een propagandakanaal gaat dat eerst en vooral angehaucht is bij de zittende politiek en dat geen boodschap heeft aan het op de hoogte houden van burgers. In soortgelijke richting lijkt het nu te gaan met door Google gedomineerde videobloes. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven. https://www.real.video/5819675251001

     2.   

      @Sjun: Doe je ook mee met het negeren van multinicker, samen staan we sterk en hij (en z’n supporters) krijgen geen brandstof meer.

     3.   

      Oppertrol Capo heeft het over multinickers en supporters. Tijd om zijn verleden van multinicken en klieren wederom op tafel te leggen.

      Overigens denkt de oppertrol nog steeds dat ik afhankelijk ben van reacties. De ziel.

      omschrijving trol “Capo”

      “Capo” verscheen meer dan negen maanden geleden op dit forum onder de nickname “Ba*z”. Als gebruiker viel hij direct op door enerzijds diens adoratie ten opzichte van Thierry Baudet (hij kopieerde teksten van FvD letterlijk naar het forum) en anderzijds door zijn hyperactiviteit. Vaak navigeerde Baaz van ‘s morgens vroeg tot middernacht over het forum.

      Vervolgens verscheen hij onder zijn dubbelnick “Rechtsaf”. Met deze nick viel hij zijn eerste nick, dus: “Baaz”, herhaaldelijk bij, alsof het twee verschillende personen betrof. Deze nick werd ook ingezet om afgeronde discussies over de islam opnieuw aan te zwengelen, teneinde het populistisch rechtse geluid te verkondigen. “Rechtsaf” wordt thans nog ingezet om anderen uit te schelden dan wel te besmeuren. (Voorbeelden: Jij moet je islamitische rotsmoel houden, vals betichten van antisemitisme, etc.).

      “Baaz” ontwierp “Siemien” als een nieuwe alias. Siemien moest een rechtspopulistisch-christelijk geluid laten horen. Met “Siemien” viel hij zijn hoofdaccount “Baaz” ook bij, alsof het twee verschillende personen aan het woord waren.

      Nog een vierde persoon verscheen ten tonele, waarvan niet zeker is of hij ook in verband kan worden gebracht met “Capo/Baaz”, maar van wie het wel waarschijnlijk is. Het betreft “eRik2017″, een gebruiker die naast veel herrieschoppen weinig toevoegde, en uiteindelijk werd verbannen. “eRik2017″ kwam terug als “W**elsunCode”: dit account was evident bedoelt om te provoceren, aangezien er op dat moment een andersdenkende genaamd Code actief was. Sinds vorig jaar is “eRik/W**elsunCode” niet meer gesignaleerd, hetgeen natuurlijk doet vermoeden dat “Baaz” klaar was met dat typetje en het heeft “gede-activeerd”.

      Kort daarna werd personage nummer zoveel gelanceerd, genaamd “Abri079″. Dit figuur doorspekte zijn commentaren met kleinerende opmerkingen ten opzichte van andersdenkenden.

      Hoofdaccount Baaz werd er uiteindelijk afgegooid. Kennelijk een bericht té veel geplaatst; de redactie was het zat. “Zout” kwam opdraven als nieuw hoofdaccount. Toen deze er ten langen leste eveneens werd afgegooid noemde “Zout” zichzelf “Pit”. Onder “Pit” begon hij dubbelaccounts aangemaakt om te trollen. Zo immiteerde hij met de nickname “Control” andere gebruikers, op een wijze dat reageerder Floris op een gegeven moment in de veronderstelling was met Ernst van doen te hebben, maar in werkelijkheid was het dus “Capo” die zat te zieken.

      Ook Pit werd er door de redactie afgegooid. Terug kwam hij als Lugar, met als dubbelaccounts Thee, Dirk van Jurie en gister. Onder deze nick werd hij lange tijd niet echt serieus genomen. Af en toe gooiden Holland en consorten hem een koekje toe als hij hen weer eens met een inhoudsloze reactie nawauwelde.

      Nu is het dus Capo. Capo heeft zich inmiddels ontpopt tot de nieuwe Websitegestapo. Hij hangt de internetmoderator uit. Het is misplaatst dat uitgerekend dit individu de ander de maat neemt wat multi- en dubbelnicks betreft. Zelf is hij immers consequent actief onder meerdere nicks en heeft hij in het verleden herhaaldelijk geprovoceerd en gestookt. Dat ging toen weken achtereen door.

      Hierbij is te noteren dat “Capo” “geniet” van zijn rol als “politie-agentje”. Waarom zou hij immers de “trollen” niet negeren, zoals hij dat van anderen vraagt? Het beeld rijst van een man die in zijn eigen wereldje leeft. Dat is ook af te leiden uit het glashard liegen als hij met zijn andere nicks wordt geconfronteerd. Anderzijds is er een mogelijkheid dat “Capo” geniet van de controle en macht die hij op het internet bezit, hetgeen er wederom op wijst dat “Capo” in zijn “eigen wereldje” leeft.

   3.   

    Beste VIT, net ff op die site gekeken maar voor zover ik kon zien bestaat het geschrevene voornamelijk uit schrijfsels van King George en Sjun

    1.   

     @?: Dat klopt, dat heb ik ook gezien. Maar heb je ook gezien wat voor schrijfsels?

     1.   

      @Capo: uiteraard, maar desalniettemin is het een aparte gewaarwording om voornamelijk schrijfsels van deze 2 te lezen.

     2.   

      George en Sjun zijn kennelijk veelposters. Sowieso zie je in forumland een kentering, de meeste mensen die online zijn vinden hun vertier op Facebook, forums hebben wat dat betreft aan belangrijkheid ingeleverd, denk ik.

      Toch wordt er op Uitingsvrij ook door anderen gepost:

      Vitiligo, 4099 berichten
      cat, 3520 berichten
      Ali Yas, 2650 berichten
      aino, 1600 berichten
      droef, 1991 berichten
      Ceteris Paribus, 1023 berichten

     3.   

      Vit=Vitiligo, 4099 berichten
      Floris=cat, 3520 berichten
      Ali Yas, 2650 berichten
      aino, 1600 berichten
      droef, 1991 berichten
      Ceteris Paribus, 1023 berichten
      Sjun en King zijn dol op hun eigen schrijfsels

      Sjun woont geheel vrijwil in het voor 51% islamitische Bosnië Herzegovina. Geen winkel zonder hoofddoekjes te vinden.
      Maar stoer is hij wel op papier.

     4.   

      “Sjun woont geheel vrijwillig in het voor 51% islamitische Bosnië Herzegovina.”

      Dat was me niet bekend maar verhelderend is het wel.

    2.   

     @Vraagtekentje

     George en Sjun hebben zich tot doel gesteld om misstanden die niet in de MSM verschijnen te publiceren en te archiveren, dat het vies wordt gevonden is voor rekening van diegene, zoals je ziet heb ik onder een iets andere naam stevig gepost alleen de laatste tijd niet zoveel.

     1.   

      @Vit: Niets om je voor te schamen, voornaamste is dat er geen censuur heerst en je leest er inderdaad allerlei dingen die de Staatsomroepen liever geheim houden!

  2.   

   Ondertussen krijgt Arnoud van doorn WEL beveiliging.

   Jullie dille had waarschijnlijk dr baard moeten laten staan,dan kan het wel.

   https://www.ad.nl/den-haag/bedreigd-raadslid-van-doorn-ik-laat-mij-niet-de-mond-snoeren~a3999399/

   Krikke moet opstappen!

   1.   

    @DK
    Provocateur, je weet best dat als Dille daarom had gevraagd ze het kreeg.
    Ze had natuurlijk wel aangifte moeten doen en aannemelijk moeten maken dat ze bedreigt wordt.

 2.   

  Vanaf januari 2019 wil Oostenrijk de kinderbijslag voor EU-buitenlanders, van wie de gezinnen in hun land van herkomst wonen, tot het daar gebruikelijke niveau terugbrengen. Bijvoorbeeld: “Voor drie kinderen betalen we in Bulgarije aan een gezin het dubbele als het gemiddelde salaris daar”.
  Oostenrijk ziet zichzelf als een voorloper in Europa bij het verminderen van kinderbijslag voor buitenlanders in de EU. Gezinsminister Juliane Bogner-Strauß (ÖVP) verwacht dat andere landen, zoals Duitsland, Ierland, Denemarken en Nederland, het voorbeeld van Oostenrijk zullen volgen.
  “Ik ga ervan uit dat Duitsland relatief snel volgt. Veel andere landen overwegen de kinderbijslag te indexeren”, vertelt Bogner-Strauß aan de krant “Handelsblatt”.
  Oostenrijk betaalt maandelijks een kinderbijslag van 200 euro per kind. De minister legt uit:
  “Voor drie kinderen betalen we in Bulgarije bijvoorbeeld aan een gezin twee keer zo veel als het gemiddelde salaris daar is”.
  Oostenrijk wil met de nieuwe wet in 2019 de kinderbijslag voor EU-buitenlanders, van wie de gezinnen in hun land van herkomst leven, tot het plaatselijke niveau terugbrengen.
  Dit zou 110 miljoen euro moeten besparen. Het voornemen is echter onder Europees recht nog steeds omstreden
  Ook in Duitsland bestaat er binnen de regeringscoalitie van CSU/CDU en SPD sympathie voor dergelijke plannen .
  De vertrouwenspersoon van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz richtte zich tot de Europese Commissie, die op dezelfde kinderbijslag voor alle EU-burgers aandringt: “Wij zijn niet bang voor moeilijkheden. Het is een debat over redelijkheid”.
  De Oostenrijkse regering wil in het geschil met Brussel niet zwichten. “Ons voorstel voor een indexering van gezinsbijslagen is precies gebaseerd op het voorstel van de Europese Commissie aan Groot-Brittannië op dit moment,” zei de 46-jarige politicus.

  1.   

   Oostenrijk betaalt maandelijks een kinderbijslag van 200 euro per kind.
   Nederland 245 euro per kwartaal.
   Afschaffen die fokpremie.

 3.   

  Ik maak me niet zo druk, ze kweken daar als kerkratten, lekker aan de bushmeat en daardoor Ebola, dat “tekort” door een paar doden wordt snel weer bijgefokt. Weg met die fokkerijen, hier ook, kinderbelasting heffen i.p.v. kinderbijslag geven.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!