41 doden door ebola-uitbraak in Congo

Geen categorieaug 14 2018, 21:00
Ze zijn de ene crisis nog niet uit of er volgt al weer een nieuwe. Ditmaal is het een ebola-uitbraak die nog ernstiger is dan de vorige. Nu zijn er al 41 levens geëist en nog zo'n 55 mensen besmet. Via NU.nl.
Vorige jaar kwamen er 29 van de 53 besmette mensen om het leven en nu is het dus wederom raak. Dit maakte de World Health Organization bekend.
Deels komt de oorzaak door conflicten in het Afrikaanse land. Er woedt een oorlog waardoor veel vluchtelingen op de been zijn. Dit maakt het lastig om de ziekte te bestrijden en verhoogt de kans op besmettingen. Ook is het land natuurlijk hartstikke arm waardoor hygiëne en medicijnen een luxe zijn. Er zijn alleen dit jaar al zeker 120 geweldsincidenten gemeld.
Wat het er ook niet beter op maakt zijn de vele besmette zorgverleners. Zo'n 10% van de hulpverleners in het ziekenhuis van Mangina raakte besmet. De Congolese regering is mede hierom begonnen met het toedienen van een experimenteel medicijn genaamd mAb114. Dit middel bleek bij apen effectief en heeft ervoor gezorgd dat iemand een uitbraak overleefde, in 1995.
In nabijgelegen landen vonden door een uitbraak van ebola in 2014 zo'n 11.000 mensen de dood. Er wordt dus naar omstandigheden redelijk vlot opgetreden door de Congolese overheid doordat ze het dodental nog hebben weten in te perken. Hopelijk weten ze dit verder in te dammen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten