Rooms-Katholiek schandaal: 300 priesters hebben 1000 kinderen misbruikt

Geen categorieaug 15 2018, 8:00
De Katholieke Kerk heeft al genoeg negativiteit in het nieuws over zich heen gekregen, sterker nog het heeft bladzijdes vol aan ellende in geschiedenisboeken toegeschreven gekregen. Toch blijven er maar schandalen boven water komen die het oude instituut schande toebrengen.

Meer dan duizend kinderen zijn misbruikt door 300 Amerikaanse priesters in zes bisdommen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is vrijgeven door de autoriteiten in Pennsylvania. Het gaat om slachtoffers van wie is vastgesteld dat ze zijn misbruikt door geestelijken. Waarschijnlijk gaat het nog om veel meer gevallen.

Het rapport toont ook aan dat kerkleiders bezig zijn geweest om de misstanden toe te dekken. "De doofpot was geraffineerd. En, schokkend genoeg, documenteerden de leiders van de kerk het misbruik en de doofpot al die tijd", zegt Josh Shapiro, die als hoogste aanklager in Pennsylvania het onderzoek leidde.

Een verschrikkelijke conclusie om te lezen en het maakt je boos en verdrietig. Hoe kan het dat zoiets stelselmatig gebeurt en dat het zo geraffineerd wordt toegedekt? Het kan toch niet zo zijn dat het normaal en geaccepteerd gedrag is binnen de Rooms-Katholieke Kerk?
Het is afwachten hoe de Moederkerk reageert en vooral hoe de Paus zal reageren. Het is een grootschalig probleem binnen de geestelijke wereld en het is vooral een probleem binnen de geestelijkheid. Hopelijk zal de Paus dit sterk veroordelen, anders zijn er meer problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten