Amsterdam maakte potje van aanpak jihadronselaars, maar Halsema is vooral boos vanwege 'lek'

Geen categorieaug 02 2018, 9:00
De nieuwe burgemeester van Amsterdam vindt het eerst en vooral problematisch dat de informatie over het falende deradicaliseringsbeleid in de hoofdstad gelekt is naar de media.
Zoals gebruikelijk maken ze er in Amsterdam weer eens een puinhoop van:

De gemeente Amsterdam heeft de afgelopen jaren geen zicht gehad op activiteiten van twee veronderstelde jihadronselaars. Hoewel de twee mannen invloed zouden uitoefenen op hun omgeving, werden zij op last van de politie niet opgenomen in de gemeentelijke radicaliseringsaanpak. Dit vonden de gemeente en antiterrorismecoördinator NCTV een „onwenselijke” situatie.

Nadat vertrouwelijke documenten over deze affaire in handen vielen van het NRC Handelsblad stelde die krant vragen aan betrokkenen en verantwoordelijken, waaronder burgemeester Femke Halsema. Wat die doet? Nou, ze komt met een onderzoek. Ja, ja, dat zal dit probleem oplossen:

Gemeente, politie en justitie gaan samen de besluitvorming rond „een aantal cases nauwkeurig reconstrueren”, laat haar woordvoerder weten. „Mocht daaruit blijken dat de samenwerking beter kan, dan neemt de driehoek de nodige maatregelen.”

Slappe hap, natuurlijk. Ze laat het "reconstrueren," en dat is het dan. Maar er komt ook een ander onderzoek. Halsema is namelijk vooral boos dat de informatie over het falende Amsterdamse beleid naar de media is gelekt:

De burgemeester noemt het „zorgwekkend dat vertrouwelijke en gevoelige informatie bij de media terecht is gekomen”. Daarom laat ze „de herkomst van het lek” onderzoeken.

De Amsterdamse afdeling van Forum voor Democratie is hier niet over te spreken:
https://twitter.com/FVDamsterdam/status/1024900499378761728
https://twitter.com/ANanninga/status/1024898802384359424
Dit zegt natuurlijk alles over de prioriteiten van mevrouw Halsema. In al die jaren is ze dus geen spat veranderd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten