Bestand tussen de Palestijnen en Israël is onbegonnen zaak: raketten afgevuurd richting Israël

Vannacht en gisteren zijn er ongeveer 150 raketten afgevuurd op Israël vanuit de Gaza-strook. De situatie escaleert daar zo snel dat de Israëlische premier Netanyahu een bezoek aan Colombia heeft afgezegd om dit scenario af te handelen. De Verenigde Staten bemiddelt samen met Egypte tussen de Palestijnen en Israël, maar de autoriteiten in Gaza en de Westelijke Jordaanoever werken een echte wapenstilstand tegen.

Niet zo lang geleden hebben Hamas en de Palestijnse Autoriteit namelijk nog voorstellen afgewezen. Nu doen deze partijen alsof een bestand bijna is opgesteld en de besprekingen in ‘een vergevorderd stadium zijn’. Als je kijkt naar het verleden, waren de Palestijnse autoriteiten vaker de actoren die een wapenstilstand tegenhielden of misbruikten voor verrassingsaanvallen.

Vanaf woensdagmiddag vuurde Hamas vanuit Gaza zo’n 70 raketten af op het zuiden van Israël. Hoewel de meeste daarvan landden in onbewoond gebied en er elf werden onderschept door het raketafweersysteem Iron Dome, landden in de dicht bij de grens gelegen stad Sderot diverse raketten in bewoond gebied. Daarbij raakten zeker zes inwoners gewond. In veel andere dorpen zochten burgers op tijd onderdak in bomkelders.

Donald Trump zegt dat als zijn schoonzoon, Jared Kushner, het conflict tussen de Palestijnen en Israël niet kan oplossen, niemand dat kan. Volgens mij heeft dit niets te maken verder met de vaardigheden van Kushner, maar zijn de partijen daar überhaupt nog niet klaar voor een wapenstilstand, laat staan langdurige vrede. De kans is dan ook zeer groot dat ook Kushner met hangende pootjes terug zal keren naar de Verenigde Staten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  Hamas blijft raketten afvuren op burgerdoelen in Israël. Vanochtend weer een heleboel raketten.
  —————-

  Israel dreigt Gaza binnen te vallen om de raket beschietingen vanuit Gaza te stoppen.

  “Een hoge IDF officier zei dat Israël dicht bij een interventie van de Strook staat: “We staan ​​dicht bij een operatie, we zullen troepen sturen naar het zuiden als het nodig wordt om de bedreigde steden te evacueren.“

  https://brabosh.com/2018/08/09/pqpct-jcc-2/

 2. Ritter

  Groeten uit Israël – 150 raketten in plaats van rust
  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34583/language/nl-NL/Default.aspx

 3. Ritter

  De essentie van het probleem is dat de Palestijnen ( de islamitische wereld in het algemeen) niet bereid zijn Israël te erkennen.

  Israël blijft een doorn in het islamitische vlees.

  En zolang de islamitische wereld weigert Israël erkennen is echte vrede niet mogelijk.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

  1. van Urk

   En zo zijn de keiharde facts beste Ritter. Dat afgeven op Israel van de Linkse buitenwereld heeft totaal geen nut als de moslimwereld zelf ook geen water bij de wijn willen gaan doen en Hamas iedere keer weer het bestand verbreekt. Waarschijnlijk zal Israel als Joodse staat weer gaan doen wat het hoort te doen en dat is zijn eigen burgers beschermen tegen die raketten. En we weten precies waarover de media stelselmatig over zal gaan publiceren.

 4. pejoar

  Zo lang palestijnen haten zal er geen oplossing komen.
  Ze worden nog steeds opgevoed met haat en wijzen iedere 2 staten oplossing af omdat dat zou betekenen dat ze dan Israël moeten erkennen.
  Ik vind dat Israël veel te aardig is en harder moet optreden.
  Gelukkig las ik bij Foxnews dat de palestijnen steeds meer moeite moeten doen om sponsors te vinden.De geldschieters laten het eindelijk afweten!

  1. Stanly2000

   Pejoar in Den Haag loopt nog een sponsor rond die royaal uw en mijn geld richting Gaza stuurt.

 5. Florissa

  NPO zal straks wel weer jammeren als dat tuig een flink pak slaag krijgen, een grote moestuin naast Israël is in de maak ,en geheel terecht ,alleen weten die domme Arabieren het nog niet . Zou Greta en V Agt nu niet even een kijkje willen nemen bij de Palestijnen ,zijn we daar ook gelijk van af .

  1. van Urk

   Wij zouden de Belgen ook een harde pak slaag geven als zij Zeeland iedere dag bestoken met raketten omdat zij Zeeuws-Vlaanderen willen gaan opeisen.

 6. nienke

  Er kan onmogelijk vrede komen tussen die twee landen de moslims krijgen het al met de paplepel binnen om Joden te haten.
  Wat men ook probeert dit gaat echt niet lukken.
  De palestijnen houden ook niet op met het afschieten van raketten, en als Israel zich verdedigt zijn zij de agressievelingen en de moordenaars.
  En de agressieve pallestijnen zijn zo zielig en kunnen rustig doorgaan met hun raketten.
  Van mij mag Israel zichzelf verdedigen en desnoods bommen gooien, zij zijn degene die het elke keer uitlokken.
  Koekje van eigen deeg.

  1. van Urk

   Gedurende het Camp David overleg aanvaarde Israel zelf alle door Bill Clinton opgedrongen voorstellen en was de Israelische regering bereidt een PLO-staat te erkennen. Zelfs prins Bandar van Saudi-Arabie die aanwezig was bij de onderhandelingen sprak van een geweldig aanbod van de kant van Israel. Hij waarschuwde Arafat zelfs met deze woorden; ”Als je dit weigert, is het geen tragedie maar een misdaad”. Arafat liet de top mislukken want hij was niet naar Camp David gekomen om een overeenkomst te bereiken. Het is nooit zijn bedoeling geweest om een akkoord met Israel te sluiten. Palestijnen willen vrede zonder Israel en niet met Israel.

 7. Paaldanseres

  Het word tijd dat Israël eens een hele grote parkeerplaats gaat maken van dat Gaza. Gewoon één goeie total strike…. het doet maar heel eventjes pijn.

 8. Ni28

  Hama heeft 150 raketten gebruikt om duidelijk te maken dat de Palestijnen vrede willen.

  1. Ni28

   Hamas, natuurlijk

 9. Ni28

  Hamas zal nooit voor de vrede zijn zolang er nog een Jood leeft. Den Haag pompt geld in een verloren zaak. Maar dat doen zij vaker.

 10. Vit

  Quote:

  “De ander vernietigen; De pallies willen het wel maar kunnen het niet. De Israëliërs kunnen het wel maar doen het niet.

  Ik heb meer respect voor de Israëliërs.”

 11. Gerlos

  En alles is natuurlijk de schuld van Israël, die Hamas ratten zijn natuurlijk de lievertjes van de palastijnse bevolking.

 12. Capo

  Een prachtig relaas in het AD over hoe Israël voor haar onderdanen zorgt. Het wordt zelfs verfilmd, ik ga zeker kijken.

  https://www.ad.nl/buitenland/mossad-runt-jarenlang-nep-duikschool-voor-smokkelen-ethiopische-joden~a99bf269/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.